Друзі! Сьогодні у мене супер бюджетна страва, результат якої просто вражає, адже Морква тушкована в сметані виходить неймовірно смачною. Щоб її приготувати знадобляться продукти, які завжди є під рукою. Моркву для цієї страви можна порізати найзручнішим для кожного способом - кружальцями, на пів кружальцями, соломкою, кубиком тощо. Також до страви можна додати свої улюблені спеції, я ж додала лише чорний мелений перець. Ця страва може бути, як самостійна, а також виступати у ролі смачного гарніру. Морква тушкована в сметані вийшла надзвичайно смачною та ароматною. У мене в планах наступного разу додати до неї зелений горошок, гадаю, що вийде ще смачніше. Неодмінно приготуйте цю просту та дуже смачну страву, не пожалкуєте!
Для приготування Моркви тушкованої в сметані нам знадобиться:
- 500 гр моркви
- 1 цибуля
- 200 гр сметани
- 2 ст.л. олії
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. цукру
- Чорний мелений перець до смаку
- Зелень кропу
- 2 зубчики часнику
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну страву, а саме, Моркву тушковану в сметані.
Моркву нарізаємо кому як подобається, кружальцями (як у мене), на пів кружальцями, соломкою, кубиком тощо.
Я скористалася овочерізкою.
Цибулю чистимо та нарізаємо дрібними кубиками.
Зелень кропу дрібно нарізаємо.
Часник натираємо на дрібній терці.
У сковорідку наливаємо трішечки олії, викладаємо цибулю та смажимо до прозорості.
Додаємо сіль, цукор та чорний мелений перець.
Смажимо цибулю ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
До цибулі додаємо порізану моркву.
Ретельно перемішуємо та обсмажуємо 3 хвилини.
Накриваємо моркву з цибулею кришкою та тушкуємо 20 хвилин.
Морква гарно протушкувалася та стала м'якою.
Додаємо до моркви сметану, 2-3 столові ложки води.
Добре все перемішуємо.
Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 10 хвилин.
В кінці додаємо до моркви часник та порізаний кріп.
Ретельно все перемішуємо.
Наша Морква тушкована в сметані готова.
Перекладаємо Моркву тушковану в сметані в тарілку та можна смакувати.
Страва вийшла неймовірно смачною, дуже ароматною.
Я просто в захваті від такої простої та не затратної, але дуже смачної страви.
Наступного разу додам ще до моркви зеленого горошку, буде ще смачніше!
Неодмінно приготуйте таку Моркву тушковану в сметані, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, дуже приємно, що справа навіяла приємні спогади! Готуйте на здоров"я! Мені так видається, що угорська страва набагато пікантніша, вони люблять додавати до страв багато спецій)))
Колись таку схожу страву я коштував в Угорщині. Дякую за те що нагадали. Неодмінно приготую.