Що може бути смачнішим за домашній Грибний паштет, який можна приготувати з будь-яких грибів, чи то лісові, чи печериці. Я готувала цю страву з заморожених грибів, а саме, опеньок та міксу з лісових грибів (білих, підосичників та підберезників). Страва готується досить швидко та легко, овочі треба протушкувати з грибами, перебити в блендері та усе, можна ласувати. До паштету можна додати улюблені спеції, я додала чорний мелений перець та хмелі-сунелі. Я ще додала кілька зубчиків часнику, але цей інгредієнт можна упустити. Хочу вас запевнити, що страва вийшла неймовірно смачною, особливо з грінками з французького багета. Якщо у вас немає лісових грибів, не менш смачним паштет вийде з печериць, тому неодмінно спробуйте.
Для приготування Грибного паштету нам знадобиться:
-
600 гр. грибів (у мене заморожені: 350 гр опеньок та 250 гр мікс лісових грибів)
-
1 велика цибуля
-
1 морква
-
135 гр м'якого вершкового сиру (у мене з грибами)
-
2 зубчики часнику
-
Олія для смаження
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Хмелі-сунелі до смаку
Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний Грибний паштет.
Я готувала цей паштет з заморожених грибів, які вже були відварені.
Це опеньки, білі, підосичники та підберезники.
Цибулю нарізаємо кубиком.
Моркву натираємо на великій терці.
У сковорідку наливаємо олії (3-4 ст.л), викладаємо спочатку цибулю, смажимо її до прозорості.
Додаємо моркву та тушкуємо до готовності, періодично помішуючи.
Тепер до овочів викладаємо гриби.
Ретельно все перемішуємо.
Накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 20 хвилин.
Додаємо солі, чорного меленого перцю та хмелі-сунелі до смаку.
Перемішуємо та тушкуємо ще 5 хвилин.
Тушковані гриби з овочами викладаємо у чашу блендера.
До грибів додаємо вершковий сир та натертий часник.
Перемелюємо до однорідної консистенції.
Ось такий дуже апетитний та смачний Грибний паштет у мене вийшов.
Я подавала Грибний паштет з грінками, які приготувала з французького багета.
Багет нарізаємо на тонкі шматочки.
Порізаний багет викладаємо на суху сковорідку та підсмажуємо спочатку з однієї сторони до золотавої скоринки.
Потім підсмажуємо з іншої.
Коли грінки трішечки охолонуть, намащуємо на них Грибний паштет.
Така закуска вийшла дуже смачною, цей паштет можна подати з хлібом, грінками чи навіть з картопляним пюре.
Ось так виглядають смачні канапки з грибним паштетом.
Апетитно, правда? А як смачно!
Неодмінно приготуйте такий Грибний паштет та насолодіться його неповторним смаком!
СМАЧНОГО!