Сьогодні вперше пекла булочки з базиліком та пармезаном! А оскільки вони вийшли неймовірно вдалими, вирішила поділитися рецептом. Готуються такі булочки досить легко та швидко, а виходять настільки смачними, що з'їдаються миттєво. “Фішкою” цього рецепту є свіжий базилік, його знадобиться досить великий пучок. Сир Пармезан можна замінити на будь-який твердий сир, однак саме з Пармезаном булочки виходять просто “бомбезні”! З цієї кількості продуктів у мене вийшло 7 досить великих булочок, тому наступного разу розділю тісто на трішечки менші смужки, щоб вийшло більше булочок, але менших за розміром. Якщо виникнуть запитання з приготування цих неймовірно смачних Булочок з базиліком та пармезаном, з задоволенням на них відповім.
Для приготування Булочок з базиліком та пармезаном нам знадобиться:
Для тіста:
- 500 гр борошна
- 25 гр свіжих дріжджів (або 1 ст.л. сухих)
- 2 ст.л. цукру
- 240 мл теплого молока
- 2 яйця
- 1 ч.л. солі
Для начинки:
- Пучок свіжого базиліку
- 120 гр вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- Дрібка солі
- 150 гр сиру Пармезан (чи будь-якого іншого)
Ще знадобиться:
- 1 яйце для змащування
Спочатку замішуємо тісто.
До теплого молока додаємо дріжджі (я додавала свіжі пресовані), сіль та цукор.
Добре перемішуємо.
Додаємо яйця та просіяне борошно.
Замішуємо тісто.
Накриваємо тісто чистим рушником та ставимо в тепле місце, щоб підійшло.
Тим часом приготуємо начинку.
В чашу блендера викладаємо листя базиліку (заздалегідь вимитий та просушений), м'яке вершкове масло та 2 зубчики часнику.
Збиваємо до утворення однорідної консистенції.
Тісто гарно піднялося, можна починати формувати Булочки з базиліком та пармезаном.
Тісто розкачуємо в прямокутник (тісто має бути тонким).
Змащуємо тісто начинкою з базиліку та масла, зверху рівномірним шаром посипаємо тертим Пармезаном.
Пармезан можна замінити на будь-який твердий сир.
Тісто з начинкою складаємо вдвоє.
Нарізаємо смужки шириною 7 см, з яких будемо формувати булочки ( мене вийшло 7 заготовок).
Кожну смужку розрізаємо на три частини, але не до кінця (як на косичку).
Заплітаємо косичку та згортаємо по колу, щоб вийшла квіточка.
Круглу форму для запікання застеляємо пергаментним папером та по колу викладаємо Булочки з базиліком та пармезаном.
У мене вийшло 6 булочок по колу та одна посередині.
Змащуємо булочки яйцем.
Випікаємо Булочки з базиліком та пармезаном при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.
Ось така краса у мене вийшла.
Булочки гарно зарум'янилися та добре пропеклися, вони дуже пухкі.
Вони настільки запашні, що не можливо втриматися, щоб не скуштувати.
Викладаємо Булочки з базиліком та пармезаном на тарілку, відриваємо по одній та пригощаємося.
Це неймовірно смачна випічка, яку варто приготувати!
Бажаю всім успіху!
СМАЧНОГО!