Піца з базиліком

Опубліковано користувачем Irina

Піцу напевно люблять усі! І це цілком виправдано, адже страва неймовірно смачна, та й начинку кожен може приготувати на свій смак. Я перепробувала як основу різне тісто, від дріжджового, прісного на кефірі, до листкового та інших, але тісто для основи, яке я пропоную приготувати сьогодні – це класика. Основа виходить дуже тонкою, м'якою, з хрусткими боками. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 круглі піци, діаметром 30 см. Особливу нотку страві надає свіжий базилік, кількість якого кожен може покласти на свій смак. Завершальним штрихом є пармезан, що надає піці особливий аромат.

Для приготування Піци з базиліком нам знадобиться (2 порції):

Для тіста:

  • 1 склянка води
  • 1\2 ч.л. солі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • Борошна, скільки візьме

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • 10-12 печериць
  • 200 гр ковбаси (за смаком)
  • 150 гр твердого сиру
  • Сир пармезан до смаку

Для томатного соусу:

  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 зубок часнику
  • Сушений Орегано
  • Свіжий базилік                                            

З цих інгредієнтів замішуємо круте тісто. 
Ставимо тісто в холодильник щонайменше на 5 годин.

Розкочуємо дві круглі тонкі піци, діаметром приблизно 30 см.

Тепер приготуємо томатний соус.

У миску кладемо томатну пасту. 
Додаємо вичавлений через прес зубок часнику, порізаний свіжий базилік та сушений орегано (до смаку).

Добре все перемішуємо. 
Раджу використати саме томатну пасту, а не кетчуп.

Тепер приготуємо все для начинки. 
Ковбасу нарізаємо тонкими кружальцями. 
Цибулю півкільцями. 
Кружальцями нарізаємо печериці. 
Твердий сир натираємо на великій тертці. В мене вже тертий сир Пармезан.

Основу для піци викладаємо на деко, формуємо бортики та рясно змащуємо її томатним соусом.

Викладаємо порізану цибулю.

Тепер шматочки ковбаси.    

Зверху розкладаємо порізані печериці.

Посипаємо тертим твердим сиром та пармезаном.    

Ставимо Піцу з базиліком в добре прогріту духовку та запікаємо на великій температурі 5-7 хвилин.

Поки готується перша піца, розкачуємо другу основу та формуємо піцу.

Все, наша дуже смачна піца готова.

Можна пригощатись. 
Обов'язково спробуйте приготувати Піцу з базиліком за цим рецептом, і ви не будете розчаровані! 
Чекаю на ваші коментарі та відгуки!

А це для гарного настрою! Друзі, як приємно, коли мої читачі надсилають не лише фотозвіти страв, а й неймовірно красиві фото квітів. Світлину ось такої незвичайної квітки, яка схожа на сонце надіслав мені Денис, який любить готувати рибу та робити консервацію, а також ділитися рецептами з нами. Велике спасибі за приємні відчуття! Фото приголомшливе!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 серпня 2019 - 18:24 користувачем Антон

очень удачный рецепт, всем рекомендую Антон.

Опубліковано 20 серпня 2019 - 21:58 користувачем Irina

Антон, очень рада, что вам понравился рецептик!!!!

Опубліковано 14 серпня 2018 - 12:41 користувачем ВиталийВоробьев

пицца просто вкуснейшая, очень удачный рецепт теста, точно как пиццерии, у меня немного необычная пицца... основа приготовлена точно по вашему рецепту, а вот начинка двух видов, половина с луком, грибами и сыром, а вторая половина с сосисками и сыром. огромное спасибо за рецепт, давно искал хорошую основу и вот наконец-то нашел, ну а начинку каждый может делать по вкусу))) вот такая красавица пицца у меня получилась!

Опубліковано 15 серпня 2018 - 09:43 користувачем Irina

ВиталийВоробьев, ваша пицца просто фантастическая, два в одном!!! отдельное спасибо за классное фото, на котором можно увидеть как классно вы придумали приготовить пиццу... с удовольствием опубликую фоточку! заходите еще, всегда рада!

Опубліковано 26 лютого 2018 - 12:18 користувачем Денис

пицца просто фантастическая, тесто отличное (как в пиццерии), начинка вкуснейшая, под вкусное пивко самое то! спасибо)))

Опубліковано 27 лютого 2018 - 23:04 користувачем Irina

Денис, да!!! пицца у вас получилась отличная, ничего не скажешь!!! спасибо за комментарий и фотоотчет! не так часто мужчины проявляют такую активность!!!

Опубліковано 15 лютого 2018 - 00:42 користувачем Виктория

готовила эту пиццу мужу на ДР, это его самая любимая пицца из всех)))очень вкусное тесто, про начинку вообще молчу! изюминка - это базилик! замечательный рецепт, за который вам большое спасибо и от меня и от мужа! вот такая пицца на 33 года получилась!

Опубліковано 15 лютого 2018 - 18:28 користувачем Irina

Виктория, ваша пицца просто фантастическая, представляю какая она вкусная! не удивительно, что именинник в восторге! фото чудесное, с удовольствием его опубликую!

Опубліковано 19 серпня 2017 - 16:33 користувачем Vika&Sashko

Ще фото одного варіанту піцци з печерицями, ковбаскою, помідорками, сиром та базиліком від нас з Сашком :) :) :)

Опубліковано 19 серпня 2017 - 16:59 користувачем Irina

Vika&Sashko, пицца просто чудова, така велика, дуже апетитна, я тоже не відмовилась від кусочка!! А кто фотографував, Сашенька?

