Овочеве рагу з курячою печінкою (дитяче)

Опубліковано користувачем Irina

Нашому малюку сьогодні виповнився 1 рік та 4 місяці, і ми намагаємося йому готувати найрізноманітнішу їжу, з овочами, м'ясом, сиром. Сьогодні вирішили приготувати овочеве рагу з курячою печінкою. Результатом залишилися задоволені, оскільки дитині страва сподобалася, вона з'їла цілу порцію з апетитом. Куряча печінка дуже корисна, при тому, що вона не калорійна, в ній міститься багато білка. Крім того, куряча печінка це джерело вітаміну В9 (фолієва кислота), що має велике значення при розвитку імунної, а також кровотворної системи. У печінці багато вітаміну А, який необхідний зору та шкірі. Але найбільшою перевагою печінки є наявність у ній заліза, тому печінка – це один із продуктів, яким можна лікувати анемію. Обов'язково готуйте своїм діткам страви з печіночкою, краще, звичайно, якщо домашня курка, як у нас. Нехай малюки набираються сили, адже вони такі «енерджайзери».

Для приготування овочевого рагу з курячою печінкою нам знадобиться:

  •     Куряча печінка (у мене від домашньої курки)
  •     2 картоплини
  •     1 невелика морква
  •     Шматок цвітної капусти
  •     20 шт. зеленого горошку
  •     Сіль до смаку
  •     Сметана

Курячу печінку миємо, очищаємо від плівок та ставимо варитися окремо.

Всі овочі чистимо, картоплю нарізаємо кубиками, моркву півкільцями, а цвітну капусту розбираємо на невеликі суцвіття, добре миємо та ставимо варитися, приблизно в 1.5 літрах води.

Коли печінка стане м'якою, виймаємо її та кладемо до овочів, щоб все варилося разом.

Солимо до смаку. Готові овочі з печінкою викладаємо в блендер та збиваємо до отримання однорідного пюре.

Додаємо сметану.

Наше овочеве рагу з курячою печінкою готове.

СМАЧНОГО та нехай ваш малюк росте здоровим!

Коментарі

Опубліковано 24 березня 2015 - 10:38 користувачем Alexsandra

очень вкусное и полезное блюдо для ребенка...
спасибо...

Опубліковано 24 березня 2015 - 22:25 користувачем Irina

На здоровье!!!

Коментувати