Сирна паска

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Наближається довгоочікуване світле свято Великодня. Якщо ви ще ніколи не готували сирнуий паску, у вас є час, щоб це виправити. Поспішаю поділитися з вами рецептом, за яким паска вийде 100%. Віна дуже м'яка, ніжна, ароматна. На моєму блозі є рецепт смачної Паски, яка готується із здобного тіста та користується популярністю у читачів. Якщо у вас є на кухні мультиварка, можете приготувати не менш смачну Паску в мультиварці. Але все ж настійно рекомендую випробувати даний рецепт. Постараюся якомога детальніше розповісти, як спекти цю смачну паску, доповнюючи фотографіями, так що сміливо приєднуйтеся! Друзі, щоб паска вийшла смачною ви повинні створити на кухні відповідну атмосферу, по-перше беріться до приготування пасхальної випічки з хорошим настроєм, по-друге, постарайтеся, щоб не було протягів. І нарешті, мені допомагає легка тиха музика, в даному випадку моя пасочка пеклася під Айсі-джаз. Результат на фото!

Для приготування сирної паски нам знадобиться:

  •     150 гр. сиру (у мене 9%)
  •     500 гр. борошна
  •     100 вершкового масла
  •     100 гр. цукру
  •     100 мл. молока
  •     100 мл. води
  •     2 яйця (у мене домашні)
  •     0.5 ч.л. солі
  •     25 гр. свіжих дріжджів
  •     100 гр. родзинок
  •     Ванільний екстракт (кілька крапель)

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачної сирної паски.

Спочатку приготуємо опару. У миску кришимо дріжджі, які повинні бути кімнатної температури і дуже свіжі.

До дріжджів додаємо воду та відставляємо на кілька хвилин.

Тим часом просіюємо борошно.

Розмішуємо дріжджі, щоб вони повністю розчинилися. До дріжджів додаємо столову ложку цукру, дві-три столові ложки борошна.

Добре все перемішуємо. По консистенції масса повинная бути як не густа сметана. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці, щоб дріжджі активувалися та піднялася «шапка».

Тим часом займемося сиром. Викладаємо сир в миску та додаємо молоко.

За допомогою погружного блендера збиваємо сир до кремоподібного стану. Якщо блендера немає, можна сир протерти через дрібне сито. Раджу цей момент не ігнорувати.

Додаємо цукор, сіль, яйця та ще трохи збиваємо. Для приготування пасок краще використовувати домашні яйця. Якщо у вас яйця магазинні, можете додати в тісто пів чайної ложки куркуми, вона додасть гарний жовтий колір.

Додаємо до сиру розтоплене, але не гаряче вершкове масло і збиваємо до отримання однорідної консистенції.

Ось так піднялися та почали пузиритися дріжджі.

Додаємо їх до сирної маси. На цьому етапі додаємо кілька крапель ванільного екстракту та добре перемішуємо.

Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи борошно.

Замішуємо тісто ложкою, поки це можливо.

Ось такої консистенції тісто вже важко замішувати ложкою, тому переходимо до наступного етапу.

На робочу поверхню (у мене силіконовий килимок) висипаємо борошно, що залишилося, викладаємо тісто.

І починаємо замішувати тісто руками, весь час ніби підбираючи (вмішуючи) борошно.

Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде липнути до рук і до робочої поверхні. Воно повинно бути досить м'яким. Збираємо його в кулю.

Тепер нам потрібно вмішати в тісто заздалегідь помиті та просушені родзинки. Для цього розтягуємо тісто в прямокутник, додаємо рівномірно родзинки.

Складаємо тісто та замішуємо ще трохи, щоб родзинки рівномірно розподілилися по всьому тісту.

Готове тісто викладаємо у змащену олією миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці, щоб тісто підросло. Цей процес займає від 1.5 до 2 годин.

Тим часом підготуємо наші формочки. З даної кількості теста у мене вийшли два паски. Форми вистилаємо пергаментним папером.

Ось так дуже добре підійшло тісто. Воно підходило 1.5 години.

Гарненько його обминаємо, щоб вийшло все повітря.

Викладаємо тісто в формочки, воно повинно займати 1/3 об'єму, оскільки дуже сильно буде підростати.

Залишаємо наші форми з тістом в теплому місці, щоб воно підросло.

Верх пасок змащуємо взбитим жовтком.

Ставимо паски в заздалегідь розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин. Час випічки залежить від розміру пасок.

Даємо паскам охолонути. Ось такі дуже високі, рівні й добре пропечені паски у мене вийшли.

Прикрашаємо паски на свій смак. Ці сирні паски я прикрасила цукровою глазур'ю на желатині, рецептом якої я обов'язково поділюся.

Посипку для своїх пасок я вибрала в зелених тонах, яка у мене особисто асоціюється з пробудженням природи.

Друзі! Подивіться які пухнасті, пористі, дуже м'які паски в розрізі. Цукрова глазур на желатині відмінно тримається, вона абсолютно не кришиться.

Ваше свято з такими сирними пасками буде смачним! Я гарантую!

А це для гарного святкового настрою! Моя читачка Leptusa не втомлюється мене радувати все новими і новими, надзвичайно гарними, сонячними фотографіями. Від неї я дізналася, що її бабуся, яка жила на Західній Україні завжди прикрашала кошик з Паскою та іншими продуктами, які несла до церкви святити, барвінком, який завжди розквітає на це світле свято.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 29 березня 2021 - 17:31 користувачем Алла

Ирина, здравствуйте! Нет ли у вас проверенного рецепта шоколадной паски, очень бы хотелось в этом году приготовить! Спасибо!

Опубліковано 29 березня 2021 - 23:09 користувачем Irina

Алла, вы как раз по адресу, поскольку в планах паска именно шоколадная, так что заходите, скоро будет очень вкусный рецепт пасочки с шоколадным тестом, изюмом, апельсином и (не буду выдавать всех секретов)!

Опубліковано 13 квітня 2020 - 17:54 користувачем Жанна

Гарненький, напевно ще і смачненький!!!

Опубліковано 13 квітня 2020 - 17:56 користувачем Irina

Жаночка, дякую! Не то слово смачненький! Пасочка просто супер!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.