Ягідний компот «Асорті»

Опубліковано користувачем Irina

Що може бути смачнішим та кориснішим, особливо у літню спеку, а ніж компот, зварений з різних ягід. Сьогодні у мене неймовірно смачний Ягідний компот «Асорті», у склад якого входять такі ягоди: чорна смородина, йошта, порічка, агрус, полуниця, суниця. Це таке «бомбезне» поєднання, що не можливо передати на словах. Це треба покуштувати! Звісно, різні ягоди та їх кількість можна брати на свій смак. Так само це стосується кількості цукру. Такий вітамінний компот неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й діткам.  

Для приготування Ягідного компоту «Асорті» нам знадобиться:

  • 4 літри води
  • 600 гр ягід (у мене чорна смородина, йошта, порічка, агрус, полуниця, суниця)
  • 300 гр цукру

Ось такі свіженькі, запашні ягідки я позбирала для приготування неймовірно смачного Ягідного компоту «Асорті».
Йошта ще дозріває, тому її не так багато.
А ось чорна смородина та порічка вже дозріли, відповідно її в компоті більше.
Полуниця та суниця ще є, але вже зовсім мало.

Ось із таких продуктів ми будемо готувати вітамінний компот.
Ягідки ретельно миємо, з полуниці обриваємо зелені хвостики.
На 4 літри води я брала 300 грамів цукру і вийшло чудово.
Якщо ви любите більш солодкий компот, можна додати цукру трішечки більше.

Каструлю з водою ставимо на вогонь.

Коли вода почне кипіти додаємо цукор та добре перемішуємо, щоб він весь розчинився.

Додаємо ягоди.

Коли Ягідний компот «Асорті» закипить, варимо 3-5 хвилин та виключаємо.

Накриваємо компот кришкою та лишаємо, щоб охолонув.

Ось такий неймовірно смачний вийшов Ягідний компот «Асорті», він дуже красивого кольору, та дуже ароматний.

Розливаємо холодний компот у стакани (можна додати кубики льоду) та пригощаємося.
Це так смачно!

А це для гарного настрою! Порічка - це ягода довголіття та здоров'я! З червоної смородини готують безліч найрізноманітніших страв, її консервують та заморожують, з неї роблять різні десерти, варення, компоти, желе, сиропи та соки, алкогольні та безалкогольні напої, морси, кваси, соуси, навіть супи та салати. Я переважно її заморожую, а зимою насолоджуюсь неймовірним смаком та ароматом звареного компоту.

СМАЧНОГО!

Коментувати