Сібас або звичайний лаврак - це морська риба, поширена в Атлантичному океані, зустрічається також в Середземному та Чорному морях. Сібас вважається продуктом екстра-класу, його можна знайти на прилавках будь-яких супермаркетів, а страви з цією рибою обов'язково подаються у багатьох ресторанах. Сібас можна готувати по-різному: на пару та на грилі, смажити, тушкувати, томити в маслі або запікати в духовці. Саме цей варіант я пропоную спробувати, і запікати рибу ми будемо в фользі. У цієї риби відмінний смак та ніжна структура. Приготована у фользі, вона просто тане в роті! У цій рибі практично немає кісток, що дуже зручно в приготуванні. Дуже рекомендую приготувати Сібаса саме таким способом, не пошкодуєте!
Для приготування Сібаса, запеченого у фользі нам знадобиться:
- 1 шт Сібаса (у мене вагою, приблизно 500 гр.)
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 1 зубок часнику
- Щіпка чорного перцю
- Розмарин (можна сушений)
- Сіль на розсуд
Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачну і ніжну рибу.
Рибу чистимо, обов'язково видаляємо зябра, миємо й просушуємо паперовим рушником.
Приготуємо заправку.
У мисочку виливаємо оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік.
Видавлюємо через прес зубок часнику.
Додаємо розмарин, чорний мелений перець, за бажанням трохи солимо.
Гарненько все перемішуємо.
Заправкою нам необхідно замаринувати рибку.
Для цього, форму, в якій буде запікатися риба, вистилаємо декількома шарами фольги з бортиками.
На фольгу викладаємо рибу та з усіх боків ретельно змащуємо заправкою, всередині рибу теж змащуємо.
Якщо заправки трохи залишилося, виливаємо її на рибку.
Загортаємо рибу у фольгу та залишаємо хвилин на 15-20, щоб вона промаринувалася.
Запікаємо рибу при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.
Потім рибу звільняємо від фольги і запікаємо ще 5-7 хвилин.
Наша рибка готова. Вона дуже ніжна, ароматна та смачна!
Прикрашаємо рибу скибочками свіжого лимона, зеленню.
До риби я подавала помідори на гілочці.
Дуже смачно вийшло!
А це для гарного настрою! Весна - яка ж це прекрасна пора року, коли все навколо оживає. Ось таку гілочку дерева мені сьогодні вдалося сфотографувати. Красиво, правда?
СМАЧНОГО!
Коментарі
Я також! давно хотіла спробувати саме сибас, дуже сподобався, рибка дуже ніжна та смачна) варто спробувати!
Як я люблю рибку!!! Смакота!!!