Друзі, якщо ви ще не пробували Капустяні оладки, надолужуйте, адже це дуууже смачно! А ще це легко, просто та не затратно! Впевнена, що всі інгредієнти для цієї страви знайдуться в будь-якому холодильнику. А ще страва готується дуже швидко, особливо, якщо для подрібнення овочів скористатися блендером. Ця страва є прекрасною альтернативою дерунам чи оладкам з кабачків, рецепти яких ви також знайдете на моєму блозі. Цю страву можна приготувати і з молодої капусти, але оскільки зараз зима, в супермаркетах переважно можна купити звичайну білокачанну капусту. Якщо ви не любите моркву чи зелень, ці продукти можна вилучити з рецепта, але я б не радила цього робити. І так, давайте почнімо готувати!
Для приготування Капустяних оладок нам знадобиться:
-
500 гр білокачанної капусти
-
1/2 цибулі
-
2 зубчики часнику
-
1 невелика морква
-
1 яйце
-
100 гр сметани
-
5-6 ст.л. борошна
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Невеликий пучок зелені петрушки та кропу
-
Олія для смаження
Ось такі прості та доступні продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачних та ніжних Капустяних оладок.
Оскільки я буду подрібнювати капусту в блендері, я її порізала кусочками.
В чаші фуд-процесора на дрібній терці натираємо білокачанну капусту.
У мене блендер TEFAL QUICKCHEF HB65LD38, який я придбала зовсім нещодавно та дуже ним задоволена.
Якщо вас зацікавила ця модель блендера, можна перейти по посиланню та ознайомитися з його характеристиками.
Також до капусти натираємо моркву, цибулю, часник та зелень.
До потертих овочів додаємо одне яйце та сметану.
Добре перемішуємо.
Сюди ж додаємо борошно, солимо та перчимо до смаку.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Щоб було зручніше, овочеву масу з чаші блендера перекладаємо у мисочку.
В сковорідку наливаємо олію, з потертих овочів формуємо оладки круглої форми та викладаємо на сковорідку.
Накриваємо сковорідку кришкою та смажимо на невеликому вогні з однієї сторони 3-4 хвилини.
Акуратно перевертаємо Капустяні оладки на іншу сторону.
Накриваємо кришкою та смажимо до готовності ще кілька хвилин.
Готові Капустяні оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Подаємо Капустяні оладки з соусом зі сметани та часнику.
Це так смачно!
Оладки з капусти вийшли неймовірно смачні, ніжні, з хрумкою скоринкою.
А в поєднанні зі сметанним соусом — це просто неймовірно смачно!
Неодмінно спробуйте приготувати такі оладки з капусти та ви точно не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алла, це просто чудово! Нам також полюбилися ці оладки, тому готую доволі часто! Щиро дякую за гарний коментар!
які ж вони вийшли смачні! тепер такі оладки мої улюблені!