Суп із сочевиці з фрикадельками

Опубліковано користувачем Irina

Ви любите суп із сочевиці? Ніколи не пробували? Тоді ви багато втратили, але це упущення можна легко виправити, скориставшись моїм рецептом дуже смачної першої страви. Суп виходить ароматним, насиченим і поживним, адже в ньому є м’ясні фрикадельки і готується він на основі бульйону. Фрикадельки можна приготувати з того м’яса, яке вам більше до смаку. Я готувала з пісної свинини, але не менш смачними вони вийдуть із курячого філе. Якщо ви любите густіший суп, можна покласти більше картоплі та сочевиці; якщо більш рідкий — навпаки, менше. Це вже справа смаку. Я люблю, щоб суп був не дуже густим, тому мені вистачило такого кількості інгредієнтів. 

Для приготування супу із сочевицею та фрикадельками нам знадобиться:

  • 2 літри бульйону (у мене м’ясний)

  • 300 г фаршу (будь-якого)

  • 150 г сочевиці

  • 1 морква

  • 2 картоплини

  • 3–4 пера зеленої цибулі

  • Зелень петрушки

  • Сіль, чорний перець за смаком    

Отже, давайте починати! Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачної та корисної першої страви. Я використовувала коричневу сочевицю; якщо ви вирішите взяти червону, врахуйте, що вона готується значно швидше — приблизно 10–15 хвилин.

Як приготувати фрикадельки, ви, мабуть, знаєте, але я все ж нагадаю. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку (можна двічі), тоді фрикадельки будуть дуже ніжними. Солимо, перчимо за смаком, додаємо одне яйце і добре вимішуємо.

У бульйон додаємо сочевицю і залишаємо на маленькому вогні. Тим часом приготуємо овочі.

Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

Моркву нарізаємо невеликими шматочками або натираємо на великій тертці — як кому більше до вподоби.

Зелену цибулю та зелень дрібно нарізаємо.

З фаршу формуємо фрикадельки невеликого розміру. Щоб процес був максимально легким, змочуйте руки водою.

До бульйону з сочевицею додаємо моркву і варимо приблизно 30 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою. Потім додаємо картоплю і варимо ще 20 хвилин.

Тепер настав час додати фрикадельки.

Наприкінці додаємо в суп зелену цибулю та зелень, солимо, перчимо за смаком та варимо ще 2–3 хвилини.

Ось такий дуже апетитний супчик у нас вийшов!

Розливаємо гарячий суп по тарілках та пригощаємося.

Цей корисний суп із сочевиці з фрикадельками сподобається навіть найвибагливішому гурману.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 31 січня 2018 - 08:55 користувачем Anna

интересный супчик, надо попробовать!

Опубліковано 31 січня 2018 - 09:19 користувачем Irina

Anna, обязательно попробуйте, этот супчик очень вкусный!!!

Опубліковано 11 квітня 2016 - 22:09 користувачем Ирина

Довольно часто готовлю суп из чечевицы, но это суп-пюре. Попробую и такой рецепт, потому что люблю супчики с фрикадельками.

Опубліковано 14 травня 2016 - 13:18 користувачем Irina

Ирина, а я вот никогда не пробовала суп-пюре из чечевицы, надо обязательно приготовить... спасибо за идею...

Опубліковано 04 лютого 2016 - 08:59 користувачем мила

люблю суп из чечевицы, особенно с фрикадельками... я мясной фарш перемешиваю с яйцом и сухарями, приправляю солью, перцем и паприкой, формирую из фарша фрикадельки, опускаю в кипящий суп и варю 8 мин. очень вкусно!

Опубліковано 05 лютого 2016 - 15:44 користувачем Irina

мила, это и вправду очень вкусный супчик, спасибо что нашли минутку поделиться опытом и впечатлениями!!!

Опубліковано 09 січня 2016 - 00:37 користувачем Лара

Сейчас, когда сыну уже два года, я готовлю такой суп с чечевицей и фрикадельками на всех в большой кастрюле, зажарку делаю посильнее и на отдельной сковороде.

Опубліковано 09 січня 2016 - 10:32 користувачем Irina

Лара, как я рада, что вам тоже нравится такой супчик))) у меня тоже его очень любят))) спасибо что нашли минутку поделиться мнением!

Опубліковано 09 грудня 2015 - 17:10 користувачем Mihail

ne otkazalsja bu ot tarelochki takogo supa!!! ochen appetitno!!!

Опубліковано 10 грудня 2015 - 18:27 користувачем Irina

Mihail, так в чем же дело? Приготовьте этот вкусный супчик, уверяю вас он вкусный!А вообще спасибо что написали, мне особенно приятно, когда мои блюда комментируют мужчины!!!!

Опубліковано 05 грудня 2015 - 14:34 користувачем мария

Ирина, спасибо за быструю реакцию, уже приготовила, получилось очень и очень вкусно, фрикадельки готовила из куриного мяса... суп получился ароматный, сытный, то что надо!

Опубліковано 05 грудня 2015 - 15:24 користувачем Irina

мария, всегда на здоровье... рада, что вам понравился рецепт... а какую вы использовали чечевицу - коричневую как у меня или красную?

Коментувати