Юшка з хека

Опубліковано користувачем Irina

Щось давно я не готувала юшку, а її так всі люблять. Взагалі я готую юшку з різної риби - з сьомги, лосося, карасиків, дуже смачна юшка з окуня, але сьогодні у мене хек. Дуже люблю, щоб всі овочі були нарізвні великими шматками, а риби в юшці було побільше. Приготувати юшку дуже легко та просто, зате така рибна зупа виходить дуже і дуже смачною. Крім того, юшка дуже корисна, адже будь-яка риба містить безліч корисних і дуже легко засвоюваних речовин. Я десь вичитала, що корисні властивості цього рибного супу проявляються лише в гарячому вигляді, тому, намагаюся, зварити її, і відразу подавати до столу.

Для приготування юшки з хека нам знадобиться:

На 3х літрову каструлю

  • 2 середні риби (хек)
  • 3-4 картоплини середніх розмірів
  • 1 цибулина (я брала зелену цибулю)
  • 1 морквина
  • Чорний перець горошком
  • Лавровий лист
  • Зелень кропу
  • Сіль за смаком
  • 50 гр. масла

Ставимо на вогонь каструлю з водою. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Моркву чистимо і нарізаємо півкільцями (можна потерти). Коли закипить вода, кидаємо моркву, картоплю.

Солимо до смаку.

Додаємо порізану зелену цибулю, перець горошком і лавровий лист. Варимо, поки овочі не стануть м'якими.

Рибу чистимо, ретельно миємо й ріжемо на шматочки. Кладемо рибу в бульйон, додаємо масло і даємо покипіти ще хвилин 10. За три хвилини до готовності додаємо порізаний кріп. Наша юшка з хека готова.

Гарячу юшку наливаємо в тарілки і пригощаємося.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 березня 2019 - 18:35 користувачем Любаша

Ирина, спасибо за рецепт вкусной ухи, она у меня на первое, а жареный хек на второе))) обед королевский!!!

Опубліковано 26 березня 2019 - 12:31 користувачем Irina

Любаша! Вот это да!!! обед действительно королевский! спасибо за комментарий, мне приятно!!!

Опубліковано 26 липня 2016 - 19:38 користувачем Карп

Так как хек продается замороженным и выпотрошенным, то рыбную тушку перед началом приготовления необходимо только слегка разморозить и нарезать. Сделать это можно в теплой воде.

Опубліковано 26 липня 2016 - 22:17 користувачем Irina

Карп, спасибо за комментарий и дельный совет... вдвойне приятно, когда блюда комментируют мужчины!

Опубліковано 21 квітня 2013 - 22:21 користувачем Марина

Очень вкусно і красиво! Очень люблю уху)

Опубліковано 22 квітня 2013 - 22:38 користувачем Irina

Спасибо! Я старалась!

Коментувати