Друзі, ви колись куштували рибу Мольву? Я вперше і хочу сказати, що вона досить смачна, у неї біле туге м’ясо, а головне немає кісточок. Мольва, або як її ще називають, морська щука, належить до виду морских лучеперих риб з сімейства тріскових. Цей вид морської риби поширений в північних водах Тихого та Північного Льодовитого океанів. Риба відома своїм смачним, ніжним м’ясом та широко використовується в кулінарії. Таку рибку можна просто посмажити, а можна приготувати щось більш цікаве, наприклад, запекти у духовці, заздалегідь замаринувавши у смачному маринаді. До речі, мольва зовсім не дорога, тому її можна собі дозволити. Інша справа, трапляється вона у продажі не так часто. Якщо вам пощастить знайти на прилавку супермаркету Мольву, неодмінно придбайте та приготуйте, не пожалкуєте. Хочу зазначити, що в гарячому вигляді мені рибка сподобалася більше!
Для приготування Стейків Мольви в маринаді нам знадобиться:
-
4 стейка мольви
-
1/2 ч.л. гірчиці
-
1 ч.л. солі
-
1/4 ч.л. імбиру
-
1/3 ч.л. солодкої паприки
-
Чорний мелений перець до смаку
-
1.5 ч..л. соєвого соусу
-
1 ст.л. олії
-
1 яйце
-
1.5 ст.л. манки
-
3 ч.л. крохмалю
-
1 ч.л. лимонного соку
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачною страви - Стейків Мольви в маринаді.
Спочатку приготуємо маринад.
У мисочку розбиваємо одне яйце, додаємо солодку паприку, імбир, чорний мелений перець, сіль.
Сюди ж додаємо гірчицю, соєвий соус, олію, манку, крохмаль та лимонний сік.
Ретельно все перемішуємо.
Кожен кусочок риби викладаємо у маринад, спочатку з однієї сторони.
Потім з іншої.
Стейки риби в маринаді викладаємо у миску, маринад, що залишився також додаємо до риби.
Накриваємо харчовою плівкою та лишаємо маринуватися приблизно на одну годину.
Замариновані стейки Мольви викладаємо у форму для запікання (у мене скляна).
Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо приблизно 35 хвилин (у мене верх/низ).
Ось така апетитна рибка у мене вийшла.
Подаємо Стейки Мольви в маринаді, запечені у духовці до столу.
Рибка вийшла дуже смачна, соковита та ароматна.
Я подавала Стейки Мольви в маринаді с зеленню та овочами.
Дуже смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, такий маринад підійде до будь-якої рибки, неодмінно спробуй!
Дуже цікавий маринад, треба спробувати.