
Бувають такі моменти, коли раптом захотілося чогось смачненького - ароматної домашньої випічки до чаю чи кави, але вмикати духовку немає бажання або можливості. Можливо, вона саме не працює, або просто хочеться чогось швидкого й простого. У таких випадках на допомогу приходить Яблучний пиріг на сковороді - ніжний, запашний та напрочуд смачний десерт, який легко приготувати буквально за 30-40 хвилин. Тісто для такого пирога готується з найпростіших інгредієнтів, які завжди знайдуться на кухні, а яблука додають випічці соковитості, природної солодкості та приємного аромату. Під час приготування вони трохи карамелізуються, утворюючи апетитну золотаву скоринку. Особливість цього рецепту в тому, що для приготування не потрібна духовка, достатньо лише звичайної сковороди з кришкою. Такий спосіб чудово виручає на дачі, або просто тоді, коли хочеться швидко потішити себе й рідних домашнім десертом без зайвих зусиль. А результат - справжня насолода: м’який, ароматний пиріг із ніжною текстурою та легким присмаком карамелі й яблук, який однаково смачно їсти і теплим, і холодним. Додайте ложечку сметани чи кульку ванільного морозива і ви отримаєте маленьке кулінарне диво, створене просто на сковороді!
Для приготування Яблучного пирога на сковороді нам знадобиться:
-
2 яйця
-
5 ст.л. цукру
-
1 ч.л. ванільного цукру
-
Дрібка солі
-
3 ст.л. сметани
-
2 ст.л. олії без запаху
-
150-160 гр борошна
-
2 ч.л. розпушувача
-
3 яблука
-
10 гр вершкового масла
-
Цукрова пудра

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного Яблучного пирога на сковороді.
Сметану можна взяти будь-якої жирності (у мене 20%).

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі.

За допомогою вінчика все добре перемішуємо.

Додаємо сметану та олію.

Ще раз ретельно перемішуємо.

Тепер додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Я додала борошна 150 гр.

Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто має вийти як густа сметана.

Яблука нарізаємо невеличким кубиком.
Я шкірку не чистила.

Порізані яблука викладаємо до тіста.

Ретельно перемішуємо.
По бажанню можна додати трішечки кориці.

Сковорідку змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто та розрівнюємо.

Сковорідку з тістом ставимо на самий маленький газ, накриваємо кришкою та готуємо приблизно 30-40 хвилин.

Тісто трохи підросте, почнуть з'являтися бульбашки.

Знімаємо кришку та перевіряємо, щоб пиріг не пригоряв.

Перевертаємо Яблучний пиріг на сковороді на другу сторону, накриваємо кришкою та готуємо ще 10 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має вийти сухою.

Наш Яблучний пиріг на сковороді готовий!
Перекладаємо його на тарілку та посипаємо цукровою пудрою.

Ось так легко та швидко можна приготувати неймовірно смачний десерт до чаю чи кави.
Подавати пиріг можна з кулькою морозива, буде дуже смачно!

А ось такий Яблучний пиріг на сковороді нарізаний кусочками.
Мені він більше сподобався у теплому стані.
Неодмінно приготуйте такий не вибагливий, водночас смачний пиріг з яблуками, не пожалкуєте!

А це для гарного настрою! Друзі, ви любите жоржини? Я дуже!! Мені пощастило відвідати Ботанічний сад та сфотографувати багато різних сортів цих неймовірно красивих квітів. Ця жоржина з насиченим коралово-помаранчевим забарвленням виглядає ідеально круглою, її пелюстки щільно накладені одна на одну, створюючи ефект справжньої кулі з текстурою, що нагадує шовк. В центрі квітки можна помітити пилок та бджолу, яка збирає нектар, додаючи живої динаміки та підкреслюючи природну красу рослини. Густе зелене листя навколо підкреслює яскравість квітки, створюючи чудовий контраст, а сонячне світло м’яко висвітлює пелюстки, підкреслюючи їхню ніжну фактуру та переливи від коралового до ніжного персикового. Ця жоржина виглядає свіжо, здорово та дуже декоративно - справжня прикраса саду, що притягує погляди.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Оксана, нічого не бійтеся, сміливо готуйте! Пиріг за 30 хвилин добре схопиться і не буде розпливатися, тож перевернути його не складе ніяких проблем. Я для цих цілей використовую широку пластмасову лопатку. Ще раз наголошую, що готувати пиріг треба під кришкою на самому маленькому вогні. І ще, я давала 150 гр борошна, тісто рідкувате, але воно таким і має бути. Впевнена, що у вас все вийде та пиріжечок сподобається. Успіхів Вам, Оксана!
Чудовий пиріг. Хочу спробувати, але боюсь, що не вдасться його перевернути, щоб не пошкодити. Підскажіть, як це правильно зробити?