Як засолити червону рибу?

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, перед Новим роком в одному зі спеціалізованих рибних магазинів мені пощастило по досить прийнятній ціні купити кусочки сирої червоної риби, а саме лосося (Норвегія), тому зразу виникла ідея її засолити, щоб потім використовувати на приготування смачних канапок та інших закусок. Рибка виявилася дуже якісною, кусочки досить великими. Щоб засолити рибу нам знадобляться лише два інгредієнти - сіль та цукор, котрі беруться в різних пропорціях (солі треба більше). Вже за добу, засолена таким способом риба готова до вживання, вона виходить слабосоленою та дуже ніжною. Якщо ви любите більш солену рибку, її потрібно залишити на більш тривалий час (чим довше риба буде стояти, тим більше вона буде соленою). Цим же способом можна засолити будь-яку іншу червону рибу, чи то буде форель, сьомга або горбуша. Якщо у вас кусок риби, її необхідно буде порізати гострим ножем на тонкі смужки, а можна засолити одним куском та вже готову нарізати (це кому як більше до вподоби). Мої старання оцінила родина, особливо син, який дуже любить рибу у будь-якому вигляді. Малосолена червона риба, що тане в роті -  це ніжний та корисний делікатес, тож, якщо вам, як і мені, пощастить купити ось таку рибку, неодмінно скористайтеся цим рецептом, не пожалкуєте!

Для приготування неймовірно смачної засоленої червоної риби нам знадобиться:

  • 500 гр. червоної риби (у мене смужки)
  • 1 ст.л. солі
  • 1/2 ст.л. цукру

Ось такі інгредієнти нам потрібні, щоб приготувати дуже смачну засолену червону рибу.

В мисочці ретельно змішуємо сіль та цукор.

Сіль та цукор додаємо до кусочків червоної риби.

Ретельно перемішуємо, щоб сіль з цукром потрапила на кожен кусочок риби.
Це зручно робити у широкій та глибокій мисці.

У посуд, у якому буде солитися риба (краще скляний) викладаємо кожен кусочок, перевіряючи, щоб на кожному кусочку риби були сіль з цукром.

Ось так!

Накриваємо засолену червону рибу кришкою та ставимо в холодильник на добу.
Через добу червона риба буде малосоленою.
Якщо ви любите, аби рибка була більш соленою, лишайте на 2 доби.
Чим довше вона буде стояти, тим більше просолиться.

Наша засолена червона риба готова до вживання.
Готуємо канапки та пригощаємося!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 січня 2023 - 20:38 користувачем Вікуся

Це чудова ідея засолювати рибку, дійсно це значно дешевше, ніж купляти готову червону рибку, а ще й до того і смачніше!

Опубліковано 20 січня 2023 - 20:43 користувачем Irina

Вікуся, ти 100 % права, це набагато дешевше та смачніше) Я засолювала таку рибку вперше, але результатом задоволена, тепер буду практикувати!

Коментувати