Моя родина дуже любить різні страви з лаваша. Насправді з лаваша можна приготувати безліч смачних страв з різними начинками. Сьогодні пропоную Чебуреки з лаваша з м'ясом та сиром. Зазвичай чебуреки готують з тіста та смажать їх у великій кількості олії, що не дуже корисно. Я ж пропоную більш легкий спосіб приготування - у духовці. Хтось скаже, що це не чебуреки, а пиріжки. Згідна! Але від цього не втрачається їх смак, бо виходять такі чебуреки неймовірно смачними та соковитими. До того ж готуються вони дуже швидко та легко, що для мене вкрай важливо. Неодмінно спробуйте лаваш в саме такій інтерпретації, впевнена, що ви не будете розчаровані!
Для приготування Чебуреків з лаваша з м'ясом та сиром нам знадобиться:
- 500 гр фаршу (у мене курячий)
- 1 цибуля
- Сіль, перець, улюблені спеції до смаку
- Зелень петрушки
- 1 склянка води
- Лаваш (круглий)
- 100 гр твердого сиру
- 1 жовток для змащування
Для приготування фаршу необхідно перемолоти курячу грудку, додати до неї натерту на дрібній терці цибулю.
Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції до смаку.
Нарізаємо багато зелені (петрушки) та додаємо до фаршу.
Сюди ж додаємо склянку холодної води та ретельно все перемішуємо.
Наш фарш готовий.
Також натираємо твердий сир.
Тепер можна збирати чебуреки.
Нам потрібно лаваш круглої форми (він продається у супермаркетах).
Якщо круглого лаваша немає, можна взяти прямокутний та вирізати з нього круглий.
На кожен лаваш викладаємо фарш тонким шаром, відступаючи від краєчків на 3 см.
Зверху на фарш викладаємо натертий сир.
Краєчки змащуємо водою, складаємо лаваш навпіл та притискаємо край.
Чебуреки з лаваша з м'ясом та сиром викладаємо на деко, застелене пергаментним папером, змащуємо жовтком та ставимо запікатися в духовку приблизно на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
За цей час лаваш гарно зарум'яниться, а начинка добре пропечеться.
З цієї кількості продуктів вийшло 6 штук чебуреків.
Ось так Чебуреки з лаваша з м'ясом та сиром виглядають у розрізі.
Вони неймовірно соковиті та смачні, а лаваш гарно пропечений та хрусткий.
А це для гарного настрою! Є таке українське прислів'я - «Весною калина білим цвітом квітує, а восени червоні ягідки дарує». Ось такий неймовірний кущ червоної калини росте у нас в саду. Незабаром будемо її збирати та готувати смачну та корисну Калину з цукром на зиму без варіння.
СМАЧНОГО!
Приготувала сьогодні чебуреки за рецептом Вікторії, вийшло 7 штук смачних пиріжків. Дуже рекомендую, бо виходить насправді смачна страва, яка легко та швидко готується!