Цей суп з білих сушених грибів нам з чоловіком дуже полюбився, коли до війни ми кілька років підряд їздили в чудове місто Ужгород, а також подорожували Карпатами. Який би ресторан ми там не відвідували, всюди неодмінно замовляли суп з білих грибів. Під час війни ми не можемо подорожувати, як раніше, але можемо приготувати цей смачний суп в домашніх умовах. Тим паче, що маємо екологічно чисті білі грибочки, які самі ж насушили. Готувала цей суп вперше, кількість інгредієнтів брала на свій смак і хочу сказати, що вийшло неймовірно смачно. Саме тому вирішила поділитися рецептом. До цього супу я також додала невеличку кількість печериць, але можна і не додавати. Вершки для супу можна брати будь-які, але чим вони жирніші, тим смачніше виходить суп. Чоловік оцінив мої старання та сказав, що мій суп нічим не гірший, ніж у ресторані.
Для приготування Крем-супу з білих сушених грибів нам знадобиться:
-
35 гр сушених білих грибів
-
200 гр печериць
-
200 мл вершків (у мене 15%)
-
1 цибуля
-
1 морква
-
2 картоплі
-
2-3 ст.л. олії
-
20 гр вершкового масла
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
Ось з таких продуктів ми будемо готувати надзвичайно смачний Крем-суп з білих сушених грибів.
В першу чергу заливаємо білі сушені гриби окропом та залишаємо на 30 хвилин.
Перекладаємо білі гриби у каструлю, заливаємо водою (приблизно 1 літр) та ставимо варитися приблизно на 1 годину.
Тим часом підготуємо всі овочі.
Цибулю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.
Картоплю чистимо та нарізаємо кубиком.
У каструлю с товстим дном наливаємо олію та додаємо кусочок вершкового масла.
В першу чергу смажимо до прозорості цибулю.
Поки смажиться цибуля, нарізаємо печериці.
До цибулі додаємо моркву та смажимо кілька хвилин.
Тепер додаємо порізану картоплю та печериці.
Все ретельно перемішуємо та смажимо кілька хвилин.
Зварені білі гриби відкидаємо на сито.
Перекладаємо гриби на дошку та подрібнюємо.
Подрібнені білі гриби додаємо до овочів.
Заливаємо відваром з білих грибів, додаємо ще води (кількість залежить від того, наскільки густим ви хочете отримати суп).
У мене було 600 мл грибного відвару та я додала ще 500 мл води.
Добре все перемішуємо.
Варимо Крем-суп з білих сушених грибів до готовності (всі овочі мають бути м'якими).
Солимо, перчимо до смаку та під кришкою варимо ще кілька хвилин.
Готовий суп перебиваємо занурювальним блендером до кремоподібної консистенції.
Додаємо до Крем-супу з білих сушених грибів вершки.
Варимо ще 2-3 хвилини та виключаємо.
Накриваємо суп кришкою та лишаємо, щоб гарно настоявся.
Подаємо до столу наш Крем-суп з білих сушених грибів з сухариками та сметаною.
Суп вийшов неймовірно смачним, в міру густим та дуже ароматним.
Просто смакота!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, так, такі супи часто подають в ресторанах. Дуже дякую за приємний коментар! Готуйте на здоров"я!!!
Люблю крем-суп, а ще й з грибами, а подача як в ресторані!
Вікторія, дуууже дякую за такий приємний коментар!!! Це по справжньому королівський суп! Дуже смачний!
Такий суп пробував в ресторані на Закарпатті, це дуууже смачний суп!