Яблучно-гарбузовий пиріг

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, приєднуйтеся, оскільки сьогодні вашій увазі неймовірно смачний Яблучно-гарбузовий пиріг. Приготувати такий пиріг максимально легко та просто, однак він настільки смачний, що з'їдається на раз-два. Для цього пирога я використовувала свій улюблений гарбуз Баттернат, але оскільки він не такий яскраво помаранчевий, додала в тісто щіпку куркуми, яка абсолютно не відчувається, але надає пирогу красивий колір. Пиріг виходить дуже пухнастим, вологим, зі слабкою яблучною кислинкою. Дуже вдалий рецепт, нтому рекомендую приготувати, поки сезон гарбуза.

Для приготування яблучно-гарбузового пирога нам знадобиться:

  • 200 гр. вершкового масла
  • 160 гр. цукру
  • 4 яйця
  • 200 гр. гарбузового пюре
  • 2 великих яблука
  • 250 гр. борошна
  • 1.5 ч.л. розпушувача для тіста
  • ¼ ч.л. харчової соди
  • Щіпка кориці (за бажанням)
  • Щіпка куркуми (за бажанням)
  • Пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку

Для прикраси:

  • 100 гр. шоколаду (у мене чорний)
  • 50 гр. волоських горіхів

Ось такі інгредієнти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачний яблучно-гарбузовий пиріг.

Яблука чистимо від шкірки та нарізаємо невеликим кубиком.
До яблук додаємо лимонний сік та перемішуємо.

У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, цукор та ванільний цукор.

До просіянного борошна додаємо розпушувач, корицю, куркуму та харчову соду.

Гарненько перемішуємо всі сухі інгредієнти.

Вершкове масло збиваємо з цукром до пишності.
При постійному збиванні додаємо по одному яйця.

До отриманої маси додаємо пюре з гарбуза і ще трохи збиваємо, щоб всі продукти добре з'єдналися.

Додаємо борошно з усіма добавками.

Гарненько збиваємо.
Тісто має вийти, як густа сметана.

До тіста додаємо порізанні яблука.

Добре все перемішуємо.

Форму (у мене керамічна) змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо у форму тісто та розрівнюємо.

Випікаємо яблучно-гарбузовий пиріг при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою, вона повинна бути повністю сухою.

Остиглий яблучно-гарбузовий пиріг поливаємо розтопленим шоколадом та посипаємо порізаними горіхами.

Нарізаємо пиріг на шматочки, заварюємо чай або каву та кличемо всіх пригощатися.

Ось такий дуже гарний та неймовірно смачний пиріг у мене вийшов.
Обов'язково приготуйте такий пиріг, не пошкодуєте!
Якщо виникнуть питання, пишіть, обов'язково на них відповім кожному індивідуально!

А це для гарного настрою! Друзі, сьогодні у мене ось така тематична, по справжньому осіння композиція. Гарбузики, грона горобини, жовті кленові листки, та звичайно ж, приголомшливі хризантеми.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 жовтня 2021 - 23:27 користувачем Vika

Дуже гарний, осінній пиріг, уявляю який смачний, треба якось спробувати. Дуже гарна композція і фото!!

Опубліковано 25 жовтня 2021 - 23:43 користувачем Irina

Vika, дякую за приємний коментар! Обов"язково приготуй цей пиріг, я впевнена, що вам сподобається, особливо Сашкові. До речі, для цього пиріжка я використовувала яблучка з вашого саду, вони ідеально підходять для таких пляцків))) з нетерпіння буду чекати фотозвіт!

Коментувати