Імбирне печиво

Опубліковано користувачем Irina

До зустрічі Нового Року залишилися лічені дні, і я подумала, що ще, дорогі мої читачі, запропонувати вам приготувати на святковий стіл. Думаю, таке імбирне печиво створить неповторну атмосферу свята. Ця випічка не тільки дуже симпатична, вона ще й смачна. Приготувати таке печиво не потребує особливих навичок, тому кличте своїх діток на кухню та фантазуйте разом з ними. Імбирне печиво можна красиво прикрасити білковою глазур'ю, посипати харчовою посипкою, а зробивши дірочки в печиві, повісити його на ялинку. До складу імбирного печива входять різні спеції, однак воно виходить зовсім не гострим, а з м'яким приємним пряним смаком. Обов'язково додаю мед, він чудово поєднується з прянощами, та й завдяки меду печиво довго не черствіє. Ще одне, готове печиво краще зберігати в закритій ємності, наприклад у скляній банці, так воно як би це краще висловитися, «дозріє». Я впевнена, що імбирне печиво, приготоване своїми руками, сподобається як дорослим, так і дітям. А я сподіваюся, що воно сподобається моєму маленькому внучку, котрий завтра до нас приїде.

Для приготування імбирного печива нам знадобиться: (виходить близько 70 штук)

  •      250 гр борошна
  •      100 гр вершкового масла
  •      100 гр цукру
  •      50 гр меду
  •      1 яйце
  •      2 ч. л. меленого імбиру
  •      1 ч. л. кориці
  •      1/2 ч. л. гвоздики
  •      1/2 ч. л. розпушувача

Для прикраси нам знадобиться:

  •      1 білок
  •      150 гр цукрової пудри
  •      Кольорове посипання

Щоб печиво вийшло красивим, будуть потрібні спеціальні формочки. Мені нещодавно попалися в супермаркеті німецькі формочки у вигляді звірят, які виявилися дуже доречними.

Отже, розпочинаємо приготування імбирного печива.

М'яке вершкове масло розтираємо із цукром.

Додаємо яйце, перемішуємо.

Додаємо мед, якщо мед густий, його необхідно розтопити та остудити (можна в мікрохвильовій печі).

До борошна додаємо імбир, корицю, гвоздику, розпушувач та перемішуємо.

Частинами всипаємо борошно зі спеціями до рідини, щоразу вимішуючи ложкою. Якщо потрібно, додаємо ще трохи борошна, але дуже щільне тісто робити не варто, воно повинно бути дуже пластичним.
Оскільки до борошна були додані різні прянощі, тісто виходить приємного світло-коричневого кольору.

Формуємо з тіста кулю та ставимо в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто буде легше розкачувати.

Стіл посипаємо борошном, викладаємо частину тіста та розкачуємо його товщиною приблизно 2-3 мм. Якщо розкачати тісто товще, це виходять пряники, а ми готуємо печиво.

Вирізаємо формами печиво та акуратно перекладаємо його на деко, застелене пекарським папером. Залишки тіста знову замішуємо, розкачуємо та вирізаємо печиво.

Якщо ви плануєте вішати печиво на ялинку, обов'язково потрібно зробити дірочки, наприклад коктейльною трубочкою.

Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо приблизно 10 хвилин.

Готове печиво охолоджуємо та перекладаємо на тарілку.

Тепер нам потрібно приготувати білкову глазур. Зробити це дуже просто. Відокремлюємо дуже акуратно білок від жовтка. Білок трохи збиваємо, потроху підсипаючи цукрову пудру, продовжуючи постійно збивати. Повинна вийти густувата в'язка маса, що ллється.

Щоб прикрасити наше імбирне печиво, знадобиться кондитерський мішечок, але, на превеликий жаль, у мене, його немає, тому довелося виходити зі становища та використовувати целофановий пакет, зробивши в ньому маленьку дірочку. Начебто вийшло!

Прикрашаємо печиво білковою глазур'ю, проявивши всю фантазію. Я ще використовувала дрібне цукрове посипання.

Залишаємо печиво на деякий час, щоб повністю підсохла глазур.

