Друзі, які компоти любите ви? Моїй сім'ї дуже подобаються компоти на основі яблук, з додаванням різних ягід – ожини, чорниці, малини, тощо. Моїм фаворитом є Яблучний компот з чорноплідною горобиною, який виходить не тільки дуже смачним, але й красивим, з яскравим кольором. Такий компот можна приготувати не лише із свіжої чорноплідної горобини, а й із замороженої. Багато хто обходить чорноплідну горобину стороною, не включаючи її в свій раціон, та повірте, дуже дарма, адже ця ягода зі значною кількістю каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, РР, Р, у ній міститься залізо, йод, солі кобальту, марганцю, мідь. У моїх дітей у саду росте дерево чорноплідної горобини, тому вони завжди заморожують цю ягоду, а потім діляться зі мною.
Для приготування Яблучного компоту з чорноплідною горобиною нам знадобиться:
- 3 літри води
- 2 великі яблука
- 150 гр. чорноплідної горобини (у мене заморожена)
- 5-6 ст. цукру
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування Яблучного компоту з чорноплідною горобиною.
Яблука миємо та нарізаємо часточками (шкірку не чистимо).
У каструлю викладаємо порізані яблука, чорноплідну горобину та цукор.
Наливаємо 3 літри води.
Ставимо на газ та коли компот закипить, варимо 1-2 хвилини.
Накриваємо яблучний компот із чорноплідною горобиною кришкою та даємо настоятися.
Ось такий дуже смачний, апетитний, неймовірно гарний компот вийшов.
До того ж, дуже корисний.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Светлана, готовьте на здоровье! Спасибо за оставленный комментарий!
ООо вітамінки, саме те, що потрібно весною!
Вікуся, це точно!!! Я сьогодні варила такий компотик, тільки замість яблук взяла заморожену сливу, він вийшов ще смачніший!!! Ця чорноплідна горобина просто супер, і смак, і колір, і аромат!!!
Спасибо большое за подробный и вкусный рецепт.