Сьогодні хочу запропонувати дуже смачний рецепт страви, а саме, Тефтелі з телятини з тушкованими овочами. Страва виходить настільки соковитою та смачною, що з'їдається просто миттєво. У мене на сайті вже є подібний рецепт страви, а саме, Тефтелі з овочами, але для його приготування використовується не телятина, а свинина, та й овочі другі. І той і інший рецепт вартий уваги, бо страви виходять дуже смачними та ситними. Для приготування страви можна використовувати свої улюблені спеції, я ж брала чорний мелений перець, солодку паприку та хмелі-сунелі. Кількість овочів також можна брати на свій смак, наприклад, більше картоплі чи менше моркви. Запевняю вас, що ця страва виходить з максимально збалансованим смаком, а телячі тефтелі соковиті та дуже смачні!
Для приготування Тефтелів з телятини з тушкованими овочами нам знадобиться:
-
Для фаршу:
500 гр телятини -
1 яйце
-
1 цибуля
-
2 зубчики часнику
-
Сіль, чорний перець, паприка, хмелі-сунелі до смаку
Ще знадобиться:
-
1 велика цибуля (125 гр)
-
1 велика морква (200 гр)
-
1 болгарський перець
-
2 помідори
-
4 картоплі (700 гр)
-
2-3 зубчики часнику
-
Сіль, чорний перець до смаку
-
Улюблені приправи (у мене хмелі-сунелі, солодка паприка)
-
1 ст.л. томатної пасти
-
1 ст.л. цукру
-
3-4 ст.л. олії
-
1 лавровий листок
-
Зелень петрушки та кропу
Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачну страву, а саме Тефтелі з телятини з тушкованими овочами.
Спочатку приготуємо фарш.
М'ясо нарізаємо кусочками та перемелюємо на м'ясорубці.
До фаршу додаємо одне яйце, сіль, чорний мелений перець та улюблені приправи до смаку (у мене паприка, хмелі-сунелі).
Ретельно перемішуємо фарш до однорідної консистенції.
В глибоку сковорідку чи каструлю з товстим дном наливаємо трішечки олії.
Коли олія добре нагріється, додаємо нарізану цибулю та часник, та добре перемішуємо.
Смажимо до прозорості цибулі.
Тим часом чистимо та нарізаємо моркву.
На помідорах робимо надрізи та кладемо їх у гарячу воду, щоб легко було зняти шкірку.
Коли цибуля стане прозорою, додаємо порізану моркву.
Добре перемішуємо та тушимо кілька хвилин.
Тим часом нарізаємо болгарський перець та помідори.
Порізані помідори та перець додаємо цибулі та моркви.
Ретельно перемішуємо.
Додаємо сіль та спеції до смаку.
Перемішуємо та тушимо під кришкою кілька хвилин.
Тепер додаємо до овочів лавровий листок, томатну пасту та ложку цукру для балансу смаку.
Перемішуємо, накриваємо кришкою та тушимо кілька хвилин.
Тим часом нарізаємо брусочками картоплю.
Зверху на тушковані овочі викладаємо нарізану картоплю.
З фаршу формуємо тефтелі (можна круглі чи продовгасті).
У мене з цієї кількості фаршу вийшло 10 тефтель.
Тефтелі викладаємо на картоплю.
Додаємо воду, щоб вона накривала картоплю.
Накриваємо кришкою та готуємо Тефтелі з телятини з тушкованими овочами до готовності.
В кінці посипаємо нашу страву дрібно нарізаною зеленню.
Ось така дуже смачна та апетитна страва у мене вийшла.
Картопелька вийшла дуже м'якенькою, тефтелі ніжні та соковиті, а соус з овочами неймовірно ароматним.
Це дуууже смачно та ситно!
Неодмінно спробуйте приготувати Тефтелі з телятини з тушкованими овочами, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!