Юшка з форелі по-фінськи з вершками

Опубліковано користувачем Irina

Цей ніжний, з вершковим смаком суп я знайшла на просторах інтернету і відразу, не роздумуючи вирішила його приготувати. В цей же день були придбані всі необхідні продукти і вуаля, смачна юшка з форелі по-фінськи з вершками у мене на столі. Вона вийшла неймовірно смачною і ніжною, з приємним вершковим смаком. Однак відразу хочу сказати, що її приготування виявилося зовсім не складним. Для приготування юшки краще використовувати філе форелі, але оскільки в супермаркеті його не виявилося, я купила стейк. Дуже вдалий рецепт, тому дуже рекомендую приготувати!

Для приготування юшки з форелі по-фінськи з вершками нам знадобиться:

  • 300 гр. форелі (у мене стейк)
  • 1.5 літра води
  • 3 картоплини середнього розміру
  • 1 невелика цибулина
  • 1 морква
  • 200 мл. вершків (20%)
  • 30 гр. вершкового масла
  • Сіль за смаком
  • 2 шт. запашного перцю
  • 2 невеликих лаврових листки
  • Зелень за смаком (у мене кріп)

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати незвичайну, дуже смачну юшку з форелі.

Картоплю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком.

У каструлю з водою кладемо порізану картоплю, ставимо на газ і варимо до напівготовності.

Тим часом підготуємо рибу.
Оскільки у мене стейк, я зняла шкіру, вийняла хребет і за допомогою пінцета вийняла всі кісточки.
Нарізаємо рибу на невеликі шматочки.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву натираємо на дрібній тертці.

До картоплі додаємо шматочки форелі, доводимо до кипіння і варимо приблизно 5-7 хвилин.

Тим часом на вершковому маслі смажимо порізану цибулю.

Коли цибуля стане прозорою, додаємо потерту моркву.
Тушкуємо кілька хвилин на маленькому вогні.

Зелень кропу дрібно нарізаємо.

Протушковані овочі додаємо в майже готову юшку і якщо необхідно, доливаємо трохи окропу.
Додаємо за смаком соль, лавровий листок і горошинки запашного перцю.
Варимо кілька хвилин.

Вливаємо вершки, добре перемішуємо і доводимо до кипіння на середньому вогні.

Додаємо порізаний кріп, вимикаємо газ, накриваємо кришкою і даємо юшці трохи настоятися.

Розливаємо юшку по тарілках.

Додаємо трішки свіжого кропу і пригощаємося.
Смачно, не описати словами.

Ось така дуже апетитна і смачна юшка у мене вийшла.
Мої близькі - чоловік, син та невістка гідно оцінили мої старання.

А це для гарного настрою! Ось такий дуже гарний букет троянд мені подарували на День народження, який я відзначала на початку вересня. Ви не повірите, але букет простояв майже півтора тижні, а все тому, що був подарований від чистого серця! Спасибі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 04 січня 2022 - 22:51 користувачем Сергей

Уха получилась невероятно вкусной. Спасибо за рецепт. Семья довольна.

Опубліковано 04 січня 2022 - 23:41 користувачем Irina

Сергей, на здоровье!!! Очень рада, что уха понравилась!!!

Опубліковано 13 грудня 2020 - 17:46 користувачем Денис

Чудова уха у тебе вийшла мам, зрештою як і усе, що ти готуєш... Цей рецепт однозначно увійде у колекцію домашніх рецептів які будуть регулярно готуватись! Усім раджу спробувати приготувати цей рецепт. На відміну від класичної ухи, ця страва має більш складний, неповторний смак..

Опубліковано 13 грудня 2020 - 18:37 користувачем Irina

Денька, сина, я дуже рада, що уха тобі сподобалася, я будеш їхати до нас, дай знати, я тобі ще такої приготую) а ще щось смачненьке для Вікуськи, Сашулі та Юрмана!

Коментувати