Пампухи з маком (Рецепт від читачки Алі)

Опубліковано користувачем Irina

Пампухи з маком за цим рецептом виходять неймовірно смачні, повітряні, пишні з хрусткою скоринкою та соковитою маковою начинкою. Перед такими пампухами не можливо встояти, вони подобаються як дорослим, так і діткам. Саме тому вирішила поділитися цим рецептом, який перевірений роками. До речі, начинку можна брати будь-яку, яка вам більше до смаку. Це може бути густий джем (мені дуже до вподоби абрикосовий), ягоди, шоколад чи варене згущене молоко. Неодмінно приготуйте для своєї родини такі смачні Пампухи з маком, не пошкодуєте!

Для приготування Пампухів з маком нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 мл молока
  • 100 мл води
  • 1 яйце
  • 65 гр. вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 18 гр. пресованих дріжджів
  • 600 гр. борошна

Для макової начинки:

  • 250 гр. маку
  • 1 склянка цукру
  • 1 яйце
  • Вода

Ще знадобиться:

  • Олія для смаження пампухів
  • Цукрова пудра

Спочатку приготуємо тісто для Пампухів з маком.
В миску наливаємо тепле молоко і воду.
Додаємо цукор, дріжджі та ретельно перемішуємо.
Накриваємо рушником та ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
Тим часом розтоплюємо вершкове масло.
Коли опара підійде, додаємо до неї яйце, розтоплене вершкове масло, сіль та ретельно перемішуємо.
Поступово додаємо частинами просіяне борошно та замішуємо тісто (спочатку в мисці, а потім на столі).
Тісто має бути еластичним та не приставати до рук.
Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником та ставимо у тепле місце, аби піднялося на 1.5 - 2 години.

Тим часом, поки підростає тісто приготуємо макову начинку.
Для цього беремо каструлю з товстим дном, насипаємо мак та наливаємо окріп так, щоб він був вище рівня маку на 1 см.
Даємо маку настоятися.
Додаємо в каструлю з маком цукор, доводимо все разом до кипіння та варимо приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
Охолоджуємо до теплого стану.
Збиваємо одне яйце та поступово вводимо в нього макову начинку.
Збиваємо все разом 3-5 хвилин.
Дуже смачна макова начинка готова.

Тісто гарно підійшло, макова начинка також готова, можна починати готувати Пампухи з маком.
Перекладаємо шматок тіста на стіл, присипаний борошном, розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 см.
З однієї сторони викладаємо по 1 столовій ложці макової начинки.

Накриваємо іншою стороною тіста та вирізаємо кружальця.
Це можна зробити за допомогою склянки чи такого приладу, як у мене.

Викладаємо Пампухи з маком на рушник та даємо їм піднятися.

Смажимо пампухи в добре розігрітій олії на середньому вогні, щоб всередині вони не були сирі. Також не варто класти багато пампухів на один раз.
Коли пампухи обсмажаться з однієї сторони, перевертаємо на другий бік та смажимо до золотистого кольору.

Ось такі чудові, неймовірно смачні Пампухи з маком вийшли.

Готові пампухи присипаємо цукровою пудрою.
Можна пригощатися!

СМАЧНОГО!

Коментувати