Друзі, у вас в холодильнику лишилося трохи кефіру та ви не знаєте куди його використати. Я вам підкажу! Приготуйте неймовірні смачні, духмяні, пишні Сирні паляниці на кефірі. Їх приготування займе декілька хвилин, але результат вас точно вразить, адже така страва не може не сподобатися. В цьому рецепті є кілька секретів. По перше, кефір обов'язково треба підігріти приблизно до 38 градусів, по друге, соду додавати не зразу в кефір, а в другу частину борошна. Готувати паляниці краще під кришкою, вони спочатку добре підростають, пухиряться, а потім трішечки осідають. І останнє, гарячі паляниці необхідно змастити розтопленим вершковим маслом, так їх смак буде ще кращим. Ну що? Нумо готувати?
Для приготування Сирних паляниць на кефірі нам знадобиться:
- 300 гр. кефіру (у мене 2.5%)
- 150 гр. твердого сиру
- 1 яйце
- 2/3 ч.л солі
- 1/2 ч.л соди
- 1 ч.л цукру
- 150 гр. борошна
- Зелень кропу
- Зелена цибуля
- Вершкове масло для змащування
- Олія для смаження
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати надзвичайно смачні Сирні паляниці на кефірі.
Спочатку дрібно поріжемо кріп та зелену цибулю.
Відставляємо поки що в сторону.
Тепер приготуємо тісто для Сирних паляниць на кефірі.
В миску виливаємо підігрітий кефір (приблизно до 38 градусів).
Додаємо яйце, сіль, цукор.
Добре все перемішуємо.
Додаємо частину просіяного борошна.
Борошно обов'язково просіюємо, не нехтуємо цим процесом.
Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
До другої частини борошна додаємо соду та все разом додаємо до тіста.
Добре знову перемішуємо.
Тепер додаємо до тіста порізаний кріп та зелену цибулю.
Добре перемішуємо.
Додаємо до тіста твердий сир, потертий на великій тертці.
Ще раз добре перемішуємо.
Наше тісто на Сирні паляниці на кефірі готове.
Сковорідку ставимо на невеликий газ, наливаємо трішечки олії.
Викладаємо частину тіста, розподіляємо його рівним шаром по всій площині.
Тісто зразу почне підростати, почнуть з'являтися пухирці.
Накриваємо Сирну паляницю на кефірі кришкою та смажимо з однієї сторони до появи золотавої скоринки.
Акуратно перевертаємо паляницю та смажимо з другої сторони, але вже без кришки.
Готову паляницю викладаємо на тарілку та змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Так само смажимо всі решта Сирні паляниці на кефірі.
З цієї порції у мене вийшло 4 паляниці.
Кожну паляницю змащуємо вершковим маслом.
Нарізаємо паляниці на кусочки та можна пригощатися.
Коли паляниці ще гарячі при розрізі дуже гарно тягнеться сир, тому рекомендую споживати їх ще гарячими.
Не менш смачні Сирні паляниці на кефірі, коли охолонуть.
Це дуже простий, не затратний, але надзвичайно смачний рецепт, тому неодмінно спробуйте приготувати та насолодитися приємним смаком.
А це для гарного настрою! Ой у лузі червона калина похилилася,
Чогось наша славна Україна зажурилася.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алла, чудово! Дуже тішуся, що паляниці сподобалися!
паляниці вийшли дууууже смачні! дякую за корисний та смачний рецепт!