Скумбрія - надзвичайно корисна морська риба. Її можна придбати в будь-якому супермаркеті, і це просто чудово, адже вона дуже смачна, соковита, м'ясиста, в ній дуже мало кісток. Все, як я люблю! Насправді, цю рибу можна готувати по-різному, існує безліч цікавих рецептів. У мене в пріоритеті є кілька рецептів, які можна знайти у мене на сайті. Це - Скумбрія запечена з овочами або Скумбрія, запечена з лимоном у фользі. Сьогодні я хочу поділитися не менше вдалим рецептом, за яким ця рибка виходить неймовірно смачною. Вона запікається в пікантному соусі, до складу якого входить гірчиця, соєвий соус і різні спеції. Якщо ви скептично ставитеся до майонезу, його можна замінити сметаною. Через соєвий соус, рибка виходить красивого коричневого кольору. В якості гарніру до такої риби можна подавати відварний рис або картопляне пюре.
Для приготування скумбрії, запеченої в гірчично-соєвому соусі нам знадобиться:
- 1 велика скумбрія
- 50-70 мл. соєвого соусу
- 2 ч.л. гірчиці
- 2 цибулини
- 3 ст.л. майонезу (або сметани)
- 1 ч.л. солодкої паприки
- 1 ч.л. спецій для риби
- 1 ч.л. сушеного орегано
- Чорний мелений перець за смаком
- 1-2 ст.л. олії
- Сіль за смаком
- Лимон, зелень для прикраси
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування скумбрії, запеченої в гірчично-соєвому соусі.
У скумбрії відрізвємо голову, хвіст, вичищаємо нутрощі. Добре миєму, обсушуємо і нарізаємо на порційні шматочки.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
У миску викладаємо порізану цибулю і шматочки скумбрії.
Тепер приготуємо соус. У мисочку наливаємо соєвий соус, додаємо гірчицю, майонез, всі спеції, сіль. Гарненько перемішуємо.
Тепер соус додаємо до риби з цибулею і добре перемішуємо, щоб вся рибка була ним рівномірно покрита.
Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися мінімум на 40 хвилин.
Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо цибулю, а зверху шматочки скумбрії.
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин і запікаємо до золотистого кольору.
Ось така дуже смачна, апетитна рибка вийшла. Викладаємо рибу на блюдо і прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки, порізаною зеленою цибулею. Можна пригощатися! Це дуже смачно!
А це для гарного настрою! Що можна сказати про цю фотографію? На ній неймовірно ніжні, такі красиві польові квіти. Я дуже вдячна моїй читачці Вікторії за те, що вона завжди ділиться ось такими цікавими фото, від яких піднімається настрій!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Любаша, мне очень приятно, что вы воспользовались моим рецептом и рыбка пришлась по вкусу! Заходите еще, готовьте на здоровье!
Довольно интересно!
Den, очень рада, что вас заинтересовал рецепт!
Дууууже цікавий рецепт, уявояю яка це смакота, треба спробувати!!!
Leptusa, рибка вийшла ну дуже смачною... соєвий соус + гірчиця + майонез + спеціі зробили свою справу... рибка така ароматна, просто супер! тепер це мій улюблений рецепт скумбрії))) обов"язково спробуйте, впевнена, що сподобається!
Ніколи не думав, що скумбрія може вийти настільки смачною. Отримали велике задоволення. Дякую за ваш рецепт.
Сергій, дуже приємно, що рибка сподобалася! Вона дійсно виходить надзвичайно смачною!
ооочень вкусная получилась рыбка, съели с большим удовольствием) большое спасибо за вкусный рецепт!