Рецепт цього німецького макового пирога з сиром мені попався в інтернеті і відразу ж сподобався зовні, між двома тонкими пісочними коржами дуже апетитний маковий прошарок. Захотілося спробувати, чи дійсно він смачний. І ось він вже готовий! Цей пиріг незвичайний тим, що його основа - це хрустке пісочне тісто, а посередині неймовірно ніжний маково-сирний прошарок. Цей пиріг краще готувати в роз"ємній формі. І ще один секрет - пирогу потрібно дати повністю охолонути, щоб прошарок добре схопився, тоді пиріг можна буде красиво та легко нарізати. Пиріг виходить досить високим, він прекрасно підійде для святкового столу. Свій пиріг я пекла в роз"ємній круглій формі, діаметр якої 18 см.
Для приготування німецького макового пирога з сиром нам знадобиться:
Для пісочного тіста:
- 190 гр. борошна
- 90 гр. вершкового масла
- 80 гр. цукру
Для прошарку:
- 450 мл. молока
- 60 гр. вершкового масла
- 90 гр. цукру
- 100 гр. маку
- 90 гр. манної крупи
- 1 яйце
- Дрібка солі
- 200 гр. сиру
Ось такі продукти потрібні для приготування пісочного тіста.
А ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний маково-сирний прошарок.
Спочатку приготуємо начинку.
У каструльку наливаємо холодне молоко, додаємо мак і цукор.
Добре перемішуємо. Додаємо вершкове масло.
Ставимо на середній вогонь.
Постійно перемішуючи вінчиком доводимо до кипіння.
Масу, що вийшла, забираємо з вогню і невеликими порціями, постійно помішуючи вводимо манну крупу.
Важливо вводити манку маленькими порціями, щоб не утворювалися грудочки.
Відставляємо масу настоюватися приблизно на 20 хвилин, щоб вона набухла і охолола.
Тим часом в миску викладаємо сир, додаємо до нього яйце, щіпку солі.
За допомогою занурювального блендера збиваємо сир до кремоподібного стану.
Маково-молочна маса добре загусла і охолола.
У сир додаємо маково-молочну масу.
І ще раз трохи збиваємо занурювальним блендером до отримання однорідної консистенції.
Наш маково-сирний прошарок готовий.
Відставляємо його поки в сторону.
Тепер приготуємо смачну, хрустку пісочну основу.
Борошно просіюємо.
Додаємо цукор і охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками.
За допомогою блендера перетираємо в крихту.
Дно роз"ємної форми вистилаємо пергаментним папером.
Половину крихти викладаємо на дно і розрівнюємо.
Викладаємо всю начинку і розрівнюємо.
На начинку викладаємо решту крихту і розрівнюємо.
Випікаємо пиріг приблизно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Даємо пирогу повністю охолонути!
Акуратно знімаємо бік форми і перекладаємо пиріг на тарілку.
Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Ось такий дуже симпатичний пиріг у мене вийшов.
Коли пиріг повністю охолонув, він відмінно тримає форму і добре нарізається.
Він виходить дуже ніжним і смачним, з хрусткою основою.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуська, дуже дякую! Я старалася, до речі пиріжок дуже смачний)))
Як завжди чудово! Гарне оформлення і чудовий пиріг, дуже актуальний до свят!!!