Зірочка з лаваша

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Хочу запропонувати приготувати пиріг Зірочку з лаваша, який виходить не тільки дуже красивий, але й неймовірно смачний. Для його приготування потрібний круглий лаваш, бажано більшого діаметра. Начинку я готувала з кисломолочного сиру з додаванням зеленої цибулі та зелені петрушки. Ви ж можете додати свою улюблену зелень, наприклад кріп чи кінзу. Начинка виходить приємного ніжно зеленого кольору, вона соковита та смачна. У мене дуже полюбляють страви з лаваша, тому Зірочку з лаваша оцінили на 5 балів з 5. Неодмінно приготуйте і ви, не пожалкуєте! Це дуже смачно!

Для приготування Зірочки з лаваша нам знадобиться:

  • 2 лаваші (діаметр 30 см)
  • 200 гр кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • Зелень (зелена цибуля, петрушка)
  • 100 гр сиру (у мене моцарела)
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • 1 яйце для змащування
  • Кунжут для посипання

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачний пиріг Зірочка з лаваша.

Зелену цибулю та петрушку дрібно нарізаємо.

До сиру додаємо яйце.

Сюди ж додаємо порізану зелену цибулю та петрушку.

Сир натираємо на дрібній терці.
1/3 сиру відкладаємо.
Решту сиру додаємо до сиру з зеленню.
Солимо, перчимо до смаку.

За допомогою погружного блендера перетираємо масу до кремоподібного стану.
Наша начинка для Зірочки з лаваша готова.

Перший лаваш змащуємо збитим яйцем.

Посипаємо натертим сиром.

Накриваємо другим лавашем, трохи притискаємо.

Розрізаємо лаваш на 8 трикутників.

Деко застеляємо пергаментним папером.
По колу викладаємо трикутники, краєчками один на одного.

По колу викладаємо начинку.

Накриваємо начинку лавашем, змащуємо яйцем та посипаємо кунжутом.

Ставимо Зірочку з лаваша в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо приблизно 10-12 хвилин.

Ось такий пиріг у мене вийшов, він випікався рівно 10 хвилин.

Викладаємо Зірочку з лаваша на тарілку та можна пригощатися.

Ця, на перший погляд, проста та легка у приготування страва просто вражає своїм смаком.
Лаваш виходить хрусткий, а начинка смачна та соковита.

Ось так Зірочка з лаваша виглядає у розрізі.
Неодмінно приготуйте цю страву, не пожалкуєте!
І, звісно, чекаю на ваші відгуки!

А це для гарного настрою! Кульбаба - ця рослина росте всюди! Особисто мені вона нагадує маленькі сонечка, тому дуже люблю її фотографувати.
Баба-кульбаба вміє літати.
Може із вітром птаху догнати.
Любить промінчики вранці лічити.
Знає як з пуху перину зробити.
Баба-кульбаба біленька, м’якенька.
Хоча невеличка, дуже гарненька!
автор Наталя Гуркіна

СМАЧНОГО!

Коментувати