Торт “П'яна вишня”

Опубліковано користувачем Irina

Цього року Новий рік ми не святкували, бо війна та не було настрою, лише послухали виступ президента та почастували дуже смачним тортом “П'яна вишня”, який я спекла 30 грудня, а прикрасила 31 грудня. Торт вийшов неймовірно смачним, він просто танув в роті. У ньому прекрасно поєднується шоколадний бісквіт, смачний крем на основі згущеного молока та свіжа вишня, котра настоюється в алкоголі (я використовувала коньяк). Випікала я свій бісквіт у формі діаметром  23 см. Дуже сподобався цей тортик, тому неодмінно буду готувати його ще не раз.

Для приготування Торта “П'яна вишня” нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіта:

  • 5 яєць
  • 150 гр. цукру
  • 120 гр. борошна + 30 гр. какао-порошку
  • 0.5 ч.л. розпушувача для тіста
  • Дрібка солі
  • Ванільний цукор

Для крему:

  • 380 гр. згущеного молока
  • 250 гр. вершкового масла
  • 50 гр. шоколадної пасти

Для шоколадної пасти:

  • 70 гр. цукру + 30 гр. какао-порошку
  • 70 мл. молока
  • 80 гр. вершкового масла

Ще знадобиться:

  • 400 гр. вишні без кісточок (можна заморожену)
  • 100 гр. цукру
  • 100 гр. коньяку або рому
  • 100 гр. чорного шоколаду

Спочатку підготуємо вишню.
З вишні виймаємо кісточки (я використовувала заморожену вишню).
Також нам знадобиться цукор та алкоголь (у мене коньяк).

В миску викладаємо вишні без кісточок, додаємо цукор та коньяк.

Ретельно все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо мінімум на 6 годин, краще на ніч.

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати шоколадний бісквіт.

В окремій мисці з'єднуємо борошно, розпушувач та какао-порошок.

Добре все перемішуємо.

В глибоку миску розбиваємо 5 яєць та збиваємо за допомогою міксера.

Додаємо цукор, дрібку солі та ванільний цукор.

Збиваємо до білого кольору та збільшення маси в об'ємі.

До збитих яєць невеликими порціями додаємо просіяне борошно та легкими рухами знизу вверх вмішуємо його.
Це зручно робити вінчиком.
Перемішуємо, аби не було грудочок.

Тісто має вийти однорідним, по консистенції як не дуже густа сметана.

Дно роз'ємної форми (у мене 23 см) застеляємо пергаментним папером (боки нічим не змащуємо) та виливаємо тісто.
Добре розрівнюємо.

Випікаємо шоколадний бісквіт при температурі 180 градусів, приблизно 35 хвилин.
Перших 20-25 хвилин духовку не відкриваємо.
Перевіряємо готовність дерев'яною паличкою, якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий.
Коли бісквіт трохи охолоне, гострим ножем проводимо по боках форми та викладаємо його на решітку, аби він повністю охолонув.
Загортаємо бісквіт у харчову плівку та ставимо у холодильник на декілька годин.

Якщо на бісквіті при випіканні утворилася “шапочка” обережно її зрізаємо.
Тепер нам треба розрізати бісквіт на дві частини — нижня частина має бути вищою.
У мене бісквіт вийшов висотою 5.5 см, тому вершечок я зрізала 1.5 см, нижня частина вийшла висотою 4 см.

В нижній частині за допомогою гострого ножа робимо бортики в 1 см та вибираємо з середини тісто в окрему мисочку.
Щоб легше це можна було зробити, посередині робимо надрізи у вигляді сітки.
Вибираємо тісто дуже акуратно, щоб не пошкодити боки та дно.

Має вийти ось така конструкція.
Тісто, яке ми вийняли з середини бісквіта подрібнюємо руками.

Тепер будемо готувати крем.
Для цього нам знадобляться ось такі інгредієнти. Для крему використовуємо вершкове масло та згущене молоко хорошої якості.
Вершкове масло краще взяти 82% жирності, воно має бути м'яким, щоб гарно збилося.
Щоб приготувати шоколадну пасту в невеличку каструлю з товстим дном викладаємо цукор, какао-порошок, додаємо молоко та постійному помішуванні доводимо до кипіння.
Додаємо вершкове масло та перемішуємо. Наша шоколадна паста готова.

Вершкове масло ретельно збиваємо до білого кольору.

Поступово додаємо згущене молоко, постійно збиваючи.

Виходить ось такий пухкий, дуже ніжний крем.

Щоб він був ще смачнішим, до крему додаємо шоколадну пасту, яка має повністю охолонути.

Збиваємо. Виходить ось такий ніжний, дуже смачний крем.Трішечки крему лишаємо для прикраси торта.

Вишню, яка настоювалася в коньяку, відціджуємо.
Сік не виливаємо, ним ми будемо просочувати бісквіт.

До крему додаємо подрібнений бісквіт.

Добре перемішуємо.

Додаємо до крему вишню.

Та ще раз перемішуємо.
Наш крем готовий, можна збирати торт.

Корж добре просочуємо соком з коньяком, бортики також.

Викладаємо крем з вишнею, добре розрівнюємо.

Зверху на крем викладаємо другу частину бісквіта та також добре просочуємо його вишневим соком з коньяком.

З розтопленого шоколаду робимо ось такі прикраси.
Ставимо у холодне місце, щоб листочки добре застигли.

Зверху торт “П'яна вишня” поливаємо розтопленим шоколадом.

З крему по колу робимо квіточки, в середину кожної квіточки викладаємо вишню.

Таку ж квіточку робимо посередині торта та викладаємо листочки з шоколаду.

Ось такий дуже красивий, неймовірно смачний торт “П'яна вишня” у мене вийшов.

Залишаємо торт на кілька годин, щоб він гарно стабілізувався, просочився, щоб добре поєдналися всі інгредієнти.

Тепер прийшов час скуштувати наш дуже смачний торт.
Він просто тане в роті, бісквіт пухкий та шоколадний, а крем соковитий та дуже смачний.

А ось такий торт “П'яна вишня” у розрізі, він чудово нарізається.

Дуже рекомендую спробувати такий торт, впевнена, що він сподобається!

СМАЧНОГО!

Коментувати