Слойки з рисом та яйцем

Опубліковано користувачем Irina

У моїй сім'ї дуже популярною є випічка з несолодкою начинкою, її люблять усі. Погодьтеся, що це завжди смачно та ситно. Начинка може бути різною - з картоплі, тушкованої капусти, грибів, сиру, м'яса і т.д. Я ж пропоную приготувати начинку з рису, яйця та цибулі. Для приготування я використовувала покупне листкове дріжджове тісто, але можна, якщо є бажання тісто приготувати самому. Це займає багато часу, а в теперішніх умовах, коли будь-якої миті може прозвучати сирена повітряної тривоги, все потрібно робити швидко. Слойки з рисом та яйцем виходять неймовірно смачні, тому рекомендую їх приготувати. Така випічка з'їдається ще теплою, настільки вона смачна!

Для приготування Слойок з рисом та яйцем нам знадобиться:

  • 500 гр. листкового тіста (у мене дріжджове)
  • 3 яйця
  • ½ склянки рису
  • Кілька пір'їв зеленої цибулі
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Жовток для змащування
  • Кунжут для посипання

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати неймовірно смачні Слойки з рисом та яйцем.
Яйця варимо на круто, коли охолонуть, нарізаємо невеликим кубиком.

Рис я заздалегідь відварила.
Його можна відварити будь-яким, зручним та звичним для вас способом - на плиті, в мультиварці або мікрохвильовій печі.

До порізаних яєць додаємо дрібно нарізану зелену цибулю.

Сюди ж додаємо варений рис.
Солимо та перчимо до смаку.

Ретельно перемішуємо.
Наша начинка готова.

Листкове тісто заздалегідь витягуємо з морозилки та даємо йому трохи розморозитись.

Гострим ножем розрізаємо тісто на квадрати (у мене приблизно 10х10 см), трохи розкачуємо та посередині кожної заготовки викладаємо по кілька ложок начинки.

Складаємо навпіл, щоб вийшов трикутник.
Скріплюємо спочатку пальцями, а потім за допомогою виделки, щоб вийшов красивий край.

Деко вистилаємо пергаментним папером.
Викладаємо Слойки з рисом та яйцем, змащуємо жовтком та посипаємо кунжутом.

Відправляємо наші Слойки з рисом та яйцем у заздалегідь розігріту духовку та випікаємо приблизно 40 хвилин при температурі 220 градусів. Час випічки регулюйте самі, слойки повинні добре піднятися та зарум'янитися.

Ось така краса виходить, слойки добре піднялися, підрум'янилися, а аромат стоїть на всю кухню.

Все! Можна пригощатись! Така випічка сподобається як дорослим, так і дітям, вона смачна та ситна.
Мені дуже сподобалася в теплому вигляді.

Обов'язково приготуйте Слойки з рисом та яйцем, не пошкодуєте, адже це так просто, швидко та так смачно!

А це для гарного настрою! Дуже люблю фотографувати природу, дерева, квіти, кущі. У природі чудово все - навіть звичайний бур'ян, на який мало хто звертає увагу, неймовірно красивий та привабливий. Я не знаю, як ця рослина називається, але вона просто приголомшлива!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 жовтня 2022 - 23:43 користувачем Надежда

рецепт понравился) получилось вкусно и сытно) спасибо!

Опубліковано 21 жовтня 2022 - 09:34 користувачем Irina

Надежда, дуже рада, що сподобалося! Готуйте на здоров"я!

Опубліковано 09 липня 2022 - 20:39 користувачем Владимир

Большое спасибо захороший рецепт.

Опубліковано 09 липня 2022 - 21:47 користувачем Irina

Владимир, на здоровье!

Коментувати