Опубліковано 13 лютого 2017 - 13:15 користувачем Leptusa

Завжди готую піцу тільки з цим тістом, воно дуже тоненьке, але добре тримає начинку зверху, дуже хрустке і смачне!!! висилаю фотку)

Опубліковано 13 лютого 2017 - 21:34 користувачем Irina

Leptusa, ваша піца як завжди не перевершена...я так бачу ваша сім"я дуже любить піццу... ви молодець, так часто іі готуєте! домашня піца не зрівняється ні з якою покупною, це точно!
величезне дякую за фото з дуже апетитною піцою!

Опубліковано 12 червня 2016 - 23:23 користувачем Alla Skirka

готувала сьогодні піццу з базиліком, вийшло просто чудово, дуже смачна, моя родина у захваті, піцца вийшла велика, смачна з дуже тоненькою основою, як у піцеріі...
на мій погляд це дуже вдалий рецепт!!!
дякую!!!
а ще я іі сфотографувала, що похвалитися яка вона аппетитна!

Опубліковано 13 червня 2016 - 20:36 користувачем Irina

Alla Skirka, ваша піцца просто чудова!!! дуже аппетитно і гарно виглядає, рада що вам сподобався рецепт))) окреме спасибі за гарне фото, вже опублікувала! чекаю на фото нових страв!!!

Опубліковано 25 березня 2016 - 13:18 користувачем Евгений

Ирина, я бы все таки посоветовал сыр класть под ингредиенты, тогда он не горит и получается тянучим. А вот когда сыром вы покрываете все ингредиенты,то у Вас сыр начинает гореть и теряет вязкость, а овощи находящиеся под ним не могут нормально протомиться и остаются сырыми.

Опубліковано 25 березня 2016 - 13:57 користувачем Irina

Евгений, приветствую вас на своем блоге! Спасибо за комментарий, конечно, как вариант можно сыр класть и под ингредиенты, насколько я знаю, так делают когда готовят Сицилийскую пиццу...
но честно говоря я что-то никогда не замечала, чтобы сыр подгорал, я всегда использую мягкие сорта сыра, которые хорошо плавятся...
в любом случае я вам благодарна за комментарий и дельный совет, обязательно попробую, а вдруг действительно получится лучше и вкуснее...

Опубліковано 17 травня 2016 - 11:37 користувачем Leptusa

как на меня лучше всего сыр ложить и под ингридиенты и на ингридиенты) много сыра в пицце не бывает))))))))))

Опубліковано 17 травня 2016 - 12:07 користувачем Irina

Leptusa, а вот тут я с вами полностью согласна!!! как говорится "кашу маслом не испортишь", это отличная идея, можно немного сыра давать под ингредиенты, ну а если еще сыр и сверху, то это не только вкусно, но и красиво!!!!!

Опубліковано 30 вересня 2015 - 19:57 користувачем Leptusa

очень классное тесто!!!!!! самое лучшее из всех что я готовила!!!

Опубліковано 30 вересня 2015 - 21:27 користувачем Irina

Leptusa, да тесто очень вкусное, согласна, рецепт действительно очень удачный...
спасибо, что не поленились написать комментарий, для меня очень это важно!

Опубліковано 17 травня 2016 - 11:36 користувачем Leptusa

отправила фотку :)

Опубліковано 17 травня 2016 - 12:04 користувачем Irina

Leptusa, вы меня не устаете удивлять!!! Как вы все это успеваете? Мне необычайно приятно получать от вас такие классные фото блюд, приготовленные по моим рецептам!!! Уже опубликовала, можете посмотреть!!! С нетерпением жду новых фотоотчетов!!! Успехов!!!

Опубліковано 28 серпня 2015 - 16:15 користувачем karina

пока что это самый удачный рецепт пиццы, который я готовила!!!

Опубліковано 28 серпня 2015 - 19:24 користувачем Irina

karina, мне тоже очень нравится этот рецепт... на мой взгляд очень удачное тесто)))

Опубліковано 19 серпня 2015 - 23:17 користувачем Лора

пицца получилась ну очень вкусная... готовлю второй день подряд... тесто просто суперское)))
огромное спасибо)))

Опубліковано 20 серпня 2015 - 22:57 користувачем Irina

Лора, на здоровье!!!!

Опубліковано 09 липня 2015 - 17:14 користувачем галина

пицца очень вкусная, особенно понравилось тесто...

Опубліковано 10 липня 2015 - 23:21 користувачем Irina

галина, согласна, тесто супер, а начинку можно приготовить по своему вкусу!

Опубліковано 28 червня 2015 - 10:04 користувачем Таша

сегодня буду готовить пиццу по вашему, Ирина рецепту, надеюсь все получится)))

Опубліковано 28 червня 2015 - 11:23 користувачем Irina

Таша, уверена, что все получится... Успехов!

Опубліковано 23 червня 2015 - 23:24 користувачем Карина

Ирина, наконец то я нашла рецепт настоящей пиццы...
получилось очень вкусно, как в пиццерии...
огромное спасибо за ваш труд, вкусные рецепты, подробные и понятные описания, а также невероятно красивые фото!

Опубліковано 24 червня 2015 - 22:23 користувачем Irina

Карина, спасибо вам за отзыв, мне приятно что мои труды кому то приносят пользу)))
заходите, всегда рада!

Коментувати