Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином - це поєднання користі та неймовірного смаку. Чорноплідна горобина, яку ще називають аронією, славиться високим вмістом вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Вона допомагає зміцнити імунітет, нормалізувати тиск та навіть покращує настрій. Проте у чистому вигляді її ягоди часто здаються терпкими та занадто насиченими. Саме тому ми додаємо у варення цитрусові - лимон та апельсин. Вони не лише балансують смак, надаючи варенню приємної кислинки й свіжості, а й збагачують його додатковою дозою вітаміну C та неймовірним ароматом. У результаті виходить десерт, який зігріє взимку, подарує енергію восени й нагадуватиме про сонячні літні дні. Таке варення стане справжньою окрасою сніданку: воно чудово смакує з гарячим чаєм, хрусткими тостами, млинцями або навіть як начинка до пирогів. Просте у приготуванні, але водночас дуже особливе - воно може стати вашим улюбленим сімейним рецептом.
Для приготування неймовірно смачного Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином нам будуть потрібні такі інгредієнти:
-
1 кг ягід чорноплідної горобини
-
1 лимон
-
1 апельсин
-
1 кг цукру
-
Склянка води
Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачне та корисне Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином.
Ягоди горобини миємо та даємо воді стекти.
Цитруси ретельно миємо щіткою, обдаємо окропом.
Лимон та апельсин разом зі шкіркою нарізаємо часточками (кісточки виймаємо).
Подрібнюємо шматочки цитрусових блендером або пропускаємо через м'ясорубку.
Виходить ось така цитрусова маса.
Ягоди чорноплідної горобини я подрібнила занурювальним блендером (можна перемолоти).
До глибокого посуду з товстим дном наливаємо склянку води та додаємо цукор.
Ставимо на газ та постійно помішуючи доводимо до кипіння.
До сиропу викладаємо подрібнену горобину та подрібнені лимон та апельсин.
Ретельно перемішуємо.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином 30 хвилин, часто помішуючи. Залишаємо, щоб охололо.
Варимо варення в кілька прийомів до загустіння.
Банки та кришки стерилізуємо зручним способом.
Готове Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином розливаємо по банках та закриваємо кришками.
Накриваємо рушником та лишаємо до повного охолодження.
У мене вийшло 4 баночки варення та ще трішечки, щоб покуштувати.
Хочу запевнити, що Варення з чорноплідної горобини з лимоном та апельсином виходить дуже смачним та оригінальним.
Я готувала його вперше і дуже задоволена результатом.
Зараз сезон горобини, тому варто приготувати хоча б кілька баночок такого варення та насолодитися його смаком в холодний зимовий ранок чи вечір.
А це для гарного настрою! Ці яскраві жоржини ніби зібрали в собі сонячне тепло та радість природи. Кожен пелюсток грає відтінками коралового та абрикосового, створюючи справжню симфонію кольору. Побачивши їх, неможливо не зупинитися і не насолодитися моментом спокою та краси. Ця ніжна квітка захоплює своєю красою та гармонією форм. Кожен пелюсток немов створений художником, який притягує погляд. Вона нагадує нам про силу природи дарувати радість та спокій у буденному житті. Догляд за такою квіткою приносить не лише задоволення, а й справжнє медитативне задоволення: спостерігати, як вона розкривається, відчувати аромат і милуватися грою сонячного світла на її пелюстках. Подаруйте собі трохи краси сьогодні, адже навіть маленький штрих природи здатен зробити день яскравішим!
СМАЧНОГО!