Скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі

Опубліковано користувачем Irina

Скумбрія - надзвичайно корисна морська риба. Її можна придбати в будь-якому супермаркеті, і це просто чудово, адже вона дуже смачна, соковита, м'ясиста, в ній дуже мало кісток. Все, як я люблю! Насправді, цю рибу можна готувати по-різному, існує безліч цікавих рецептів. У мене в пріоритеті є кілька рецептів, які можна знайти у мене на сайті. Це - Скумбрія запечена з овочами або Скумбрія, запечена з лимоном у фользі. Сьогодні я хочу поділитися не менше вдалим рецептом, за яким ця рибка виходить неймовірно смачною. Вона запікається в пікантному соусі, до складу якого входить гірчиця, соєвий соус і різні спеції. Якщо ви скептично ставитеся до майонезу, його можна замінити сметаною. Через соєвий соус, рибка виходить красивого коричневого кольору. В якості гарніру до такої риби можна подавати відварний рис або картопляне пюре.

Для приготування скумбрії, запеченої в гірчично-соєвому соусі нам знадобиться:

  • 1 велика скумбрія
  • 50-70 мл. соєвого соусу
  • 2 ч.л. гірчиці
  • 2 цибулини
  • 3 ст.л. майонезу (або сметани)
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 1 ч.л. спецій для риби
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 1-2 ст.л. олії
  • Сіль за смаком
  • Лимон, зелень для прикраси

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування скумбрії, запеченої в гірчично-соєвому соусі.

У скумбрії відрізвємо голову, хвіст, вичищаємо нутрощі. Добре миєму, обсушуємо і нарізаємо на порційні шматочки.

Цибулю нарізаємо півкільцями.

У миску викладаємо порізану цибулю і шматочки скумбрії.

Тепер приготуємо соус. У мисочку наливаємо соєвий соус, додаємо гірчицю, майонез, всі спеції, сіль. Гарненько перемішуємо.

Тепер соус додаємо до риби з цибулею і добре перемішуємо, щоб вся рибка була ним рівномірно покрита.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 40 хвилин.

Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо цибулю, а зверху шматочки скумбрії.

Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин і запікаємо до золотистого кольору.

Ось така дуже смачна, апетитна рибка вийшла. Викладаємо рибу на блюдо і прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки, порізаною зеленою цибулею. Можна пригощатися! Це дуже смачно!

А це для гарного настрою! Що можна сказати про цю фотографію? На ній неймовірно ніжні, такі красиві польові квіти. Я дуже вдячна моїй читачці Вікторії за те, що вона завжди ділиться ось такими цікавими фото, від яких піднімається настрій!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 11 серпня 2021 - 10:00 користувачем Любаша

ооочень вкусная получилась рыбка, съели с большим удовольствием) большое спасибо за вкусный рецепт!

Опубліковано 11 серпня 2021 - 19:54 користувачем Irina

Любаша, мне очень приятно, что вы воспользовались моим рецептом и рыбка пришлась по вкусу! Заходите еще, готовьте на здоровье!

Опубліковано 04 серпня 2020 - 18:46 користувачем Den

Довольно интересно!

Опубліковано 05 серпня 2020 - 18:55 користувачем Irina

Den, очень рада, что вас заинтересовал рецепт!

Опубліковано 17 червня 2020 - 21:50 користувачем Leptusa

Дууууже цікавий рецепт, уявояю яка це смакота, треба спробувати!!!

Опубліковано 17 червня 2020 - 22:23 користувачем Irina

Leptusa, рибка вийшла ну дуже смачною... соєвий соус + гірчиця + майонез + спеціі зробили свою справу... рибка така ароматна, просто супер! тепер це мій улюблений рецепт скумбрії))) обов"язково спробуйте, впевнена, що сподобається!

Опубліковано 22 березня 2023 - 01:11 користувачем Сергій

Ніколи не думав, що скумбрія може вийти настільки смачною. Отримали велике задоволення. Дякую за ваш рецепт.

Опубліковано 22 березня 2023 - 20:48 користувачем Irina

Сергій, дуже приємно, що рибка сподобалася! Вона дійсно виходить надзвичайно смачною!

Коментувати