Ось такі гарне печиво в мене вийшло.

Використавши красиву стрічку, печиво можна повісити на ялинку.

Якщо ви не збираєтеся вішати на ялинку, печиво краще зберігати в скляній банці або в жестяній коробці. Приготувавши печиво сьогодні, до Нового Року воно не тільки не втратить своїх смакових властивостей, а навпаки, стане ще смачнішим.

Ну ось, моє імбирне печиво готове, можна чекати настання свят!

СМАЧНОГО! Радості та щастя Вам у Новому Році!   

Коментарі

Опубліковано 26 листопада 2023 - 21:17 користувачем Вікуся

Дуже простий і неймовірно смачний рецепт
Аромат на весь дім, ням-ням!!!

Опубліковано 26 листопада 2023 - 22:50 користувачем Irina

Вікуся, ваше печиво просто неймовірне, таке красиве!!!! Дітки молодці приймали участь в його приготуванні. Дуже дякую за чудові світлини, які з великим задоволенням опублікую!!!

Опубліковано 18 грудня 2021 - 11:01 користувачем Марина

готовили это печенье с детьми, очень увлекательное занятие и результат тоже порадовал, печенье получилось красивое и вкусное) большое спасибо за удачный рецептик) дети в восторге! обязательно будем еще печь на новый год!

Опубліковано 18 грудня 2021 - 16:50 користувачем Irina

Марина, мне невероятно приятно получить такой комментарий! Очень рада, что понравился рецепт, а главное, что деткам понравился процесс приготовления и сами печенюшки!!!

Опубліковано 07 грудня 2018 - 17:09 користувачем Натали

очень красивое печенье, оригинально украшенное, новогоднее настроение обеспечено))) а где купить можно имбирь, подскажите!

Опубліковано 09 грудня 2018 - 17:49 користувачем Irina

Натали, очень рада, что вам нравится печенье, обязательно его приготовьте!!! купить корень имбиря можно в овощном отделе любого супермаркета... если не знаете как он выглядит, спросите у работников магазина, они вам точно помогут!!! успехов, Натали!!!

Опубліковано 20 грудня 2017 - 21:57 користувачем margaritka

очень красивое, праздничное печенье, сделанное с любовью! обязательно приготовим с детьми на Новый год! Спасибо, и с наступающими праздниками!

Опубліковано 21 грудня 2017 - 12:40 користувачем Irina

margaritka, спасибо за теплые слова!!! И вас с наступающими праздниками, пусть сбудутся все ваши мечты! Заходите почаще в гости, всегда рада!

Опубліковано 28 липня 2017 - 04:21 користувачем anonim

хочу дать несколько советов...Не располагайте их очень близко друг к другу, печенья после выпечки немного увеличатся в размере и могут слипнуться, соответственно потеряется их вид. я тоже выпекаю это печенье в разогретой до 180 градусов духовке всего несколько минут.очень классно получается!

Опубліковано 28 липня 2017 - 17:28 користувачем Irina

anonim, спасибо за дельный совет!!! заходите еще, всегда рада!

Опубліковано 05 жовтня 2016 - 22:10 користувачем Ольга

Действительно самый простой рецепт! В этом году хочу про эспериметировать и залить это печенье глазурью!??

Опубліковано 06 жовтня 2016 - 15:45 користувачем Irina

Ольга, буду ждать результата!

Опубліковано 13 серпня 2016 - 07:49 користувачем Дана

Пані , Ірино, дуже гарний рецепт, святково оформлений, чітко викладений процес приготування. Я до тіста додаю ще свіжий імбир, натертий на грубій терці, тоді аромати та смак печива ще яскравіші !!!

Опубліковано 13 серпня 2016 - 19:32 користувачем Irina

Дана, величезне дякую за гарний коментар та поради, обов"язково ними скористаюся, дуже люблю імбир...
а печиво дійсно дуже смачне, але чомусь так повелося, що завжди його готую на новорічні свята!
Дуже рада новим гостям, заходьте ще!!!

