Друзі, впевнена, що всі знають, що таке шарлотка! Так, це пиріг з яблуками, який готується швидко та легко, а виходить дуже смачним. Запевняю вас, що цей пиріг “заграє” новими смаками, якщо до тіста додати сир. Звісно, що Яблучна шарлотка з сиром готується трішечки по інакшому, ніж класична шарлотка, але повірте, зовсім не складно. Для цього пирога можна взяти будь-який сир (можна домашній), його жирність не має значення. У мене були досить великі яблука, тому я використовувала лише два, якщо яблука маленькі, беріть 3-4 штуки. Оскільки якихось особливих секретів по приготуванню Яблучної шарлотки з сиром немає, почнімо готувати та радувати свою родину смачною випічкою.
Для приготування Яблучної шарлотки з сиром нам знадобиться:
- 200 гр. сиру (у мене не жирний 0.2%)
- 2 яйця
- 150 гр. цукру
- 60 гр. вершкового масла
- 2 ст.л сметани (у мене 15%)
- 250-260 гр. борошна
- 2 ч.л розпушувача
- Дрібка солі
- Пакетик ванільного цукру
- Мелена кориця до смаку (можна без неї)
- 2 великих яблука
- Цукрова пудра для прикраси
Ось з таких продуктів ми будемо готувати надзвичайно смачний пиріг - Яблучну шарлотку з сиром.
В миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, дрібку солі та ванільний цукор.
Якщо ви любите більш солодку випічку, додайте більше цукру, але, як на мене, 150 грамів достатньо.
В іншій мисці поєднуємо борошно та розпушувач.
Добре перемішуємо.
Яйця з цукром збиваємо приблизно 4 хвилини, щоб вони побіліли та збільшилися в об'ємі.
Додаємо сир.
Якщо сир з грудками, його краще протерти через сито чи пробити блендером (я цього не робила.).
Також додаємо розтоплене вершкове масло та сметану.
Ретельно все збиваємо.
До маси в декілька прийомів додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Збиваємо.
Довго це робити не потрібно, головне, аби вийшла однорідна маса.
Завдяки тому, що в тісті є сир, воно виходить в міру густим.
Яблука чистимо та нарізаємо невеликими кубиками.
У мене яблука досить великі, тому я використала лише два, якщо яблука малого розміру, можна взяти 3-4 штуки.
Порізані яблука додаємо до тіста, додаємо трішечки меленої кориці.
Якщо ви не любите корицю, можна не додавати.
Ретельно все перемішуємо.
Тісто для Яблучної шарлотки з сиром готове.
Форму (у мене скляна, розміром 18х24 см) застеляємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто та розрівнюємо.
Випікаємо Яблучну шарлотку з сиром при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.
Коли Яблучна шарлотка з сиром повністю охолоне виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на кусочки.
Пиріг виходить неймовірно смачний, м'якенький та пухкенький, дуже відчувається сирна нотка.
Така Яблучна шарлотка з сиром неодмінно сподобається, як дорослим, так і діткам, тому обов'язково її приготуйте, не пошкодуєте.
Та не забудьте поділитися враженнями, для мене це дуже важливо!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Олена, щиро дякую за коментар та що поділилися враженнями) Може ви борошна забагато додали, чи сиру?
пиріг вийшов трохи забитим, але все одно смачним) дякую)