Саме зараз сезон яблук та ожини, тому саме час заготовити декілька банок смачного, корисного компоту на зиму, який нагадає про приємні літні дні. Компот з яблук та ожини виходить не тільки надзвичайно смачним, у нього ще й надзвичайно привабливий колір. Чесно кажучи такий компот мій найулюбленіший, тому намагаюся завжди закрутити пару баночок. У ожини багато корисних властивостей, а у поєднанні з яблуками, вони тільки подвоюються. Я пропоную найпростіший спосіб приготування Компоту з яблук та ожини на зиму, а саме без стерилізації. Порцію яблук та ягід можна збільшити чи зменшити, це залежить від ваших смаків та уподобань. Кількість цукру також піддається корекції, додавши його більше, зимою можна буде розвести компот водою. Мені подобається Компот з яблук та ожини саме по цьому рецепту.
Для приготування Компоту з яблук та ожини нам знадобиться:
На одну 3-х літрову банку:
- 800 гр. яблук
- 300 гр. ожини
- 250 гр. цукру
Ось такі продукти нам потрібні, щоб зимою можна було насолодитися неймовірно смачним Компотом з яблук та ожини.
Спочатку підготуємо все для приготування цього смачного компоту.
Банки ретельно миємо (я мию харчовою содою) та стерилізуємо (дуже зручно у мікрохвильовці).
Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини, вирізаємо серединку.
Ожину миємо в проточній воді.
У кожну банку накладаємо яблука (на 1/3 банки).
Додаємо ожину.
В каструлю наливаємо воду та ставимо на плиту, щоб закипіла.
Щоб не гаяти часу, ставимо стерилізувати кришки.
Коли вода закипить, заливаємо її в банки з яблуками та ожиною.
Накриваємо кришками та залишаємо на 20-25 хвилин, щоб ягоди добре прогрілися.
Зливаємо з банок воду назад у каструлю.
Вона вже приємного рожевого кольору.
З цієї води ми зваримо сироп.
До води додаємо цукор та чекаємо аби вона добре закипіла та розчинився увесь цукор.
Гарячим сиропом заливаємо банки з яблуками та ожиною, закручуємо кришками
та перевертаємо.
Накриваємо Компот з яблук та ожини ковдрою та залишаємо, щоб він повністю охолонув.
Ось такий дуже красивий та смачний Компот з яблук та ожини виходить, приготувати котрий зовсім легко та просто.
Виносимо Компот з яблук та ожини у комору, підвал чи погріб на зберігання.
Друзі, впевнена, що зимою від склянки такого чудового компоту не відмовляться ні дорослі, ні діти!
Якщо Компот з яблук та ожини виявиться занадто концентрованим, його можна розбавити простою кип'яченою водою.
А це для гарного настрою! Ось така чудова ожина росте у саді наших дітей. Ягоди такі величезні, соковиті та солодкі, дуже-дуже смачні. Вони дозрівають не всі одночасно, тому щодня треба збирати ягідки, котрі вже чорного кольору. Саме з цієї ожини я готувала свій Компот з яблук та ожини, котрий будемо куштувати зимою.
СМАЧНОГО!