Торт «Ананаси під снігом»

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Позаду святкування Нового Року! Але попереду прекрасне і світле свято Різдва Христового, тому поспішаю поділитися рецептом дуже смачного торта «Ананаси під снігом». Це мій авторський рецепт, готувала я цей тортик вперше і вийшов він дуже смачним. Приготувати його зовсім не складно, і запевняю вас, він 100 відсотків вийде. Для цього тортика я приготувала маковий корж, коли він охолонув, розрізала його на дві частини. Крем для свого торта я вибрала зі збитих вершків. Ну і звичайно, ананаси. Смачний вийшов тортик, обов'язково приготуйте, не пошкодуєте! Дуже ніжний, посипаний кокосовою стружкою, що нагадує сніг, цей торт дуже підходить для Новорічних свят.

Для приготування торта «Ананаси під снігом» нам знадобиться:

Для тіста:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 125 гр. вершкового масла
  • 1 склянка маку
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 1 склянка борошна
  • 50 гр. смаженого арахісу
  • 50 гр. родзинок

Для крему:

  • 500 гр. вершків не менше 30%
  • 100 гр. згущеного молока
  • 30 гр. цукрової пудри
  • Банка консервованих ананасів (шматочками)
  • Ванільний цукор
  • 1 пакетик закріплювача для вершків

Для прикраси:

  • Кокосова стружка (білого кольору)
  • Безе
  • Шматочки ананаса

Для просочення:

  • Ананасовий сік

Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний і ніжний торт «Ананаси під снігом». Для приготування цього торта я взяла вже готову макову начинку. Якщо у вас звичайний мак, його потрібно варити 5 хвилин, і дати набрякнути в окропі під кришкою 20 хвилин.

Жовтки акуратно відокремлюємо від білків, додаємо цукор і вершкове масло. Білки поки відставляємо в сторону.

Ретельно збиваємо.

Додаємо мак.

Все разом ретельно збиваємо.

На даному етапі частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо.

Арахіс смажимо на сковорідці, очищаємо від лушпиння і подрібнюємо (можна в блендері). Побрібнений арахіс і родзинки додаємо до тіста і добре перемішуємо.

Окремо збиваємо білки до стійких піків.

Збиті білки частинами додаємо до тіста і за допомогою силіконової лопатки акуратно перемішуємо.

За своєю консистенцією тісто має вийти, як густа сметана.

Дно роз"ємної форми (у мене 24 см) вистилаємо пергаментним папером. Папір і боки форми змащуємо маслом.

Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо.

Випікаємо в добре прогрітій духовці приблизно 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою. Коли корж трохи охолоне, виймаємо його з форми і даємо повністю охолонути. А поки займемося приготуванням крему.

Ось такі продукти я використовувала для приготування смачного вершкового крему.

В першу чергу відкидаємо ананаси на друшляк, щоб повністю стік сік, який ми будемо використовувати для просочення коржів.

Щоб вершковий крем вийшов смачним і тримав форму, вершки повинні бути добре охолодженими. Вінчики і миска теж, тому я заздалегідь ставлю їх в холодильник. Вершки повинні бути не менше 30%. Спочатку збиваємо вершки, коли вони почнуть густіти, додаємо згущенку, цукрову пудру і збиваємо до повного загустіння. Оскільки у мене вершки 30%, я для впевненості додала пакетик закріплювача для вершків.

Корж розрізаємо на 2 частини. Просочуємо ананасовим соком.

Зверху викладаємо шматочки ананаса.

І шар крему. Крем я поділила на дві частини, з яких кілька ложок відклала, щоб прикрасити боки.

З другим коржем робимо теж саме, просочуємо ананасовим соком і викладаємо шматочки ананаса.

Викладаємо другу частину крему, обмазуємо боки. Верх торта і боки посипаємо кокосовою стружкою.

Ось так я прикрасила свій торт. З боків виклала невеликого розміру безешки, між ними шматочки ананаса. Теж саме посередині. Ще раз посипала кокосовою стружкою, щоб вона потрапила на шматочки ананаса. Даємо тортику просочитися (я готувала ввечері і залишила його на ніч).

Ось такий гарний і дуже смачний тортик у мене вийшов.

.

Готувати його зовсім не складно, запевняю вас!

А ось так торт виглядає в розрізі! Чим мені сподобався цей торт, так це тим, що він вийшов абсолютно не нудотним, однак дуже ніжним і смачним!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 30 жовтня 2020 - 10:15 користувачем Ирина

Очень вкусный торт. А как рассчитать его калорийность?

Опубліковано 30 жовтня 2020 - 11:30 користувачем Irina

Добрый день Ирина! Очень рада, что вам понравился тортик! Ирина, если вы хотите подсчитать калорийность тортика, поищите по таблицам в интернете среднюю калорийность всех компонентов, которые использовались для его приготовления, умножьте на вес и сумируйте) Успехов!

Опубліковано 16 січня 2020 - 23:16 користувачем Diana_K

в этом тортике все, что я люблю, в феврале день рождение дочки, обязательно приготовлю! спасибо!

Опубліковано 18 січня 2020 - 18:20 користувачем Irina

Diana_K, очень рада, что вам приглянулся мой тортик!!! обязательно напишите о результате, если возникнут вопросы, спрашивайте, обязательно помогу!!! Успехов!

Опубліковано 12 лютого 2019 - 08:32 користувачем Юльетта

Какой красивый торт!!! Настоящий зимний, ананасы и "снежок" из кокосовой стружки у меня тоже ассоциируются с новогодними праздниками. А маковый бисквит - это вообще супер-идея, обожаем мак:)И сливочный крем сюда отлично подходит. Хочется попробовать этот тортик по Вашему рецепту!

Опубліковано 12 лютого 2019 - 09:13 користувачем Irina

Юльетта, рада приветствовать Вас на моем блоге! очень приятно получать такие комментарии от читателей))) тортик действительно очень вкусный, совершенно не приторный..., да и готовить его совершенно не сложно))) обязательно приготовьте, не пожалеете! была бы очень признательна, если Вы бы прислали фото получившегося тортика, а я его опубликую! Успехов, Вам, Юльетта, заходите ко мне в гости почаще, всегда рада новым гостям!!!

Опубліковано 09 січня 2019 - 16:54 користувачем Ириша

слюнки до пола... очень люблю маковые коржи, а если они еще и с орехами!!! Крем тоже по моему вкусу, так что обязательно приготовлю на Старый Новый Год этот тортик!!! кстати в холодильнике осталась неоприходованная банка консервированных ананасов, вот и нашлось им применение!!! о результате сообщу, надеюсь у меня все получится!

Опубліковано 14 січня 2019 - 22:55 користувачем Irina

Ириша, УСПЕХОВ!!! с нетерпением буду ждать результата!

Опубліковано 04 січня 2019 - 16:42 користувачем AllaSkirka

Фантастика!!!!!

Опубліковано 08 січня 2019 - 21:20 користувачем Irina

AllaSkirka, спасибо!!!!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.