Курячі тістечка з грибним кремом

Опубліковано користувачем Irina

Слово тістечко, як правило асоціюється з чимось солоденьким та смачненьким. Але сьогодні у мене тістечка не звичні, бо не солодкі, а навпаки, солоні. Це - Курячі тістечка з грибним кремом. Цю страву я буду готувати на Великодні свята та впевнена, що вона стане справжньою окрасою святкового столу. В приготуванні цієї страви нема нічого складного, та й зрештою продукти потрібні самі звичайнісінькі. Але в результаті ми отримаємо надзвичайно смачну та вишукану страву. Ну що, я вас заінтригувала? Якщо так, тоді приєднуйтесь, будемо готувати разом!

Для приготування Курячих тістечок з грибним кремом нам знадобиться:

Для основи:

  • 500 гр курячого філе

  • 250 мл вершків (у мене 10%)

  • 1 яйце

  • Зелена петрушка

  • Сіль, чорний перець до смаку

  • Спеції до курки до смаку

Для грибного крему:

  • 350 гр печериць

  • 1 цибуля

  • 50 гр вершкового масла

  • 1 зубчик часнику

  • 200 гр м'якого вершкового сиру

  • Сіль, чорний перець до смаку

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачні Курячі тістечка з грибним кремом.

Спочатку приготуємо фарш.
У чашу блендера викладаємо куряче філе, порізане шматочками.

Куряче філе перемелюємо у фарш.

Курячий фарш перекладаємо у миску, додаємо яйце, сіль, чорний мелений перець та спеції для курки до смаку.

Ретельно все перемішуємо.
Невеликими порціями додаємо до фаршу вершки.

Перемішуємо.
Знову додаємо порцію вершків та знову перемішуємо.

В результаті має вийти не густа маса світлого кольору.

Дрібно нарізаємо зелень петрушки та додаємо до фаршу.

Ще раз ретельно перемішуємо.
Наш фарш готовий.

Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо фарш та розрівнюємо.

Запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин (функція верх/низ).

Тим часом приготуємо грибний крем.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

В сковорідку викладаємо вершкове масло, додаємо порізану цибулю.
Смажимо приблизно 2-3 хвилини.

Печериці дрібно нарізаємо.
Рівненькі, однакові за розміром скибочки грибочків відкладаємо для прикраси.

До цибулі додаємо порізані печериці.

Смажимо, поки не випарується вся рідина.

Підсмажені печериці з цибулею викладаємо у мисочку.
Можна лишити печериці в такому стані, а можна трішечки перебити занурювальним блендером, тоді маса буде більш схожа не крем.

До грибів додаємо один зубчик часнику, натертий на дрібній терці, сіль та чорний мелений перець до смаку, добре все перемішуємо.

Коли грибна маса повністю охолоне, додаємо вершковий сир.

Ще раз ретельно перемішуємо.
Наш крем готовий.

Тепер приготуємо прикрасу для наших Тістечок з курки з грибним кремом.
На сковорідку наливаємо 1-2 ложки олії, викладаємо скибочки грибочків та обсмажуємо з однієї сторони.

Перевертаємо та обсмажуємо з іншої сторони.

Підсмажені грибочки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Ось такий красивий коржик у мене вийшов.
Лишаємо його, щоб повністю охолонув.

Викладаємо корж на дошку, знімаємо пергаментний папір.
Розрізаємо корж на дві рівні частини.

На перший корж викладаємо половину грибного крему.
Гарно розрівнюємо.

На крем викладаємо другий корж.
Знову крем та ретельно розрівнюємо.
Щоб наші тістечка були рівними, зрізаємо краєчки.

Гострим ножем розрізаємо корж на рівні квадратики.
Зверху на кожне тістечко викладаємо підсмажений грибочок та прикрашаємо зеленою петрушкою.

Ось така дуже апетитна та неймовірно смачна страва у мене вийшла.

Впевнена, що такі Курячі тістечка з грибним кремом стануть справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Неодмінно приготуйте цю страву та насолодіться неймовірним смаком.

СМАЧНОГО!

Коментувати