Яблучно-маковий пиріг

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачного Яблучно-макового пирога на основі сирного тіста. Цей пиріг я пекла вперше та дуже задоволена результатом. Тісто вийшло пухке та з присмаком сиру, а начинка соковита, в міру солодка. Нам дуже сподобався такий варіант яблучного пирога, тому однозначно буду готувати його ще не один раз. І вам рекомендую спробувати, бо впевнена, що пиріг сподобається! Пиріг готується легко, просто та швидко. Якщо ви будете готувати цей пиріг у роз'ємній формі, тоді неодмінно вистеліть її пергаментним папером.

Для приготування Яблучно-макового пирога нам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 гр борошна
  • 130 гр кисломолочного сиру
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 50 гр цукру

Для начинки:

  • 150 гр маку
  • 200 мл молока
  • 150 гр цукру
  • 2 ч.л. крохмалю
  • 1 яйце
  • 4 яблука (кисло-солодких)

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати тісто для Яблучно-макового пирога.

А ось такі продукти знадобляться для начинки.

В першу чергу приготуємо начинку.
В сотейник висипаємо цукор.

Додаємо молоко.

Висипаємо увесь мак.
Мак можна попередньо перемолоти, але я цього не робила.

Ретельно все перемішуємо.

Ставимо на газ та варимо приблизно 5-7 хвилин.

Тим часом приготуємо тісто для нашого смачного пирога.
В миску висипаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач та цукор.

Добре перемішуємо сухі інгредієнти.
До борошна додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло.

Перемішуємо.

Додаємо кисломолочний сир та швидко замішуємо тісто.

Збираємо тісто у кульку.

Викладаємо тісто у форму (у мене кругла) та рівномірно розподіляємо, робимо бортики.
Загортаємо у харчову плівку та ставимо у холодильник на 30 хвилин.

Зварений у молоці мак викладаємо у миску.

Яблука чистимо та натираємо на великій терці.

Натерті яблука додаємо до маку та добре все перемішуємо.

До маку з яблуками додаємо крохмаль та яйце.

І ще раз добре все перемішуємо.
Наша начинка для Яблучно-макового пирога готова.

Яблучно-макову начинку викладаємо на тісто та розрівнюємо.

По краю з тіста робимо невеличкий (1 см) бортик.

Випікаємо Яблучно-маковий пиріг при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Начинка має загустіти та стати щільною.

Коли пиріг повністю охолоне прикрашаємо його цукровою пудрою.

Ось такий дуже красивий, неймовірно смачний пиріг у мене вийшов.

Нарізаємо пиріг на шматочки та пригощаємося!
Дуже рекомендую спробувати такий дуже незвичний, водночас смачний пиріг з тонким пісочним тістом та соковитою начинкою.

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.