Закуска “Мандарини”

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, наближаються Різдвяні та Новорічні свята, які ми всі так любимо та чекаємо. Попри страшну війну та постійні повітряні тривоги ми мусимо жити далі, жити сьогоднішнім днем, адже там на передовій за наш спокій воюють наші найкращі, мужні чоловіки, батьки, сини та доньки. Пишу і плачу! Особисто я святкувати не буду, але заздалегідь підготувала для вас кілька дуже смачних страв, які легко та швидко приготувати, які зовсім не затратні, але зможуть створити справжнє свято. Один з таких рецептів - Закуска “Мандарини”, яка стане справжньою окрасою святкового столу. Для цього рецепту потрібна копчена куряча грудка, яку можна замінити на звичайне відварене куряче філе (у підсоленій воді). Сподіваюсь, що вам сподобаються такі оригінальні мандарини, як на вигляд, так і на смак.

Для приготування Закуски “Мандарини” нам знадобиться:

  • 2 великі моркви

  • 150 гр копченої курячої грудки

  • 70 гр твердого сиру

  • 100 гр консервованої кукурудзи

  • 1 зубчик часнику

  • 2 ст.л. майонезу (у мене домашній)

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • Листя шпинату для прикраси

  • Чорний перець горошком для прикраси

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачної та оригінальної Закуски “Мандарини”.
Замість копченої курячої грудки можна взяти звичайну, заздалегідь її відваривши у підсоленій воді.

Відварену моркву натираємо на дрібній терці.
Одразу ділимо моркву на 6 рівних частин.

Копчену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками.

На дрібній терці натираємо твердий сир та додаємо до порізаної курячої грудки.
Сюди ж додаємо вичавлений через прес часник.

Додаємо консервовану кукурудзу та добре все перемішуємо.

Тепер додаємо майонез.
Краще приготувати Домашній майонез, тоді страва буде смачнішою.

Добре все перемішуємо.
Якщо потрібно, солимо та перчимо (я не солила та не перчила).
Наша начинка готова.
Ділимо начинку на 6 рівних частин.

Тепер можна збирати наші мандарини.
На харчову плівку викладаємо частину моркви та розподіляємо рівним шаром, формуючи коло.

На середину морквяного шару викладаємо частину начинки.

За допомогою харчової плівки підіймаємо морквяну частину до верху, щоб утворилася кулька.
Руками допомагаємо сформувати кульку, щоб вона була рівненька.

Розкручуємо плівку та виймаємо нашу мандаринову заготівлю.
Якщо потрібно підправляємо, щоб вона була рівна.
Викладаємо на тарілку.
Таким самим чином робимо з іншими частинами моркви та начинки.

В середині кожної мандарини робимо невеличке заглиблення та викладаємо туди перець горошком.
З одного боку горошку та з іншого викладаємо листя шпинату (вибираємо найменші листочки).

Ось така святкова страва у мене вийшла.
Вона не тільки надзвичайно ефектно виглядає на тарілці, вона ще й дуже смачна.

Гадаю, що така Закуска “Мандарини” не буде зайвою на святковому столі, тому неодмінно її приготуйте.
Готувати, а потім коштувати таку Закуску “Мандарини” одне задоволення!

СМАЧНОГО!

Коментувати