Варення з йошти

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Ви колись пробували Варення з йошти? Ні? Тоді неодмінно скористайтеся цим рецептом та зваріть кілька баночок цього надзвичайного варення, яке завдяки великій кількості пектину виходить, як желе. Йошта - це гібрид чорної смородини та агрусу, вона багата на велику кількість вітаміну С та Р.  Мені дуже зручно варити будь-яке варення в мультиварці, але, якщо у вас немає цієї помічниці, варіть в тій посудині, в якій вам зручно. Це варення варити довго не треба, достатньо у два заходи - перший 5 хвилин, а другий - 20 хвилин, і все! Таке варення можна використовувати для приготування пирогів, пиріжків, чи просто до чаю. Воно неймовірно запашне, тому зимою буде нагадувати про тепле сонячне літо!

Для приготування варення з йошти нам знадобиться:

  • 1.5 кг йошти
  • 1.5 кг цукру

Для приготування неймовірно смачного Варення з йошти нам знадобиться лише ягода та цукор.
Перш ніж готувати варення йошту треба помити та очистити від гілочок (якщо вони є).

Помиту йошту викладаємо у посудину, в якій буде варитися варення.
Мені дуже зручно для цього використовувати мультиварку.

До ягоди додаємо весь цукор.

Перемішуємо, щоб цукор потрапив на усі ягоди.
Лишаємо на 2-3 години, щоб йошта пустила сік.

Коли пройшло 2-3 години, йошту можна ставити варити.
Я ж за допомогою погружного блендера її трішечки взбила (зробила 3-4 рази вжик-вжик).
Коли йошта почне кипіти, варимо варення 5 хвилин та виключаємо.
Лишаємо, щоб варення повністю охолонуло (я лишила на ніч).

Варимо варення з йошти ще 20 хвилин з моменту закипання.
Коли варення почне кипіти буде з'являтися пінка, її можна зібрати, а можна лишити, бо в ній найбільше пектину.

Я пінку не знімала, лише час від часу перемішувала варення.

Поки вариться Варення з йошти підготуємо баночки та кришки, які обов'язково потрібно простерилізувати.
Накладаємо гаряче варення в банки та щільно закручуємо.
Накриваємо баночки з варенням з йошти ковдрою чи рушником та лишаємо, щоб воно повністю охололо.

З цієї порції продуктів у мене вийшло 4 баночки варення та ще невеличка мисочка, щоб скуштувати.

Варення з йошти вийшло дуже смачним, воно з невеликою кислинкою, в міру солодке.

Завдяки великій кількості пектину варення по консистенції, як желе.

Зараз сезон йошти, тому неодмінно приготуйте кілька баночок цього неймовірного, такого запашного варення.

А це для гарного настрою! На світлині дуже ніжна, красива квіточка, яку я сфотографувала у полі. Як виявилося, це не просто рослина, а самий справжнісінький цикорій. Так, так! Саме цикорій, який широко використовується у народній медицині. Також цикорій заварюють, як каву. Молоді листки цієї рослини можна вживати в їжу, вони багато вітаміну С та каротину. Цикорій вважається чудовим медоносом, дає багато нектару та пилку.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 16 липня 2023 - 14:19 користувачем Вікуся

ММММмм, яке чудове, запашне вареннячко!!! Одне з мої улюблених, класні фото, гарна подача, чсупер!!!

Опубліковано 16 липня 2023 - 14:57 користувачем Irina

Вікуська , дуже дякую за гарний коментар, який надихає! Вареннячко вийшло просто супер, більше нагадує желе! Впевнена, що вам сподобається!

Коментувати