Дуже смачний і ситний пиріг з лаваша з фаршем та сиром напевно сподобається багатьом. Приготувати його максимально просто і легко, а в результаті виходить страва - просто пальчики оближеш. Дуже смачний пиріг з лаваша в гарячому вигляді, а зовні він виглядає просто приголомшливо. З цією стравою можна сміливо експериментувати, взяти фарш на свій смак (наприклад курячий, або свинячий), у мене в цей раз фарш яловичий. Сир і спеції, а також їх кількість теж можна використовувати на свій розсуд. Те ж саме з майонезом, його можна сміливо замінити сметаною. Якщо любите - додайте зелень, буде теж смачно! А можна приготувати ось такий пиріг з лаваша з сиром, і повірте, він не менш смачний.
Для приготування пирога з лаваша з м'ясом нам знадобиться:
- 2 листи Вірменського без дріжджового лаваша
- 400 гр. фаршу (у мене яловичий)
- 1 велика цибулина
- 70 гр. твердого сиру (у мене Російський)
- 70 гр. адигейського сиру
- 2-3 ст.л. кетчупу
- 3 яйця
- 300 гр. майонезу або сметани 20%
- Сіль, перець, улюблені спеції за смаком
- Рослинна олія для смаження
Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний пиріг з лаваша з м'ясом.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
На олії обсмажуємо його до прозорості.
Поки смажиться цибуля, ми не будемо втрачати часу і натремо на великій тертці два види сиру.
До цибулі додаємо яловичий фарш і смажимо, постійно розбиваємо його на невеликі шматочки, щоб він рівномірно просмажився. Цей процес у мене зайняв приблизно 10-15 хвилин.
На даному етапі солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, кетчуп або томатну пасту.
Гарненько перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Наша м'ясна начинка готова.
Тепер приготуємо яєчну заливку. У мисочку розбиваємо яйця, додаємо сметану або майонез (приблизно 150 гр), трохи підсолюємо.
Збиваємо до однорідного стану. Для цього відмінно підійде вінчик.
Оскільки у нас 2 лаваша, начинку і сир ділимо навпіл. На кожен лист рівномірно викладаємо фарш, посипаємо двома видами сиру. З решти сметани або майонезу робимо сіточку.
Згортаємо в рулет. Якщо лаваш в деяких місцях порвався, не лякайтеся, нічого страшного.
Форму для запікання (у мене 23 см) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо наші рулети з лаваша по колу.
Рівномірно заливаємо яєчною заливкою.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо приблизно 30-40 хвилин, дуже важливо, щоб схопилася заливка, особливо посередині.
Ось такий красень вийшов. Подаємо наш пиріг з лаваша з м'ясом гарячим.
А ось такий пиріг в розрізі. Дуже смачний, рекомендую, не пошкодуєте!
А це для гарного осіннього настрою! Ось така гарна, дуже яскрава осіння композиція прикрашає мою кухню. Ці маленькі декоративні гарбузики, які виросли на городі у моїх дітей. А насінням цієї краси поділилася Муся з Америки, моя читачка і подруга!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Наташа, на здоровье, очень рада, что блюдо понравилось!!!
Пирог сверху прожарился уже через 10 мин. А внутри так и остался влажным. Или так и должно быть? Сейчас накрыла крышкой сковородку и отправила допекаться. А так вообще очень симпатично, и несложно. Спасибо большое.
Андреа, уверена вы сделали все правильно, а из-за яичной заливки, лаваш хорошо пропитывается и в результате в готовом виде даже тяжело понять, что это лаваш, такое впечатление, что пирог из теста... заливка должна полностью схватиться, особенно посередине, тогда пирог полностью готов! может фото пришлете, как у вас получилось, было бы интересно посмотреть!
Уявляю яка смакота!!! В мене э такий посуд для запікання, як у Вас, треба буде спробувати цей рецептик!!!
Leptusa, обязательно приготовьте этот пирог, он очень вкусный!
фантастика! вкусно! вкусно! огромное спасибо за очень классный рецепт!!!