Щоб приготувати смачний бульйон, звичайно ж, насамперед потрібна домашня курочка. Я не дуже люблю жирні бульйони, тому на 3-літрову каструлю мені цілком вистачає четвертої частини курки. Десь чула, щоб бульйон був прозорим, його треба варити на повільному вогні, добре знявши всю піну, яка утворюватиметься при закипанні. Так і роблю, тож мій бульйон завжди прозорий. І ще одне, цибулину та корінець петрушки обов'язково перед тим, як додавати в бульйон підсмажую на спеціальній залізці, тоді запах та смак бульйону виходить дуже насиченим. Ніколи не додаю в бульйон жодних приправ з магазину, все має бути натуральним. Макарони відварюю окремо, зливаю холодною водою, кладу в тарілку та заливаю гарячим бульйоном. Одного разу макарони відразу додала в каструлю з бульйоном, він вийшов каламутним та не апетитним.
Для приготування бульйону на домашній курці нам знадобиться:
- 1/4 домашньої курки
- 3 літри води
- 1 цибулина
- 1 велика морква
- 1 корінець петрушки
- 1 лист савойської капусти
- Лавровий листок
- Зелень петрушки
- Сіль, перець до смаку
Курку дуже ретельно промиваємо та ставимо варитись у 3-х літрах води.
Коли бульйон почне закипати, постійно знімаємо піну, доки бульйон не стане прозорим.
Цибулину та корінець петрушки обсмажуємо на залізці та додаємо в бульйон.
Моркву ріжемо великими шматками та додаємо в бульйон.
Солимо, перчимо до смаку.
Через півгодини додаємо в бульйон листок савойської капусти, лавровий листок та зелень петрушки і варимо до повного приготування.
До бульйону можна приготувати домашню локшину. Я відварила дуже тонкий макарон. Зварений макарон зливаємо холодною водою. Коли бульйон буде готовий, у тарілку кладемо макарони, шматочок відвареної курки та наливаємо гарячий смачний бульйон.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Галочка, огромное спасибо за приятный комментарий и чудесное фото блюда, которое я с удовольствием опубликую) Ваш бульончик выше всех похвал, а то, что в нем нет савойской капусты, ничего страшного. Заходите почаще, готовьте с удовольствием и присылайте фотоотчеты, всегда рада!!!
просто влюбилась в этот бульон, который готовлю не в первый раз))) он такой вкусный, наваристый, ароматный))) решила выслась фотку, похвастаться результатом! савойскую капусту покупала специально для этого рецепта, остатки разложила порционно в пакетики и заморозила, будет на следующий раз!
Лиля, ну и бульенчик у вас получился, прям чувствую его ароматы!!! огромное спасибо за комментарий и за фото! кстати я тоже всегда замораживаю савойскую капусту, а потом использую для бульона, очень удобно!
не нашла савойскую капусту, поэтому готовила бульон без нее, все равно получилось очень вкусно) большое спасибо за ваш труд, очень люблю ваш блог, на котором много всего интересного) фото бульона выслала)