До зустрічі Нового Року залишилися лічені дні, і я подумала, що ще, дорогі мої читачі, запропонувати вам приготувати на святковий стіл. Думаю, таке імбирне печиво створить неповторну атмосферу свята. Ця випічка не тільки дуже симпатична, вона ще й смачна. Приготувати таке печиво не потребує особливих навичок, тому кличте своїх діток на кухню та фантазуйте разом з ними. Імбирне печиво можна красиво прикрасити білковою глазур'ю, посипати харчовою посипкою, а зробивши дірочки в печиві, повісити його на ялинку. До складу імбирного печива входять різні спеції, однак воно виходить зовсім не гострим, а з м'яким приємним пряним смаком. Обов'язково додаю мед, він чудово поєднується з прянощами, та й завдяки меду печиво довго не черствіє. Ще одне, готове печиво краще зберігати в закритій ємності, наприклад у скляній банці, так воно як би це краще висловитися, «дозріє». Я впевнена, що імбирне печиво, приготоване своїми руками, сподобається як дорослим, так і дітям. А я сподіваюся, що воно сподобається моєму маленькому внучку, котрий завтра до нас приїде.
Для приготування імбирного печива нам знадобиться: (виходить близько 70 штук)
- 250 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- 50 гр меду
- 1 яйце
- 2 ч. л. меленого імбиру
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. гвоздики
- 1/2 ч. л. розпушувача
Для прикраси нам знадобиться:
- 1 білок
- 150 гр цукрової пудри
- Кольорове посипання
Щоб печиво вийшло красивим, будуть потрібні спеціальні формочки. Мені нещодавно попалися в супермаркеті німецькі формочки у вигляді звірят, які виявилися дуже доречними.
Отже, розпочинаємо приготування імбирного печива.
М'яке вершкове масло розтираємо із цукром.
Додаємо яйце, перемішуємо.
Додаємо мед, якщо мед густий, його необхідно розтопити та остудити (можна в мікрохвильовій печі).
До борошна додаємо імбир, корицю, гвоздику, розпушувач та перемішуємо.
Частинами всипаємо борошно зі спеціями до рідини, щоразу вимішуючи ложкою. Якщо потрібно, додаємо ще трохи борошна, але дуже щільне тісто робити не варто, воно повинно бути дуже пластичним.
Оскільки до борошна були додані різні прянощі, тісто виходить приємного світло-коричневого кольору.
Формуємо з тіста кулю та ставимо в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто буде легше розкачувати.
Стіл посипаємо борошном, викладаємо частину тіста та розкачуємо його товщиною приблизно 2-3 мм. Якщо розкачати тісто товще, це виходять пряники, а ми готуємо печиво.
Вирізаємо формами печиво та акуратно перекладаємо його на деко, застелене пекарським папером. Залишки тіста знову замішуємо, розкачуємо та вирізаємо печиво.
Якщо ви плануєте вішати печиво на ялинку, обов'язково потрібно зробити дірочки, наприклад коктейльною трубочкою.
Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо приблизно 10 хвилин.
Готове печиво охолоджуємо та перекладаємо на тарілку.
Тепер нам потрібно приготувати білкову глазур. Зробити це дуже просто. Відокремлюємо дуже акуратно білок від жовтка. Білок трохи збиваємо, потроху підсипаючи цукрову пудру, продовжуючи постійно збивати. Повинна вийти густувата в'язка маса, що ллється.
Щоб прикрасити наше імбирне печиво, знадобиться кондитерський мішечок, але, на превеликий жаль, у мене, його немає, тому довелося виходити зі становища та використовувати целофановий пакет, зробивши в ньому маленьку дірочку. Начебто вийшло!
Прикрашаємо печиво білковою глазур'ю, проявивши всю фантазію. Я ще використовувала дрібне цукрове посипання.
Залишаємо печиво на деякий час, щоб повністю підсохла глазур.
Ось такі гарне печиво в мене вийшло.
Використавши красиву стрічку, печиво можна повісити на ялинку.
Якщо ви не збираєтеся вішати на ялинку, печиво краще зберігати в скляній банці або в жестяній коробці. Приготувавши печиво сьогодні, до Нового Року воно не тільки не втратить своїх смакових властивостей, а навпаки, стане ще смачнішим.
Ну ось, моє імбирне печиво готове, можна чекати настання свят!
СМАЧНОГО! Радості та щастя Вам у Новому Році!
Коментарі
Вікуся, ваше печиво просто неймовірне, таке красиве!!!! Дітки молодці приймали участь в його приготуванні. Дуже дякую за чудові світлини, які з великим задоволенням опублікую!!!
