Цей ніжний, з вершковим смаком суп я знайшла на просторах інтернету і відразу, не роздумуючи вирішила його приготувати. В цей же день були придбані всі необхідні продукти і вуаля, смачна юшка з форелі по-фінськи з вершками у мене на столі. Вона вийшла неймовірно смачною і ніжною, з приємним вершковим смаком. Однак відразу хочу сказати, що її приготування виявилося зовсім не складним. Для приготування юшки краще використовувати філе форелі, але оскільки в супермаркеті його не виявилося, я купила стейк. Дуже вдалий рецепт, тому дуже рекомендую приготувати!
Для приготування юшки з форелі по-фінськи з вершками нам знадобиться:
- 300 гр. форелі (у мене стейк)
- 1.5 літра води
- 3 картоплини середнього розміру
- 1 невелика цибулина
- 1 морква
- 200 мл. вершків (20%)
- 30 гр. вершкового масла
- Сіль за смаком
- 2 шт. запашного перцю
- 2 невеликих лаврових листки
- Зелень за смаком (у мене кріп)
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати незвичайну, дуже смачну юшку з форелі.
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком.
У каструлю з водою кладемо порізану картоплю, ставимо на газ і варимо до напівготовності.
Тим часом підготуємо рибу.
Оскільки у мене стейк, я зняла шкіру, вийняла хребет і за допомогою пінцета вийняла всі кісточки.
Нарізаємо рибу на невеликі шматочки.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву натираємо на дрібній тертці.
До картоплі додаємо шматочки форелі, доводимо до кипіння і варимо приблизно 5-7 хвилин.
Тим часом на вершковому маслі смажимо порізану цибулю.
Коли цибуля стане прозорою, додаємо потерту моркву.
Тушкуємо кілька хвилин на маленькому вогні.
Зелень кропу дрібно нарізаємо.
Протушковані овочі додаємо в майже готову юшку і якщо необхідно, доливаємо трохи окропу.
Додаємо за смаком соль, лавровий листок і горошинки запашного перцю.
Варимо кілька хвилин.
Вливаємо вершки, добре перемішуємо і доводимо до кипіння на середньому вогні.
Додаємо порізаний кріп, вимикаємо газ, накриваємо кришкою і даємо юшці трохи настоятися.
Розливаємо юшку по тарілках.
Додаємо трішки свіжого кропу і пригощаємося.
Смачно, не описати словами.
Ось така дуже апетитна і смачна юшка у мене вийшла.
Мої близькі - чоловік, син та невістка гідно оцінили мої старання.
А це для гарного настрою! Ось такий дуже гарний букет троянд мені подарували на День народження, який я відзначала на початку вересня. Ви не повірите, але букет простояв майже півтора тижні, а все тому, що був подарований від чистого серця! Спасибі!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергей, на здоровье!!! Очень рада, что уха понравилась!!!
Чудова уха у тебе вийшла мам, зрештою як і усе, що ти готуєш... Цей рецепт однозначно увійде у колекцію домашніх рецептів які будуть регулярно готуватись! Усім раджу спробувати приготувати цей рецепт. На відміну від класичної ухи, ця страва має більш складний, неповторний смак..
Денька, сина, я дуже рада, що уха тобі сподобалася, я будеш їхати до нас, дай знати, я тобі ще такої приготую) а ще щось смачненьке для Вікуськи, Сашулі та Юрмана!
Уха получилась невероятно вкусной. Спасибо за рецепт. Семья довольна.