Медівник з чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні хочу запропонувати неймовірно смачний Медівник з чорносливом, який легко та швидко готується, а виходить настільки смачним, що з'їдається за один раз. Пиріг виходить досить великим, у готовому вигляді його розміри складають 30х20 см. Приготування полегшене тим, що випікається один медовий корж, потім розрізається навпіл та прикрашається. До речі, випікається такий корж 12-15 хвилин. Все дуже просто та швидко! Для цього Медівника з чорносливом я вибрала крем на основі вершків з додаванням сиру Маскарпоне. Впевнена, що не менш смачним медівник буде зі сметанковим кремом. Прикрашати цей пиріг, як у мене, не обов'язково, можна просто притрусити верх та боки крихтою. Рецептом цього Медівника зі мною поділилася моя старша сестричка Ліля, за що я їй дуже вдячна, бо буду його готувати ще не один раз.

Для приготування Медівника з чорносливом нам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 гр вершкового масла

  • 180 гр густого меду (у мене гречаний)

  • 2 ч.л. харчової соди

  • 4 яйця

  • 200 гр цукру

  • 300 гр борошна

Для просочування:

  • 60 гр цукру

  • 100 мл води

  • 1-2 ст.л. коньяку

Для крему:

  • 330 гр вершків (33%)

  • 250 гр сиру Маскарпоне

  • 2 ст.л. цукрової пудри

  • Пакетик ванільного цукру

  • 200 гр чорносливу

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста.

В каструлю з товстим дном викладаємо вершкове масло та 4 ложки меду.

На маленькому вогні, постійно помішуючи розтоплюємо масло та мед.

Додаємо харчову соду, яка почне зразу пінитися, тому зразу перемішуємо.

Маса почне збільшуватися в об'ємі, тому постійно помішуємо.

Коми маса почне густіти, змінить колір і з'явиться приємний запах, відставляємо в сторону.

Тим часом в чашу викладаємо яйця та цукор.

Збиваємо до збільшення в об'ємі та білого кольору.

До заварених вершкового масла та меду просіюємо борошно.

Ретельно все перемішуємо.

Додаємо до яєць з цукром та збиваємо до отримання однорідної консистенції.
Тісто має бути як густа сметана (воно має литися, але не бути рідким).

Деко розміром 30х40 см застеляємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто та розрівнюємо по всій площі.

Випікаємо медовий корж при температурі 180 градусів приблизно 12 хвилин.
Слідкуємо, щоб не перетримати, корж печеться дуже швидко.

Поки печеться медовий корж, приготуємо просочування.
Для цього нам будуть потрібні лише три інгредієнти - вода, цукор та коньяк.
До води додаємо цукор, коньяк та добре перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
Відставляємо поки що у сторону, ця рідина нам знадобиться трішечки пізніше.

Ось такий красивий та рівненький вийшов медовий корж.
У мене він випікався 15 хвилин.

Коли медовий корж трішечки охолоне, зрізаємо краєчки та розрізаємо його на дві рівні частини (я скористалася лінійкою).
Краєчки відкладаємо в сторону, вони нам ще знадобляться.
Перекладаємо корж папером вверх та акуратно його знімаємо.

У мене вийшло 2 коржі розмірами 30 на 18 см.

Тепер настав час приготування крему.
Для цього нам будуть потрібні ось такі інгредієнти.

В суху та охолоджену чашу виливаємо холодні вершки.

Збиваємо вершки спочатку на мінімальних обертах, потім на більш швидких.
Додаємо цукрову пудру та ванільний цукор та збиваємо ще кілька хвилин.
Вершки мають гарно загустіти та тримати форму.

До вершків додаємо сир Маскарпоне.

Ще раз збиваємо, але не довго, лише щоб крем став однорідним.
Тут важливо не перебити, оскільки крем почне відшаровуватися та ми отримаємо масло.
Наш крем готовий, можна збирати Медівник з чорносливом.

Чорнослив нарізаємо невеликими шматочками.
Якщо чорнослив твердий, заздалегідь заливаємо його окропом та лишаємо на кілька хвилин, щоб він став м'яким.

Обрізки коржа викладаємо у блендер та подрібнюємо у крихту, якою будемо прикрашати наш Медівник з чорносливом.

Просочуємо перший корж.
Краще зразу розділити приготовану заздалегідь рідину для просочування на дві частини.
Не жаліємо, дуже гарно просочуємо, інакше коржі будуть сухими.

Викладаємо на корж одну частину крему та розподіляємо порізаний чорнослив.

Накриваємо другим коржем, який також ретельно просочуємо.
Ще раз наголошую!
Використовуємо усю приготовану рідину, щоб коржі були вологими, а не сухими.

Зверху на корж викладаємо другу частину крему, обмазуємо також боки Медівника з чорносливом.
Ретельно вирівнювати не обов'язково, адже ми будемо прикрашати пиріг крихтою.

Щоб гарно прикрасити свій Медівник я приготувала соти з білого шоколаду. Зробити це дуже легко.
Нам знадобиться пузирчаста плівка та білий шоколад.
Плівка має бути новою, перед використанням її необхідно помити та висушити.
У мене вийшли соти розміром 26х15 см.

Плівку викладаємо на дощечку, шоколад розтоплюємо найзручнішим для вас способом (я скористалася мікрохвильовкою).
Розтоплений шоколад рівномірно розподіляємо по плівці.
Робимо так кілька разів, щоб заповнити всі щілинки.
Ставимо у холодильник, щоб соти гарно схопилися.

Знімаємо з сот плівку та викладаємо їх посередині Медівника.
Боки та верх пирога посипаємо крихтою.

Щоб соти виглядали як справжні, заповнюємо їх рідким медом (у мене акація).
Зробити це не важко.
У кондитерський мішечок викладаємо кілька ложок меду, зрізаємо кінчик та заповнюємо соти.

Свій Медівник з чорносливом я ще прикрасила бджілками та цукровими квіточками.
Квіточки я купила у спеціалізованому магазині.
А ось бджілки довелося робити самій.
Тільця бджілок я зробила з чорного шоколаду, крильця з мигдалевих пелюсток, а очі та рисочки з білого шоколаду.

Ось такий неймовірно красивий Медівник з чорносливом у мене вийшов.
Лишаємо його на кілька годин, щоб віг гарно просочився, щоб поєдналися всі смаки та кличемо всіх частуватися.

Медівник з чорносливом вийшов просто неперевершений, він дуууже смачний.
Чорнослив дуже гарно поєднується з медовими коржами та вершковим кремом.

А ось так Медівник виглядає у розрізі.

У мене були сумніви, чи будуть гарно нарізатися соти.
Даремно хвилювалася, гострим ножем з пилочкою нарізався пиріг дуже добре.
Друзі, неодмінно приготуйте такий Медівник, він надзвичайно простий у приготуванні та неймовірно смачний!

А це для гарного настрою! Ну, от і яблуні вже зацвіли, таким мрійливим, ніжним цвітом.
Чудові дні весняні підійшли, весна летить над білим світом. І кольоровим зразу світ стає,
бо стільки в ньому фарб розлито. Всі кольори і всі відтінки є, а незабаром прийде літо. (Вірш Красоткіної Надії). Як гарно сказано!

СМАЧНОГО! 

Коментувати