Дорогі читачі! Поспішаю поділитися дуже смачним рецептом фаршированих кабачків. Але, як ви помітили, це не звичайні кабачки, а круглі, які я назвала «бомбочки». Ви запитаєте, де я купила ось такі дуже симпатичні та дуже смачні кабачки? Відкрию вам секрет - вони виросли на грядці у моїх дітей, а ось насінням поділилася моя постійна читачка і подруга з США - Муся, за що я їй безмежно вдячна. Такі кабачки можна нафарширувати будь-якою начинкою, наприклад бринзою. Власне, опублікувавши рецепт кабачків, фаршированих бринзою, я вперше дізналася про існування ось таких круглих, дуже зручних в приготуванні кабачків. І все завдяки Мусі, яка приготувала їх за моїм рецептом і вислала фото. Страва вийшла не тільки дуже гарною зовні, але і неймовірно смачною і апетитною. В недалекому майбутньому опублікую ще один варіант цих «бомбочок», але з іншою начинкою.
Для приготування кабачків «бомбочки» з курячим фаршем нам знадобиться:
- 4 круглих кабачка
- 300 гр. фаршу (можна будь-якого)
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- Зелень кропу
- 3 ст.л. кус-куса (або манної крупи)
- 100 гр. сметани або майонезу
- 1 помідор
- Сіль, чорний перець до смаку
Ось такі нам потрібні продукти для приготування смачних фаршированих кабачків.
Спочатку підготуємо всі продукти. Друзі, якщо ви не зможете знайти ось таких круглих кабачків, можете сміливо готувати страву зі звичайних кабачків. З кабачків зрізаємо верхівки, щоб вийшли кришечки.
За допомогою чайної ложки акуратно, щоб не пошкодити стінки кабачка, виймаємо м'якоть. М'якоть відкладаємо поки в сторону, вона нам ще знадобиться.
За допомогою блендера перетираємо м'якоть кабачка.
У миску викладаємо фарш (у мене курячий), додаємо м'якоть кабачка.
Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до фаршу.
Моркву чистимо і натираємо на тертці. Зелень кропу дрібно нарізаємо. Додаємо до фаршу.
Солимо, перчимо за смаком.
Додаємо кус-кус. Можна додати манної крупи, це потрібно для того, щоб вона забрала зайву вологу.
Гарненько все перемішуємо.
Кабачки наповнюємо фаршем та викладаємо у посуд, в якому будемо готувати.
Помідор нарізаємо кружечками і покриваємо кожен кабачок.
Накриваємо кришечками. Додаємо 1/3 склянки гарячої води. Накриваємо фольгою і запікаємо приблизно 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів.
За 20 хвилин до закінчення приготування, знімаємо фольгу, акуратно знімаємо кришечки, поливаємо кабачки сметаною або майонезом, ставимо знову в духовку і запікаємо до готовності.
Наші фаршировані кабачки «бомбочки» готові.
Викладаємо наші кабачки на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Ось така краса у мене вийшла. Аромат такий, що неможливо встояти.
А ось так виглядають кабачки «бомбочки», фаршировані курячим фаршем в розрізі. Ну як вам? Правда апетитно? Неодмінно приготуйте, та пригостіть свою сім'ю такою смачною та корисною стравою!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Roma, спасибо вам за теплые слова, вы меня прямо в краску вогнали))) можете смело готовить из обычных кабачков, получится не менее вкусно!
очень интересный рецепт, никогда не встречал таких кабачков, но выглядят очень прикольно)))
Валерий, приятно что вы заглянули на мой блог! это очень вкусные кабачки, и выглядят очень интересно, это правда! если нет таких кабачков, это блюдо можно приготовить из обычных, получится не так красиво, но вкусно!
Ирина, привет! Вчера готовила фаршированные кабачки, только немного изменила рецепт, куриное филе не перемалывала, а нарезала небольшими кубиками и поджарила, добавила лук, кабачок и много моркови... вкуснятина, просто неимоверная!!! А еще в этот день готовила варенье из кизила, тоже потрясающий вкус... фото кабачков и поэтапные фото варенья с кизила у вас на почте!
