Сирно-гарбузова запіканка

Опубліковано користувачем carabus

Друзі, такої смачної, незвичайно ніжної сирно-гарбузової запіканки ви ще точно не пробували. Цей смачний десерт просто тане в роті. Та й виглядає він просто неймовірно! Запевняю вас, що ті, хто не дуже любить страви з гарбуза, точно не відмовляться від шматочка запіканки, а швидше за все попросять добавку. Оскільки зараз не сезон гарбуза, я використовувала заморожений гарбуз, вийшло просто чудово! У приготуванні такої краси немає нічого складного, однак один секретик все ж є. Щоб запіканка вийшла ніжною, з гарними розводами - сирна маса і гарбузова маса повинні бути однаковими по консистенції. Це дуже важливо! В іншому все досить просто, легко і не затратно. Отже, давайте почнемо!

Для приготування сирно-гарбузової запіканки нам знадобиться:

Для сирного шару:

  • 350 гр. сиру
  • 70 гр. цукру
  • 2 яйця
  • 20 гр. маку
  • 1 ст.л. (без гірки) крохмалю
  • 50 гр. сметани
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Для гарбузового шару:

  • 350 гр. готового гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 50 гр. цукру
  • 1 ст.л. (без гірки) крохмалю
  • 1 ст.л. апельсинової цедри

Спочатку приготуємо гарбузове пюре.

Для цього гарбуз (у мене заморожений) кладемо в каструлю і ставимо на маленький вогонь.

Готуємо, поки не випарується вся вода і гарбуз стане м'яким.

За допомогою погружного блендера перетворюємо гарбуз в пюре.

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування сирного шару.

А ось з таких продуктів ми приготуємо смачний гарбузовий шар.

У миску викладаємо сир, додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, сметану, крохмаль і мак.

Якщо у вас немає картопляного крохмалю, можете сміливо замінити на кукурудзяний.

За допомогою погружного блендера збиваємо до отримання крему.

Наша сирна начинка готова.

До гарбузового пюре додаємо яйце, цукор, крохмаль і цедру одного апельсина.

Дуже рекомендую використовувати саме апельсинову цедру, яка додасть десерту незвичайний смак і аромат.

За допомогою погружного блендера гарненько збиваємо до однорідного стану.

Наших два шари повністю готові.

Тепер необхідно перевірити, щоб дві ці маси були однакові по консистенції.

Якщо сирна маса вийшла густішою, ніж гарбузова, розбавте її сметаною. Повторюся - це дуже важливо!

Я буду випікати запіканку в силіконовій формі у вигляді сердечка.

Форму змащуємо олією і присипаємо борошном.

Перший шар у нас сирний.

Посередині форми викладаємо 1 столову ложку (повну) сирної маси.

На неї столову ложку гарбузової маси.

Знову ложку сирної маси.

Якщо ви хочете, щоб шари були ширші, викладайте по 2 столові ложки.

Викладаємо по черзі шари, поки не скінчиться вся сирна і гарбузова маса.

За допомогою дерев'яної палички можна зробити візерунок.

Ставимо нашу сирно-гарбузову запіканку в добре розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.

Коли запіканка повністю охолоне, виймаємо її на блюдо.

Ось така краса у мене вийшла.

Запіканка вийшла такою ніжною і ароматною, що просто неможливо встояти, щоб не спробувати!

Ось така дуже гарна запіканка в розрізі.

Її можна порізати невеликими шматочками.

А можна як торт, трикутничками.

Цей десерт настільки ніжний, що просто тане в роті.

Мені і моїй родині дуже сподобався рецепт, впевнена він сподобається і вам!

Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Ось таке неймовірно красиве фото гілочки з квітами прислала мені моя постійна читачка Вікторія, яка дуже любить фотографувати. Фото вийшло нереально красиве. Велике дякую!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 06 грудня 2021 - 14:16 користувачем Лариса

Ирочка, я с фотоотчетом! Нам так полюбилась эта запеканка, что готовлю ее по два раза в месяц. Нежная, очень ароматная, она просто тает во рту) Это очень удачный рецепт, все пропорции отличные!! Огромное спасибо за такой простой, но невероятно вкусный рецепт!

Опубліковано 06 грудня 2021 - 18:29 користувачем Irina

Лариса, не представляете, как приятно получать такие комментарии, да еще с фотоотчетами! Вы большая молодец, ваша запеканка выше всех похвал, она невероятно аппетитная! Огромное спасибо за доверие к рецепту и чудесный фотоотчет!

Опубліковано 31 березня 2021 - 10:41 користувачем Галочка

Это просто произведение искусства - такая яркая, красивая, нежная запеканка! Ирина, вы большая молодец! Непременно приготовлю такую запеканку, огромное спасибо! Подача на 5+++!!!

Опубліковано 31 березня 2021 - 20:20 користувачем Irina

Галочка, огромное вам спасибо за такую высокую оценку! Вы меня прямо в краску вогнали! Мне невероятно приятно получать такие комментарии, как ваш, они вдохновляют!!! Спасибо вам!

Опубліковано 02 червня 2020 - 22:53 користувачем Жанна

Така гарна запіканка, та ще напевно вкуснюща !!!

Опубліковано 03 червня 2020 - 14:20 користувачем Irina

Вона настільки ніжна, що просто тане в роті! Дуже смачна і ароматна ))) тепер вона моя сама улюблена!

Опубліковано 30 травня 2020 - 08:23 користувачем Лариса

Здравствуйте! У меня очень любят блюда из тыквы, поэтому готовлю их часто, но вот такой вариант вижу впервые))) Такая нежная запеканка из тыквы и творога понравится даже тем, кто тыкву не ест. Яркая, ароматная, сытная творожная запеканка с тыквой поднимает настроение и придает силы. Обязательно приготовлю такую запеканку, как только она появится! Блюда из тыквы - осеннее солнце на вашем столе!

Опубліковано 30 травня 2020 - 16:15 користувачем Irina

Лариса, не представляете как приятно получать такие комментарии, как ваш! Огромное вам спасибо! Эта запеканка просто супер, мы ее очень любим, вот только осталось дождаться, когда вырастет тыква)))

Опубліковано 29 травня 2020 - 18:47 користувачем Иван

Солнечная творожно-тыквенная запеканка обладает ярко-выраженным тыквенным вкусом. Поэтому она в первую очередь понравится всем любителям тыквы, а также выручит мамочек, которые находятся в поиске рецептов полезного полдника или перекуса для деток.

Опубліковано 30 травня 2020 - 16:14 користувачем Irina

Иван, полностью с вами согласна))) эта вкусная и полезная запеканка - отличный вариант для деток))) большое спасибо за комментарий!

Опубліковано 29 травня 2020 - 00:07 користувачем Мила

Обилие всевозможных ароматов, витающих на кухне во время приготовления тыквенной запеканки просто поражает! Тыквенно-творожная запеканка - вкусная альтернатива обыкновенным сырникам, по-настоящему осенняя.

Опубліковано 29 травня 2020 - 14:51 користувачем Irina

Мила, полностью с вами согласна! Аромат еще тот!!! Очень вкусная запеканка, очень рекомендую приготовить!!!

Коментувати