Тістечко Картопля люблять мабуть всі. Коли хочеться чогось солоденького, цей рецепт як палочка-виручалочка. Тістечка готуються дуже легко та швидко, кілька хвилин і можна насолоджуватися! Поєднання простих, але доступних інгредієнтів подарує вам смак, що запам'ятовується. Існує безліч варіацій даного десерту, його можна приготувати з готового печива, цей варіант більш швидкий та легкий. Я ж пропоную приготувати тістечка Картопля з ванільних сухарів, на мій погляд це більш класичний варіант. В даному випадку відмінність тільки лише в тому, що нам доведеться перемолоти сухарі, а потім перемішати всі продукти - і все готово.
Для приготування тістечок Картопля з горіхами нам знадобиться:
- 350 гр. ванільних сухарів
- 250 мл. гарячого молока
- 200 гр. вершкового масла
- 150 гр. цукру
- 2-3 ст.л. какао-порошку
- 3 ст.л. коньяку
- 50 гр. волоських горіхів
Ось такі продукти нам потрібні, щоб приготувати смачні тістечка Картопля.
Горіхи подрібнюємо в блендері.
1/3 частину подрібнених горіхів відкладаємо, вони нам знадобляться трохи пізніше.
У гаряче молоко додаємо какао-порошок і цукор.
Гарненько перемішуємо, щоб не було грудочок.
Сюди ж додаємо розм'якшене вершкове масло. У гарчому молоці воно добре розійдеться.
І перемішуємо до повного розчинення.
До молочної суміші додаємо ванільні сухарі.
Ретельно перемішуємо, додаємо подрібнені горіхи і коньяк.
Добре вимішуємо.
Повинна вийти досить густа консистенція.
У тарілці змішуємо відкладені горіхи з 1 ложкою какао.
З тіста формуємо тістечка і обвалюємо у суміші з горіхів і какао.
Готові тістечка викладаємо на тарілку.
З даної кількості продуктів у мене вийшло 17 штук.
Вийшло дуже смачно!
Заварюємо чай або каву і пригощаємося!
Ось так все легко, просто, але дуже смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Лиза, які чудові вийшли піроженки! вони неймовірно апетитні!!!! Мені дуууже приємно, що у вас все вийшло, ви молодець!!! Щиро дякую за чудові фото!!!
улюблений десерт дитинства!
AllaSkirka, і мій також) завжди в шкільній їдальні купляли за 22 копійки) смакота!
піроженки вийшли чудові, готувала з півтори порції, частину обсипала какао з горіхами, частину кокосовою стружкою, а частину полила білим шоколадом. дякую за рецепт!