Лисички, смажені в сметані - це неймовірно смачна і ситна страва. Лисички і опеньки, це ті гриби, які особисто я люблю найбільше. Білі гриби поза конкуренцією. Ніколи не пропускаю нагоди купити хоча б пів літрову баночку лисичок і приготувати з них смачну страва, наприклад Суп з лисичками. Цього разу у мене не суп, а смачні грибочки зі сметаною. Готується ця страва за лічені хвилини, оскільки лисички не обов'язково попередньо відварювати. Сметана в цій страві відіграє особливу роль, тому обов'язково її додайте. І ще, за бажанням можна додати зубок часнику, я готувала без нього.
Для приготування лисичок, смажених в сметані нам знадобиться:
- Гриби лисички (у мене 0.5 літрова баночка)
- 1 невелика цибулина
- 5-6 ст. л сметани (у мене 20%)
- 2-3 ст.л. олії (або вершкового масла)
- Сіль за смаком
- Зелень петрушки за смаком
Спочатку підготуємо гриби. Лисички замочуємо в холодній воді хвилин на 20. Це необхідно, щоб відійшов пісок і гілочки, що пристали до грибів, потім ретельно промиваємо гриби і нарізаємо на великі шматочки, якщо гриби дуже великі. Якщо вони маленькі залишаємо цілими.
На сковорідку наливаємо 2-3 столові ложки олії. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо.
Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
До підсмаженої цибулі додаємо гриби лисички, перемішуємо.
Гриби відразу почнуть виділяти рідину, в ній вони повинні тушкуватися на середньому вогні 20-25 хвилин. На даному етапі солимо за смаком.
Коли вся рідина випарується, зменшуємо вогонь.
Додаємо сметану, перемішуємо.
На слабкому вогні залишаємо тушкуватися гриби ще 10-12 хвилин.
Готові лисички в сметані посипаємо дрібно порізаною зеленню петрушки.
Ось така вийшла дуже смачна, ароматна страва. Це неймовірно смачно!
СМАЧНОГО!