Проста, не витратна, при цьому дуже смачна страва Кус-кус з курячими ніжками готується дуже легко та швидко. Вдало доповнюють страву овочі, в даному випадку цибуля та морква. Взагалі, така каша, як кус-кус, є однією з найпоширеніших у Північній Африці. У нас в Україні вона не менш популярна, її можна купити у будь-якому супермаркеті. Кус-кус чудово доповнює будь-яке м'ясо, овочі, цю кашу можна готувати із сухофруктами. Сьогодні у мене кус-кус із куркою та овочами, і хочу вам сказати, що це неймовірно смачно. Замість курячих ніжок можна використовувати також курячі стегна або курячі крила.
Для приготування Кус-куса з курячими ніжками нам знадобиться:
- 1 склянка кус-кусу
- 7 курячих ніжок
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, чорний перець до смаку
- Спеції для курки
- 1 склянка води
Курячі ніжки обполіскуємо та просушуємо.
Натираємо спеціями для курки, солимо, перчимо.
Моркву нарізаємо четвертинками.
Цибулину чистимо та нарізаємо півкільцями.
У сковорідку наливаємо кілька столових ложок рослинної олії, викладаємо порізані цибулю та моркву і смажимо кілька хвилин, постійно помішуючи.
У форму для запікання викладаємо цибулю та моркву та розрівнюємо.
У сковорідку наливаємо кілька ложок рослинної олії та обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків по кілька хвилин.
На цибулю з морквою рівномірним шаром викладаємо кус-кус.
Поверх крупи викладаємо засмажені курячі ніжки.
Вливаємо склянку окропу, трохи солимо.
Форму закриваємо фольгою та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо приблизно 20-25 хвилин, за цей час кус-кус добре запариться, а курячі ніжки повністю дійдуть до готовності.
Кус-кус з курячими ніжками готовий.
Ця страва чудово поєднується з будь-яким салатом, я її подавала з помідором.
Ну дуже смачно вийшло!
СМАЧНОГО!