готовили это печенье с детьми, очень увлекательное занятие и результат тоже порадовал, печенье получилось красивое и вкусное) большое спасибо за удачный рецептик) дети в восторге! обязательно будем еще печь на новый год!
Марина, мне невероятно приятно получить такой комментарий! Очень рада, что понравился рецепт, а главное, что деткам понравился процесс приготовления и сами печенюшки!!!
очень красивое печенье, оригинально украшенное, новогоднее настроение обеспечено))) а где купить можно имбирь, подскажите!
Натали, очень рада, что вам нравится печенье, обязательно его приготовьте!!! купить корень имбиря можно в овощном отделе любого супермаркета... если не знаете как он выглядит, спросите у работников магазина, они вам точно помогут!!! успехов, Натали!!!
очень красивое, праздничное печенье, сделанное с любовью! обязательно приготовим с детьми на Новый год! Спасибо, и с наступающими праздниками!
margaritka, спасибо за теплые слова!!! И вас с наступающими праздниками, пусть сбудутся все ваши мечты! Заходите почаще в гости, всегда рада!
хочу дать несколько советов...Не располагайте их очень близко друг к другу, печенья после выпечки немного увеличатся в размере и могут слипнуться, соответственно потеряется их вид. я тоже выпекаю это печенье в разогретой до 180 градусов духовке всего несколько минут.очень классно получается!
anonim, спасибо за дельный совет!!! заходите еще, всегда рада!
Действительно самый простой рецепт! В этом году хочу про эспериметировать и залить это печенье глазурью!??
Ольга, буду ждать результата!
Пані , Ірино, дуже гарний рецепт, святково оформлений, чітко викладений процес приготування. Я до тіста додаю ще свіжий імбир, натертий на грубій терці, тоді аромати та смак печива ще яскравіші !!!
Дана, величезне дякую за гарний коментар та поради, обов"язково ними скористаюся, дуже люблю імбир...
а печиво дійсно дуже смачне, але чомусь так повелося, що завжди його готую на новорічні свята!
Дуже рада новим гостям, заходьте ще!!!
нашла формочки в супермаркете, кстати немецкие, очень качественные, так что теперь на Новый Год точно будет имбирное печенье!
спасибо вам Ирина на труд и замечательные рецепты, с наступающим Новым годом, ждем новых интересных рецептов!!!!
Лия, как я рада, что у вас на праздничном столе будет это вкусное печенье!!! У меня кстати тоже формочки немецкого производства)))
у вас очень красивые формочки для печенья, у меня к сожалению таких нет, а так хочется испечь имбирное печенье... иду завтра искать формочки, если найду, печенье будет точно...спасибо за подробное описание и очень красивые фото, которые создают праздничное новогоднее настроение))) вы настоящая умелица)))
Лия, да очень люблю всякие кухонные мелочи, как только что-то вижу новенькое, сразу покупаю... обязательно испеките на Новый год это печенье, оно создает праздничное настроение)))
дождусь Нового года и обязательно приготовлю такое печенье...
огромное спасибо!
Валентина, надеюсь не будете разочарованы!
готувала печиво по вашому рецепту, вийшло не так красиво як у вас, але дуже смачно...
дитина у захваті, допомагала прикрашати...
спасибі велике за чудові рецепти...
Іруся! Я дуже рада, що все вийшло! Заходьте в Новому році!
буду готовить на Новый год... надеюсь у меня получится...спасибо за подробное описание...
конечно получится... жду с отчетом... с наступающими праздниками... успехов!
хочу Новый ГОД=))
Осталось совсем немного до Нового Года, желаю вам успехов! Заходите за блог почаще, оставляйте комментарии...
только что сделала, получилось отлично!!)) настоящие новогодние печенюшки,такие ароматные)спасибо за рецепт!)
Анна, на здоровье! Я очень рада, что понравился рецепт!
Просто потрясающе!!!! Очень вкусно и невероятно красиво!!!
Спасибо!
Показал жене рецепт. Приготовила. На Новый Год ели, отлично, понравилось... Как по мне рецепт заслуживает уважения.... ну и спс Автору :)
Не знаю как печенье на вкус, но фото, просто загляденье - по настоящему празднично!
На здоровье, я рада что понравилось печенье!!!
Спасибо!!!
Печево просто супер! Так і хочеться поскоріше попробувати;)
З таким печивом на столі чудовий новорічний настрій гарантовано!)
Дякую! З наступаючими святами!!! Сподіваюся, що у Новому році, ви будете залишатися моім постійним читачем і відвідувачем сайту! Усіх благ у Новому році!!!
Дуже простий і неймовірно смачний рецепт
Аромат на весь дім, ням-ням!!!