Стейки Мольви в маринаді, запечені у духовці

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ви колись куштували рибу Мольву? Я вперше і хочу сказати, що вона досить смачна, у неї біле туге м’ясо, а головне немає кісточок. Мольва, або як її ще називають, морська щука, належить до виду морских лучеперих риб з сімейства тріскових. Цей вид морської риби поширений в північних водах Тихого та Північного Льодовитого океанів. Риба відома своїм смачним, ніжним м’ясом та широко використовується в кулінарії. Таку рибку можна просто посмажити, а можна приготувати щось більш цікаве, наприклад, запекти у духовці, заздалегідь замаринувавши у смачному маринаді. До речі, мольва зовсім не дорога, тому її можна собі дозволити. Інша справа, трапляється вона у продажі не так часто. Якщо вам пощастить знайти на прилавку супермаркету Мольву, неодмінно придбайте та приготуйте, не пожалкуєте. Хочу зазначити, що в гарячому вигляді мені рибка сподобалася більше!

Для приготування Стейків Мольви в маринаді нам знадобиться:

  • 4 стейка мольви

  • 1/2 ч.л. гірчиці

  • 1 ч.л. солі

  • 1/4 ч.л. імбиру

  • 1/3 ч.л. солодкої паприки

  • Чорний мелений перець до смаку

  • 1.5 ч..л. соєвого соусу

  • 1 ст.л. олії

  • 1 яйце

  • 1.5 ст.л. манки

  • 3 ч.л. крохмалю

  • 1 ч.л. лимонного соку

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачною страви -  Стейків Мольви в маринаді.

Спочатку приготуємо маринад.
У мисочку розбиваємо одне яйце, додаємо солодку паприку, імбир, чорний мелений перець, сіль.

Сюди ж додаємо гірчицю, соєвий соус, олію, манку, крохмаль та лимонний сік.

Ретельно все перемішуємо.

Кожен кусочок риби викладаємо у маринад, спочатку з однієї сторони.

Потім з іншої.

Стейки риби в маринаді викладаємо у миску, маринад, що залишився також додаємо до риби.
Накриваємо харчовою плівкою та лишаємо маринуватися приблизно на одну годину.

Замариновані стейки Мольви викладаємо у форму для запікання (у мене скляна).

Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо приблизно 35 хвилин (у мене верх/низ).

Ось така апетитна рибка у мене вийшла.

Подаємо Стейки Мольви в маринаді, запечені у духовці до столу.

Рибка вийшла дуже смачна, соковита та ароматна.
Я подавала Стейки Мольви в маринаді с зеленню та овочами.
Дуже смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 серпня 2024 - 17:47 користувачем Вікуся

Дуже цікавий маринад, треба спробувати.

Опубліковано 20 серпня 2024 - 20:20 користувачем Irina

Вікуся, такий маринад підійде до будь-якої рибки, неодмінно спробуй!

Коментувати