Алюшка, кабачки просто потрясающие, а фото какие классные))) вы молодец!!! огромное спасибо за рецепт и фото варенья из кизила, в ближайшие дни опубликую! я когда-то давненько тоже готовила варенье из кизила, соседка угостила, мне очень понравилось... вот к сожалению не попадается, а так я бы тоже запасла баночку, другую!!
очень понравился рецепт, фаршировала кабачки цукини, заливала сметанной заливкой... принесла с дачи один патиссон и нафаршировала его тоже, очень вкусно получилось! кабачки сфотографировать не успела, а вот патиссон успела))) вот такой красавец у меня получился!спасибо за интересные идеи, в планах вкусные лодочки)))
Ольга, вы прям сразили меня наповал... ну и красавец же у вас получился!!! никогда не думала, что можно вот так нафаршировать патиссон... я когда-то мариновала маленькие патиссоны, очень вкусно получалось.. но вот купить их очень тяжело, очень редко попадаются! Ольга, огромное спасибо за потрясающие фото!!! с удовольствием их опубликую!! жду еще в гости с фотоотчетами!!!
спасибо за рецепт приготовления кабачков с куриным фаршем в духовке. Кабачки с фаршем в духовке - это быстро и вкусно.
4APK.RU, и вам огромное спасибо за комментарий!Блюдо действительно очень вкусное!
Доброго дня свахо!готувала вчора кабачки "бомбочки", так чудово вийшло, дуже-дуже смачно! і красиво! всім сподобалося! дякую вам за смачний рецепт і Мусі за чудо-насіння!
висилаю декілька світлин моіх кабачків "бомбочок")))
Оксана, ваша страва просто чудова... величезне дякую за фото, вони класні! будете ще щось готувати, не забувайте фотографувати, дуже чекаю на фотозвіти!
Готувала цю смакоту, вийшло дуже гарно і дуже-дуже ароматно та смачно!!!! Готувала по рецепту, тільки без помідора!!!
Leptusa, ваші "бомбочки" просто неперевершені!!! фото також, як завжди... величезне спасибі за фотозвіт!!!
В альтернативу мясным, сырным и овощным «бомбочкам» вы можете приготовить сладкие пирожки с творогом. Во время жарки пирожков творог станет очень мягким и немного расплавиться. Так же при желании можно добавить кусочки свежих или сушеных фруктов.
Здравствуйте уважаемый Alex, спасибо за комментарий... может поделись с нами рецептом вкусных пирожком с творогом... было бы интересно!
Кабачки, фаршированные мясным фаршем, заливаются сметанным соусом с укропом. Очень сытно и вкусно, и как раз для лета.
Vlad, спасибо за совет, примем к сведению!
яка краса!!! у мене снюнки потекли!!! це справжні чудо-кабачки, ніколи раніше таких не зустрічала! Ірино, страва на 5+!!!!
Alla Skirka, дуже дуже дякую!!! я старалася, так дійсно у нас важко знайти такі гарні кабачки, мені пощастило... до речі сьогодні приїзджали діти та казали, що підростають нові кабачочки, так що будемо готувати ще!!!
КРАСОТА!!! :) :) :)
Марта, спасибо!
ВАУУУУ!!! у мене на городі ростуть різні овочі, а ось такі кабачки бачу вперше! обов"язково приготую фаршировані кабачки за вашим рецептом... а цукіні годяться?
Жанна_Рудно, звичайно що цукіні підійдуть, буде також дуже смачно... у таких круглих кабачках дуже зручно готувати, це такі собі натуральні горщики, нічого не витікає, і в результаті страва виходить дуже естетична... і все це завдяки Мусі, за що я безмежно їй вдячна!!! :) :) :) :) :)
невероятно красивый и уверена вкусный рецепт))) фото просто супер, никогда раньше не встречала таких кабачков))) очень бы хотелось попробовать это блюдо!!! Ирина, вы молодец!