Сирний кекс з курагою та родзинками

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні, у День всіх закоханих хочу поділитися рецептом неймовірно смачного Сирного кексу з курагою та родзинками. Такий кекс неодмінно буде до смаку, адже виходить смачним та запашним. У його приготуванні немає якихось особливих секретів, він готується легко та швидко. Сир можна брати будь-якої жирності (у мене 5%), єдине, що його треба перетерти через сито або пробити блендером до кремоподібної консистенції. Кекс гарно нарізається, особливо на другий день, або коли повністю охолоне. Не буду довго розповідати про всі якості цієї випічки, хто любить кекси, той впевнена, оцінить її як належиться.

Для приготування Сирного кексу з курагою та родзинками нам знадобиться:

  • 200 гр сиру (у мене 5%)

  • 225 гр борошна

  • 250 гр цукру

  • 110 гр вершкового масла

  • 3 яйця

  • Дрібка солі

  • 1 ч.л. розпушувача

  • 10 гр ванільного цукру

  • 50 гр кураги

  • 50 гр родзинок

Для прикраси:

  • 50 гр чорного шоколаду

  • 2-3 шт кураги

Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачний та запашний Сирний кекс з курагою та родзинками.

В першу чергу заливаємо сухофрукти окропом та лишаємо на 10-15 хвилин.

Нам потрібно, щоб сир здобув кремоподібну консистенцію.
Для цього його можна перебити занурювальним блендером або, як у мене скористатися блендером подрібнювачем.
Якщо в наявності блендера немає, сир можна протерти через дрібне сито.

Ось така сирна паста у мене вийшла.

Тепер приготуємо тісто.
У глибоку миску викладаємо м'яке вершкове масло та додаємо увесь цукор.

За допомогою міксера збиваємо кілька хвилин, щоб масло гарно поєдналося з цукром.
По одному додаємо яйця.

Постійно збиваємо.
Маса буде змінювати колір та консистенцію.

Додаємо третє яйце та ще добре збиваємо.

До отриманої маси додаємо перетертий сир, дрібку солі для балансу смаку та ванільний цукор.
Добре збиваємо, щоб отримати однорідну масу.

До борошна додаємо розпушувач та просіюємо до отриманої маси.

Дуже раджу не нехтувати та неодмінно просіювати борошно!
Ще раз ретельно збиваємо, маємо отримати однорідну масу за консистенцією, як густа сметана.

До тіста додаємо родзинки та порізану курагу.

Гарно все перемішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по усьому тісту.

Форму для випікання (у мене 23х12 см, висота бортика 8 см) вистилаємо пергаментним папером або змащуємо маслом та присипаємо борошном.

Викладаємо у форму тісто та добре розрівнюємо.

Випікаємо Сирний кекс з курагою та родзинками при температурі 170 градусів приблизно годину.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Ось такий красень кекс у мене вийшов, у нього тріснув вершечок, але це так і має бути.
Виймаємо кекс на решітку та даємо йому охолонути.

Прикрашаємо Сирний кекс з курагою та родзинками на свій розсуд та за своїм смаком.
Можна притрусити кекс цукровою пудрою.
А можна як я, прикрасити розтопленим шоколадом та кусочками кураги.
Ось такий чудовий кекс виходить.

А ось такий кекс у розрізі.
Він просто неймовірний, дуже смачний, ароматний, він чудово нарізається, не кришиться.
Дуже рекомендую приготувати та спробувати!

А це для гарного настрою! Ось такий неймовірний букет помаранчевих троянд мені сьогодні подарував чоловік. Помаранчеві троянди – це натхнення, захопленість, добрі побажання та палкі почуття. Якщо ви зачаровані кимось, сп'янілі, то без сумніву даруйте помаранчеві троянди! Цей колір говорить і про сильних ступень гордості. Троянди персикового кольору дуже популярні, оскільки висловлюють гармонію, вдячність та теплоту.

СМАЧНОГО!
 

Коментувати