Вершковий суп з цвітною капустою – один з моїх найулюбленіших, він такий смачний, поживний та водночас дуже ніжний. Такий суп можна приготувати на будь-якому бульйоні, я ж вибрала яловичі ребра. А ще раніше готувала його на курці й теж він вийшов не менш смачним. Кількість овочів можна брати на свій розсуд, все залежатиме від того, якої густини ви хочете отримати суп. Я люблю в міру густі супи, тому мене влаштовують саме такі пропорції. Суп вийшов з неймовірно вершковим смаком, адже для його приготування я використовувала плавлений сирок та вершки (10%). При бажанні в кінці приготування до супу можна додати подрібнений зубчик часнику.
Для приготування Вершкового супу з цвітною капустою нам знадобиться:
-
2.5 літра води
-
450 гр яловичих ребер з м'ясом
-
400 гр цвітної капусти
-
1 цибуля
-
1 морква
-
4 середні картоплі
-
Зелена цибуля
-
Зелень кропу та петрушки
-
1 плавлений сирок
-
200 мл вершків (у мене 10%)
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
1 лавровий листок
-
2 ст.л олії
Для приготування супу я використовувала м'ясні яловичі ребра, але цей суп можна варити також на курці, свинині, чи просто на овочевому бульйоні.
В першу чергу ставимо варити м'ясо.
В каструлю наливаємо воду, викладаємо ребра та варимо на невеликому вогні.
Коли вода почне закипати, буде з'являтися пінка, яку треба зібрати.
Накриваємо каструлю кришкою та варимо бульйон, поки м'ясо не стане м'яким.
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного Вершкового супу з цвітною капустою.
В сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. олії, викладаємо дрібно порізану цибулю та смажимо кілька хвилин до прозорості.
Тим часом на великій терці натираємо моркву.
Натерту моркву додаємо до цибулі та смажимо ще кілька хвилин.
Тим часом кубиком нарізаємо картоплю.
Коли м'ясо стане м'яким, проціджуємо бульйон в іншу каструлю.
М'ясо знімаємо з кісточки, нарізаємо шматочками.
Викладаємо у бульйон м'ясо, додаємо картоплю та підсмажені цибулю та моркву.
Накриваємо кришкою та варимо хвилин 15.
Додаємо до супу цвітну капусту.
Також додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, сіль та чорний мелений перець до смаку.
Добре все перемішуємо та варимо, щоб всі овочі стали м'якими.
На даному етапі додаємо до супу натертий на дрібній терці плавлений сир та один лавровий листок.
Ретельно перемішуємо та варимо кілька хвилин. Суп починає набувати білого кольору.
Тепер додаємо до Вершкового супу з цвітною капустою вершки та дрібно порізану зелень петрушки та кропу.
Перемішуємо та варимо ще 1-2 хвилини.
Накриваємо Вершковий суп з цвітною капустою кришкою та лишаємо, щоб він кілька хвилин настоявся.
Наливаємо суп у тарілки, додаючи кусочки м'яса.
Суп вийшов неймовірно смачним, дуже апетитним, в міру густим та дуже поживним.
Неодмінно приготуйте такий суп та насолодіться його смаком.
Впевнена вам сподобається!
А це для гарного настрою! Цього року дуже рання весна, вже відцвіла вишня і на черзі яблуні. Які ж вони красиві, рясно вкриті неймовірними біло-рожевими, такими ніжними квітами. А аромат який! Я просто обожнюю весну, коли просинається природа!
СМАЧНОГО!