Кус-кус з курячими ніжками

Опубліковано користувачем Irina

Проста, не витратна, при цьому дуже смачна страва Кус-кус з курячими ніжками готується дуже легко та швидко. Вдало доповнюють страву овочі, в даному випадку цибуля та морква. Взагалі, така каша, як кус-кус, є однією з найпоширеніших у Північній Африці. У нас в Україні вона не менш популярна, її можна купити у будь-якому супермаркеті. Кус-кус чудово доповнює будь-яке м'ясо, овочі, цю кашу можна готувати із сухофруктами. Сьогодні у мене кус-кус із куркою та овочами, і хочу вам сказати, що це неймовірно смачно. Замість курячих ніжок можна використовувати також курячі стегна або курячі крила.

Для приготування Кус-куса з курячими ніжками нам знадобиться:

  • 1 склянка кус-кусу
  • 7 курячих ніжок
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Спеції для курки
  • 1 склянка води

Курячі ніжки обполіскуємо та просушуємо.
Натираємо спеціями для курки, солимо, перчимо.

Моркву нарізаємо четвертинками.
Цибулину чистимо та нарізаємо півкільцями.
У сковорідку наливаємо кілька столових ложок рослинної олії, викладаємо порізані цибулю та моркву і смажимо кілька хвилин, постійно помішуючи.

У форму для запікання викладаємо цибулю та моркву та розрівнюємо.

У сковорідку наливаємо кілька ложок рослинної олії та обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків по кілька хвилин.

На цибулю з морквою рівномірним шаром викладаємо кус-кус.

Поверх крупи викладаємо засмажені курячі ніжки.
Вливаємо склянку окропу, трохи солимо.
Форму закриваємо фольгою та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо приблизно 20-25 хвилин, за цей час кус-кус добре запариться, а курячі ніжки повністю дійдуть до готовності.

Кус-кус з курячими ніжками готовий.

Ця страва чудово поєднується з будь-яким салатом, я її подавала з помідором.

Ну дуже смачно вийшло!

СМАЧНОГО!

Коментувати