Цей рецепт сподобається тим, хто любить швидку та невибагливу випічку. Якщо у вас в холодильнику знайдеться ряжанка, неодмінно приготуйте цей пиріг. За своїм смаком він чимось нагадує паску. Цей рецепт ще й привабливий тим, що для приготування тіста не треба нічого збивати (міксер не знадобиться). Треба лише всі інгредієнти ретельно перемішати за допомогою вінчика. Раз-два, і готово! Смачна ароматна домашня випічка на столі та можна пригощатися. Пиріг під час випікання гарно підростає і навіть тріскається, так і має бути. Як казала колись моя мама, пиріжечок посміхається. Щоб пиріг був ще смачнішим, я його прикрасила розтопленим молочним шоколадом та подрібненими горіхами.
Для приготування Пирога на ряжанці нам знадобиться:
-
2 яйця
-
130 гр цукру
-
Дрібка солі
-
10 гр ванільного цукру
-
2 ст.л.олії без запаху
-
200 гр ряжанки
-
300 гр борошна
-
10 гр розпушувача
-
80 гр родзинок
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного Пирога на ряжанці.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор та дрібку солі.
За допомогою вінчика все ретельно перемішуємо.
Збивати не потрібно.
Сюди ж додаємо олію без запаху та добре перемішуємо.
Тепер додаємо ряжанку та ще раз добре перемішуємо.
До борошна додаємо розпушувач.
Ретельно перемішуємо.
Просіяне борошно з розпушувачем додаємо до решти інгредієнтів.
Добре все перемішуємо до об'єднання всіх продуктів.
Тісто за своєю консистенцією має вийти, як густа сметана.
Додаємо родзинки.
І ще раз ретельно перемішуємо.
Наше тісто для Пирога на ряжанці готове.
Форму для випікання (у мене роз'ємна, діаметром 22 см), змащуємо маслом та присипаємо борошном.
Викладаємо тісто та розрівнюємо.
Випікаємо Пиріг на ряжанці при температурі 170 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Готовність пирога перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.
Виймаємо пиріг з форми на решітку та даємо охолонути.
Щоб пиріг на ряжанці був ще смачнішим я його полила розтопленим шоколадом та посипала подрібненими горіхами.
Нарізаємо пиріг на шматочки та можна пригощатися.
Ось так пиріг виглядає у розрізі, він гарно пропікся, дуже пухкий та неймовірно смачний.
Особливо до чашечки запашної кави.
Неодмінно приготуйте цей простий, але такий смачний пиріг, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!