Пиріг з яблуками і сиром

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, якщо ви любите пироги з яблуками, тоді приєднуйтесь, оскільки я хочу поділитися рецептом неймовірно смачного пирога з яблуками і сиром. Цей пиріг виходить настільки ніжним, смачним і ароматним, що перед ним не встоїть ніхто. На перший погляд його важко приготувати, але повірте, це зовсім не так. Все простіше простого. Пиріг виходить тришаровим, внизу дуже м'яке, розсипчасте тісто, посередині смачні яблука, а зверху, неймовірно ніжний сирний прошарок. Такий пиріг зробить чаювання справжнім святом!

Для приготування пирога з яблуками і сиром нам знадобиться:

Для теста:

  • 1 яйце
  • 130 гр. борошна
  • 100 гр. вершкового масла
  • 4 гр. ванільного цукру
  • 50 гр. цукру
  • 100 гр. сметани (у мене 20%)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі

Для яблучного прошарку:

  • 400 гр. яблук
  • Кориця на смак

Для сирного прошарку:

  • 200 гр. домашнього сиру
  • 200 гр. сметани (у мене 20%)
  • 4 гр. ванільного цукру
  • 50 гр. цукру
  • 1 яйце
  • 25 гр. борошна
  • 25 гр. крохмалю (можна картопляний або кукурудзяний)

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста.

А з таких продуктів ми приготуємо смасний сирний прошарок. 

Спочатку приготуємо тісто для пирога.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор.

За допомогою вінчика ретельно все перемішуємо.

Додаємо розтоплене вершкове масло.
Ретельно перемішуємо.

Додаємо сметану і перемішуємо.

Тепер додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Замішуємо тісто, воно повинно вийти як густа сметана.

Форму для випкання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
Викладаємо тісто і розрівнюємо.
Відставляємо в сторону.

Яблука чистимо, розрізаємо на чотири частини, вирізаємо серцевину з кісточками і нарізаємо пластинками.

Зверху на тісто по колу викладаємо шматочки яблук, посипаємо корицею.

Зверху викладаємо ще невеликий шар яблук.
Відставляємо в сторону.

Тепер настав час приготувати сирний прошарок.
У мисочку викладаємо сир, додаємо сметану.

За допомогою погружного блендера добре перетираємо.

Додаємо цукор, ванільний цукор, яйце.

І продовжуємо збивати до отримання кремоподібної масси.

Додаємо борошно і крохмаль.

Ретельно перемішуємо.
Сирний шар готовий.

Викладаємо сир на яблука і добре разрівнюємо.

Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 50-60 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).

Готовий пиріг охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.

Ріжемо на шматочки, заварюємо побільше чайку і пригощаємося.
Ось такий пиріг виходить в розрізі.

Цей дуже смачний, ароматний пиріг з яблуками і сиром тепер мій фаворит.
Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Друзі, на протязі літа моя читачка Leptusa тішила нас неймовірно красивими фото різних квітів - ромашок, троянд, гладіолусів та ін. З настанням осені фото не менш красиві і цікаві, ось як, ці приголомшливі чорнобривці. Вони просто неймовірні!

СМАЧНОГО!

Коментувати