Опубліковано 28 грудня 2015 - 10:15 користувачем Лия

нашла формочки в супермаркете, кстати немецкие, очень качественные, так что теперь на Новый Год точно будет имбирное печенье!
спасибо вам Ирина на труд и замечательные рецепты, с наступающим Новым годом, ждем новых интересных рецептов!!!!

Опубліковано 29 грудня 2015 - 23:57 користувачем Irina

Лия, как я рада, что у вас на праздничном столе будет это вкусное печенье!!! У меня кстати тоже формочки немецкого производства)))

Опубліковано 17 грудня 2015 - 22:27 користувачем Лия

у вас очень красивые формочки для печенья, у меня к сожалению таких нет, а так хочется испечь имбирное печенье... иду завтра искать формочки, если найду, печенье будет точно...спасибо за подробное описание и очень красивые фото, которые создают праздничное новогоднее настроение))) вы настоящая умелица)))

Опубліковано 19 грудня 2015 - 10:38 користувачем Irina

Лия, да очень люблю всякие кухонные мелочи, как только что-то вижу новенькое, сразу покупаю... обязательно испеките на Новый год это печенье, оно создает праздничное настроение)))

Опубліковано 29 серпня 2015 - 17:18 користувачем Валентина

дождусь Нового года и обязательно приготовлю такое печенье...
огромное спасибо!

Опубліковано 29 серпня 2015 - 18:27 користувачем Irina

Валентина, надеюсь не будете разочарованы!

Опубліковано 31 грудня 2014 - 11:07 користувачем Іруся

готувала печиво по вашому рецепту, вийшло не так красиво як у вас, але дуже смачно...
дитина у захваті, допомагала прикрашати...
спасибі велике за чудові рецепти...

Опубліковано 31 грудня 2014 - 23:45 користувачем Irina

Іруся! Я дуже рада, що все вийшло! Заходьте в Новому році!

Опубліковано 06 грудня 2014 - 14:00 користувачем Алекса

буду готовить на Новый год... надеюсь у меня получится...спасибо за подробное описание...

Опубліковано 07 грудня 2014 - 10:38 користувачем Irina

конечно получится... жду с отчетом... с наступающими праздниками... успехов!

Опубліковано 21 листопада 2014 - 00:08 користувачем aalika

хочу Новый ГОД=))

Опубліковано 21 листопада 2014 - 10:53 користувачем Irina

Осталось совсем немного до Нового Года, желаю вам успехов! Заходите за блог почаще, оставляйте комментарии...

Опубліковано 23 січня 2014 - 19:07 користувачем Анна

только что сделала, получилось отлично!!)) настоящие новогодние печенюшки,такие ароматные)спасибо за рецепт!)

Опубліковано 25 січня 2014 - 23:08 користувачем Irina

Анна, на здоровье! Я очень рада, что понравился рецепт!

Опубліковано 18 січня 2014 - 00:06 користувачем Irina

Просто потрясающе!!!! Очень вкусно и невероятно красиво!!!

Опубліковано 19 січня 2014 - 00:19 користувачем Irina

Спасибо!

Опубліковано 01 січня 2014 - 14:24 користувачем carabus

Показал жене рецепт. Приготовила. На Новый Год ели, отлично, понравилось... Как по мне рецепт заслуживает уважения.... ну и спс Автору :)

Опубліковано 06 січня 2014 - 18:36 користувачем Irina

Не знаю как печенье на вкус, но фото, просто загляденье - по настоящему празднично!

Опубліковано 02 січня 2014 - 14:09 користувачем Irina

На здоровье, я рада что понравилось печенье!!!

Опубліковано 07 січня 2014 - 23:47 користувачем Irina

Спасибо!!!

Опубліковано 29 грудня 2013 - 18:07 користувачем salamandra

Печево просто супер! Так і хочеться поскоріше попробувати;)
З таким печивом на столі чудовий новорічний настрій гарантовано!)

Опубліковано 30 грудня 2013 - 00:51 користувачем Irina

Дякую! З наступаючими святами!!! Сподіваюся, що у Новому році, ви будете залишатися моім постійним читачем і відвідувачем сайту! Усіх благ у Новому році!!!

Коментувати