Стейки кети, запечені у фользі

Опубліковано користувачем Irina

Урізноманітнити святковий Новорічний стіл можна смачною рибою, готується яка простіше простого, в результаті виходить дуже смачною і незвичайною. Головне, її правильно замаринувати та приготувати. Сьогодні я розповім, як смачно приготувати стейки кети, запечені у фользі. Кета відноситься до роду тихоокеанських лососів і є найбільш популярним і масовим видом червоної риби. Ніжне м'ясо та ікра кети мають неймовірні смакові якості. Однак дуже важливо зуміти правильно приготувати цю рибку, оскільки традиційне обсмажування зробить її сухою (хоча таку я теж дуже люблю). Однак найкращим способом її приготування я вважаю в духовці (у фользі). Дуже люблю цю рибу, вона абсолютно не жирна, в ній практично немає кісток. До того ж ця риба дуже корисна, в ній багато різних вітамінів і мікроелементів, а калорійність 100 грамів кети становить не більше 126,4 ккал Ця рибка обов"язково буде на моєму святковому столі!

Для приготування стейків кети, запечених у фользі нам знадобиться:

  • 2 стейка кети
  • 3 ст.л. соєвого соусу (у мене соєвий соус для вугра)
  • Чорний мелений перець
  • 1 ст.л. сушеного кропу
  • 1 зубок часнику
  • 3 ст.л. лимонного соку
  • 50 гр. вершкового масла
  • Помідори чері, зелень, листя салату для прикраси

Ось з таких продуктів ми дуже швидко і смачно приготуємо стейки кети.

У мисочку виливаємо соєвий соус, додаємо сік лимона, чорний мелений перець, сушений кріп і вичавлюємо зубок часнику. Для цього рецепта я вирішила використовувати не звичайний соєвий соус, а соєвий соус для вугра (унагі, unagi), який набагато густіший та ароматніший.

Добре все перемішуємо.

Стейки кети з усіх боків обмащуємо маринадом. Залишаємо маринуватися приблизно на 30 хвилин.

Замариновані стейки кети викладаємо на фольгу. Зверху на рибку викладаємо шматочки вершкового масла. Загортаємо фольгу конвертиком, так, щоб сік не зміг витікати.

Запікаємо нашу рибку 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Наша смачна, дуже ароматна, абсолютно не жирна рибка готова.

 

Викладаємо рибу на тарілку, прикрашаємо за бажанням. У мене листя салату, лимон і помідорчики чері. Ця рибка дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Обов'язково приготуйте таку рибку, вона точно прикрасить ваш святковий Новорічний стіл!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 грудня 2018 - 21:32 користувачем David

вкусная и полезная рыба, к тому же вполне доступная по цене, надо обязательно приготовить!!! ваша рыбка выглядит очень аппетитно!

Опубліковано 22 грудня 2018 - 22:10 користувачем Irina

David, очень очень рада, что вам приглянулась моя рыбка!!! Готовьте на здоровье, эта рыбка одна из самых моих любимых)))

Опубліковано 08 грудня 2018 - 21:03 користувачем AllaSkirka

Клас, дуже апетитно!!!

Опубліковано 09 грудня 2018 - 17:54 користувачем Irina

AllaSkirka, дякую! рибка дуже смачна!

Коментувати