Пиріг з грушами та горіхами

Опубліковано користувачем Irina

Ми більше звикли до випічки з яблуками, котра неймовірно смачна. Але сьогодні я хочу поділитися рецептом не зовсім звичного Пирога з грушами та горіхами. Не звичний він тим, що тісто готується на кефірі та манній крупі. Цей пиріг я готувала два рази, перший раз з маленькими грушками (в народі їх називають дички), а другий раз - з великих соковитих грушок. Так ось, перший варіант мені сподобався більше. Для цього пирога краще брати грушки трішечки не достиглі (твердуваті, але соковиті). Волоські горішки сильно подрібнювати не потрібно, і зверху посипати пиріг цукром, не жалкуючи його, він має гарно закарамелізуватися. Неодмінно приготуйте Пиріг з грушами та горіхами, поки сезон, не пожалкуєте, а я буду чекати ваших відгуків.

Для приготування Пирога з грушами та горіхами нам знадобиться:

  • 330 мл кефіру (у мене 2.5%)
  • 270 гр. манки
  • 180 гр. цукру
  • 150 гр. борошна
  • 100 гр. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. харчової соди
  • Грушки
  • 100 гр. волоських горіхів

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати надзвичайно смачний Пиріг з грушами та горіхами.

В миску виливаємо кефір, додаємо манку.

Ретельно все перемішуємо та залишаємо, щоб манка добре промокла, приблизно на 25 хвилин.

Тим часом чистимо грушки, розрізаємо їх навпіл та виймаємо серединку.
Якщо грушки великі та у них тонка шкірка, тоді не чистимо, розрізаємо навпіл, виймаємо серединку та нарізаємо смужками.

Тепер приготуємо тісто.
У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль.

За допомогою міксера збиваємо до білого кольору, щоб розчинився увесь цукор.

Додаємо манку та м'яке вершкове масло.

Збиваємо до однорідного стану.

Додаємо просіяне борошно.

Ретельно перемішуємо.
В самому кінці додаємо харчову соду та швидко перемішуємо. За рахунок цього тісто буде дуже пухке.
Наше тісто готове.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою.

Викладаємо у форму тісто та розрівнюємо.

Зверху на тісто викладаємо грушки, бажано щільно одна біля одної.

Подрібнюємо волоські горіхи та посипаємо ними грушки.
Зверху посипаємо цукром (не жаліємо), він під час випікання розплавиться та з'явиться карамельний шар.

Випікаємо Пиріг з грушами та горіхами при температурі 180 градусів 45-50 хвилин, чи до сухої дерев'яної шпажки.

Ось такий красивий у мене вийшов Пиріг з грушами та горіхами.

Пиріг з грушами та горіхами гарно пропікся, горішки підсмажилися, грушки гарно зарум'янилися, а з цукру утворився карамельний шар.
Цей пиріг не тільки має неймовірний вигляд, він ще й дуже смачний.

А ще цей пиріг досить високий та пухкий.
Неодмінно приготуйте його,бо саме зараз можна купити смачні грушки.

А це для гарного настрою! Це дерево з маленькими грушками я фотографувала місяць тому, звісно, що вони вже підросли, налилися соком та стали дуже смачними. З них вийшов би чудовий Пиріг з грушками та горіхами.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 вересня 2023 - 14:54 користувачем Алла

а чи можна замінити грушки на яблука?

Опубліковано 23 вересня 2023 - 21:27 користувачем Irina

Алла, можете сміло замінити грушки яблуками, вийде не менш смачно! Це дуже смачний пиріг, тому неодмінно приготуйте і я впевнена, що розчарованими ви не будете! Успіхів!

Коментувати