Нашому малюку сьогодні виповнився 1 рік та 4 місяці, і ми намагаємося йому готувати найрізноманітнішу їжу, з овочами, м'ясом, сиром. Сьогодні вирішили приготувати овочеве рагу з курячою печінкою. Результатом залишилися задоволені, оскільки дитині страва сподобалася, вона з'їла цілу порцію з апетитом. Куряча печінка дуже корисна, при тому, що вона не калорійна, в ній міститься багато білка. Крім того, куряча печінка це джерело вітаміну В9 (фолієва кислота), що має велике значення при розвитку імунної, а також кровотворної системи. У печінці багато вітаміну А, який необхідний зору та шкірі. Але найбільшою перевагою печінки є наявність у ній заліза, тому печінка – це один із продуктів, яким можна лікувати анемію. Обов'язково готуйте своїм діткам страви з печіночкою, краще, звичайно, якщо домашня курка, як у нас. Нехай малюки набираються сили, адже вони такі «енерджайзери».
Для приготування овочевого рагу з курячою печінкою нам знадобиться:
- Куряча печінка (у мене від домашньої курки)
- 2 картоплини
- 1 невелика морква
- Шматок цвітної капусти
- 20 шт. зеленого горошку
- Сіль до смаку
- Сметана
Курячу печінку миємо, очищаємо від плівок та ставимо варитися окремо.
Всі овочі чистимо, картоплю нарізаємо кубиками, моркву півкільцями, а цвітну капусту розбираємо на невеликі суцвіття, добре миємо та ставимо варитися, приблизно в 1.5 літрах води.
Коли печінка стане м'якою, виймаємо її та кладемо до овочів, щоб все варилося разом.
Солимо до смаку. Готові овочі з печінкою викладаємо в блендер та збиваємо до отримання однорідного пюре.
Додаємо сметану.
Наше овочеве рагу з курячою печінкою готове.
СМАЧНОГО та нехай ваш малюк росте здоровим!
Коментарі
На здоровье!!!
очень вкусное и полезное блюдо для ребенка...
спасибо...